Hvorfor du MÅ ha en responsiv web

Av Elise Hofmo 17. august 2021 | 3 minutter lesetid

Surfing på nettet foregår på skjermer og enheter i alle slags varianter, og en stor andel besøker nettsteder fra sin smarttelefon. Hvordan sikrer du at din hjemmeside når opp til den standarden som kreves av et moderne, brukervennlig og effektivt nettsted?

Les mer ›

Temaer: webutvikling, websider, responsiv

Hva er JavaScript og hvorfor er det så viktig?

Av Ali Yusuf Hussein 10. august 2021 | 4 minutter lesetid

 

JavaScript er et programmeringsspråk (et konstruert språk som brukes til å skrive programmer på datamaskiner), men det er også mye mer. Det er faktisk svært få nettsider som ikke bruker det. Når du bruker for eksempel Facebook, bruker du JavaScript. Det er allikevel mange som ikke vet hva JavaScript er, hvorfor det er så viktig og hvordan det fungerer. JavaScript gir deg uendelig med muligheter og er svært viktig for å ha en nettside som fungerer optimalt. La oss gå nærmere inn på hva jeg mener med optimalt, og hvorfor JavaScript er så viktig for å ha en moderne nettside. 

Les mer ›

Temaer: webutvikling, JavaScript, programmeringsspråk

7 grunner til at skisser skaper verdi i ditt webprosjekt

Av Elise Hofmo, Lise Lippert og Marius Wallin 17. desember 2019 | 3 minutter lesetid

 

Er det nyttig å lage skisser i et webprosjekt? Eller spiser det bare av verdifull prosjekttid? Tre interaksjonsdesignere har tatt en nærmere titt på hvilken verdi som tilføres ved å legge tid i skisser.

Les mer ›

Temaer: webstrategi, webutvikling, websider, skisser, visualisering

Hjertesukk fra en webredaktør: Når kjærligheten til publiseringsverktøyet dør

Av Anett Gunnerud 21. mai 2019 | 2 minutter lesetid

«Du kom inn i mitt liv en kald vinterdag i februar for fire år siden. En felles bekjent introduserte oss, og det var litt kleint til å begynne med. Du kom fra et helt annet miljø, og jeg var ikke helt sikker på om vennene mine ville like deg. Med litt tid og innsats fra flere ble du bare bedre og bedre, og jeg ble hodestups forelsket. Du var sexy! Vi hadde fire herlige år sammen. Du utviklet deg sakte og sikkert, ble mer og mer moden. Jeg kjente deg ut og inn, og vårt forhold var befriende og uproblematisk. Men en dag skjedde noe som endret på vårt gode forhold ...

Les mer ›

Temaer: innhold, webutvikling, websider, prosjektledelse

Fem viktige faktorer ved valg av CMS

Av Knut Ruud 9. august 2018 | 3 minutter lesetid

 

«Change is the only constant.» Det er definitivt en sannhet når det gjelder det digitale univers. Står du foran et valg av nytt publiseringssystem (CMS) til din organisasjon er det derfor helt avgjørende at du tar et valg som også er smart om tre år. I dette innlegget tar jeg for meg fem viktige faktorer du bør vurdere før du tar en avgjørelse om hvilket CMS dere skal gå for. 

Les mer ›

Temaer: webstrategi, webutvikling

Hva er SSL og hvorfor bør du ha det?

Av Lars-Erik Aabech 8. mars 2018 | 3 minutter lesetid

 

Har du hørt IT-folka hviske i korridorene om SSL og https, uten at du helt skjønner greia? I dette innlegget forklarer jeg hva SSL er og hvorfor din nettside bør ha det.

Les mer ›

Temaer: SEO, søkemotoroptimalisering, webutvikling

Velg webleverandør før du velger publiseringsløsning

Av Lars-Erik Aabech 22. august 2017 | 4 minutter lesetid

 

"Wordpress er konge!", "Joomla er no elendige greier!", "EPiServer er enterprise og stødig." Jeg er hundre prosent sikker på at dette er autentiske sitater fra mennesker som har brukt disse systemene. Hvorfor får vi slike forhold til publiseringsløsningene vi bruker? Fordi vi har hatt en god opplevelse når vi har jobbet med innhold på nettstedene våre. Men er det publiseringsløsningenes fortjeneste?

Les mer ›

Temaer: webutvikling, nettside

Redesign av websiden? Her er 5 kritiske ting du bør tenke over

Av Hanne Marthinsen 27. juni 2017 | 3 minutter lesetid

 

Tiden er inne. Websidene dine er klare for et ansiktsløft. Men før du setter i gang er det viktig å ta et steg tilbake, og stille seg selv noen kritiske spørsmål. Husk at en redesignprosess gir deg sjansen til å avdekke nye behov og gi slipp på det du ikke trenger lenger. Her gir jeg deg en pekepinn på hvilke spørsmål du bør stille deg før du redesigner websidene dine.

