Video fra INBOUND-konferansen dag 3: Bedre innhold, ikke mer

Video_fra_INBOUND-konferansen_dag_3_Bedre_innhold_ikke_mer

 

I dagens video fra INBOUND i Boston, har vi snakket med Scott D. Meyer, som holdt foredraget "Do better, not more". Budskapet er at kvalitet trumfer kvantitet når det gjelder innhold. Meyer hadde tallene til å bevise det og ga håndfaste råd som publikum kunne ta med seg hjem og sette i gang med.

(Se også rapport fra dag 1, dag 2 og dag 4.)

Meyer er 4. generasjons nordmann fra South Dakota og en av gründerne av markedsføringsbyrået 9clouds, som har spesialisert seg på bilbransjen. Innlegget holdt han på engelsk, men da vi fant ut at han kunne norsk, tok vi sjansen på å intervjue han på moderspråket:

 

 

Erfaringene Meyer og hans kolleger gjorde seg var at mange virksomheter som praktiserer inbound marketing blir fanget i hamsterhjulet. De rekker aldri å sette seg ned å tenke, men blir opphengt i å produsere et høyt antall artikler i måneden. Resultatet blir ofte middelmådighet.

(5 prosent av alt innhold som blir produsert står for 90 prosent av engasjementet, noe som betyr at 95 prosent ikke er verdt innsatsen som legges i det.)

Meyer deler presentasjonen sin her:

Takes tech meltdown to remember what matters: sharing passion to help audience. Tnx #INBOUND17 @HubSpot. Slides: https://t.co/tTHAG3p0v9

— Scott D. Meyer (@MrScottMeyer) 27. september 2017

Meyers råd er følgende:

  • Skap nisjeinnhold for bransjen din
  • Bli eksperten i bransjen din
  • Gjør grundig research om bransjen din

Det 9clouds gjorde var å sette av 20 prosent av tiden sin på å bli eksperter i sin nisje. 80 prosent av denne tiden brukte de på å dele den kunnskapen de ervervet seg. I tillegg til å gjøre tradisjonelle inbound-aktiviteter som e-post og blogging, hadde de en tobent innholdsstrategi bestående av en årlig bransjerapport basert på egen forskning og videokurs.

Videokurset appelerte til en bred målgruppe og viste seerne hvordan de selv kunne løse sine utfordringer. De ga med andre ord bort mye verdi. Noen seere ville gå og gjøre det selv, mens andre ville innse hvor mye arbeid som lå i det, og søke hjelp hos Meyers selskap.

Den årlige bransjerapporten skilte dem ut fra konkurrentene og posisjonerte dem som tankeledere – en posisjon som tillot dem å øke prisene, som igjen ga utslag i eksponentiell vekst i salgsomsetningen. 

Siste takeaway jeg vil dele er 3x5-regelen for å lage videokurs:

  • Del kurset inn i 3 seksjoner
  • Lag 5 leksjoner til hver seksjon
  • En leksjon bør vare i 3-5 minutter

Last ned gratis e-bok:  Skap resultater med inbound marketing

Erlend Førsund's photo

Av: Erlend Førsund

Erlend Førsund jobbet som innholdsrådgiver og markedssjef i Markedspartner fra 2015-2021. Han er utdannet ved BI og NHH og har blogget om markedsføring og digitalisering på sin egen blogg.