Les mer ›

Temaer: webutvikling, websider

IT for ledere: Hva er fordelene med HTML5?

Av Lars-Erik Aabech 24. november 2016 | 3 minutter lesetid

 

Firmaets blogg eller hovednettsted benytter sannsynligvis allerede noe av den nye HTML5-standarden. Men hva er HTML5 egentlig, og hva betyr det for din virksomhet? Her forklarer jeg litt om hva du bør ha i bakhodet når videreutvikling av firmaets interaktive medier diskuteres.

Les mer ›

Temaer: webutvikling, HTML5, responsivt nettsted

10 ting jeg hater med hjemmesiden din

Av Birger Patrick 1. september 2016 | 4 minutter lesetid

 

Er du klar for litt direkte tale? Jeg er ikke i humør for smalltalk i dette innlegget, så jeg går rett på sak. Her er de ti tingene jeg misliker mest med hjemmesider.

Les mer ›

Temaer: webutvikling

Derfor bør du integrere hjemmesidene med CRM- og/eller økonomisystemet

Av Lars-Erik Aabech 2. august 2016 | 3 minutter lesetid

 

Smarte ledere tar sine salgs- og markedsbeslutninger basert på data om markedet og kjøpernes digitale atferd. Men for at det skal kunne være mulig må IT-systemene dine være rigget for å snakke med hverandre. Gjør de ikke det, kan en integrasjon mellom hjemmesidene dine og virksomhetens CRM- og/eller økonomisystem fort bli en av de beste investeringene du vil gjøre i år.

Les mer ›

Temaer: CRM, webutvikling, interaksjonsdesign, integrasjon, økonomisystem

7 gode grunner til å velge et open source CMS [publiseringsverktøy]

Av Lars-Erik Aabech 16. juni 2016 | 4 minutter lesetid

 

Flere og flere innkjøpere av publiseringsverktøy velger åpen kildekode til fordel for produsenteid programvare. Til tross for at enkelte forbinder "open source" med lavere kvalitet og mangel på support, bevises det gang på gang at åpen kildekode er vel så bra som produsenteide løsninger, om ikke bedre. I dette innlegget presenterer jeg syv årsaker til dette.

Les mer ›

Temaer: webutvikling

Nytt nettsted? Fordeler og ulemper med å bruke WordPress

Av Lars-Erik Aabech 19. mai 2016 | 4 minutter lesetid

 

Å skulle skaffe seg et nytt nettsted eller blogg kan være en utfordrende oppgave. Det finnes veldig mange tjenester og systemer der ute, og de kan koste alt fra ingenting til flere millioner. En av de mest brukte løsningene for blogg, og også ordinære nettsteder, er WordPress. Men er det det riktige valget for deg?

Les mer ›

Temaer: webutvikling, cms, blogg, umbraco, wordpress

10 bud for brukeropplevelse på nett som du bare må følge

Av Birger Patrick 10. mai 2016 | 3 minutter lesetid

 

Brukeropplevelse har blitt en egen vitenskap - en helt nødvendig kompetanse for å bygge nettsteder som tiltrekker nye kunder og gir god service til eksisterende kunder. Egne arkitekter designer ditt nettsted, det analyseres av interaksjonsdesignere og testes av alt fra kode til mennesker. For mange er dette rene selvfølgeligheter, men det er ikke mange år siden dette var en ny filosofi. Hvilke retningslinjer er så blant de viktigste når du skal lage den beste kundeopplevelsen?

Les mer ›

Temaer: webutvikling, interaksjonsdesign, UX tips

Hva kreves av en god webredaktør?

Av Hanne Marthinsen 21. april 2016 | 2 minutter lesetid

 

En webredaktør har i dag har en kompleks og sammensatt rolle. En redaktør for et nettsted er innom ulike fagområder og jobber gjerne på tvers av flere avdelinger i en organisasjon, som for eksempel marked, salg, kommunikasjon, teknisk, produkt etc. Så hvilke ferdigheter må en webredaktør ha for å beherske denne rollen?

Les mer ›

Temaer: webstrategi, webutvikling

MarkedsPartners blogg om markedsføring

Om Inboundbloggen.no

Inboundbloggen.no av MarkedsPartner AS leverer innsikt, ekspertise og inspirasjon om digital markedsføring og salg for å hjelpe ledere og markedsførere med å skape vekst i sine selskaper.

Besøk også markedspartner.no, digitalleder.no, hubspotbloggen.no og vekstoppskrifter.no

Temaer

Se alle