7 dokumenterte fakta om digital markedsføring og salg

Av Erlend Førsund 13. juli 2017 | 5 minutter lesetid

10 dokumenterte fakta om digital markedsføring og salg.jpg

Jeg har gått på jakt etter interessante statistiske funn om salg og markedsføring. I dette innlegget presenterer jeg syv av dem, sammen med mine anbefalinger.

1. Trafikk og leads er markedsførernes største utfordring

Fakta:

63 prosent av markedsførere sier at å generere trafikk og leads er deres største utfordring. (Kilde: State of Inbound 2017.)

Min anbefaling:

Legg en langsiktig strategi. Ja, trafikk og leads kan kjøpes gjennom investeringer i annonser, noe som gir umiddelbar effekt. Dette er imidlertid en dyr og kortsiktig strategi. Inbound marketing er en langsiktig strategi som bygger marketing equity gjennom investering i egne kanaler. Selv økte vi trafikken med 286 prosent og kontaktdatabasen med 113 prosent på halvannet år etter at vi startet. Betalt annonsering i eksterne kanaler er fremdeles et godt supplement og fungerer som en «gasspedal» i perioder når trafikk fra søk og sosiale medier ikke er tilstrekkelig.

Ta også en kikk på disse vekstoppskriftene for trafikkvekst:

Og her er noen tips til leadsgenerering:

2. Bedrifter med klare KPI-er når målene lettere 

Fakta:

Jo mindre bedriften vet om sine måltall og KPI-er (Key Performance Indicators), jo mindre sannsynlig er det at den kommer til å nå sine omsetningsmål. 74 prosent av bedriftene som ikke når omsetningsmålene sine, har ikke et bevisst forhold til tall for trafikk, leads, MKL-er eller salgsmuligheter.

Min anbefaling:

Sett opp stadiene i salgstrakten din, som vist i eksempelet under (MarkedsPartners egen trakt med skarpe måltall for 2016). Dette er akkumulerte mål for hele året, men del disse inn i månedlige mål, hold øye med disse på daglig basis og la salgs- og markedsføringstiltakene dine styres av målene. (For maksimal effekt bør du også gjennomføre anbefalingen min i punkt 3.)

Mal_og_KPIer_for_markedsfring_og_salg.png

3. Salg og marked jobber 3X så effektivt med en SLA

Fakta:

En SLA (Service Level Agreement) er en avtale mellom salgs- og markedsavdelingen. Den definerer hva de to avdelingene forplikter seg til å levere på og sikrer at de jobber mot de samme målene. Bedrifter som har en SLA på plass, har 3X så stor sannsynlighet for å være effektive. Likevel har kun 22 prosent en formell SLA. 

Min anbefaling:

Etabler en SLA. Et tydeligere skille mellom salg og marked gir bedre samarbeid og effekt! En typisk SLA se slik ut: Marked er ansvarlige for å levere salgskvalifiserte leads til salg av en viss kvalitet (dette må dere bli enige om, men se på definisjonen av SKL i punktet over). Salg er ansvarlig for å følge disse opp innen en gitt tidsperiode. 

4. Folk misliker reklame i økende grad 

Fakta:

91 prosent sier at annonser er mer forstyrrende i dag (2016) enn for to år siden. Det gir utslag i andelen av nettbrukere som installerer programvare for annonseblokkering, såkalt adblock. Ifølge Mediavision (2016) bruker 30 prosent av norske brukere adblock. AudienceProject meldte høsten 2016 om at hele 34 prosent brukte adblock. 

Min anbefaling:

Fordi kjøpsprosessen har endret seg så drastisk og makten er flyttet fra selger til kjøper, er markedsførere nødt til å fokusere på å bli funnet av kunder i kjøpsmodus i stedet for å pushe salgsbudskap på dem som ikke er i modus. Tradisjonell reklame fungerer fremdeles, men det er dyrere og vanskeligere å oppnå effekt. Annonseformen vi ser fungerer best akkurat nå er native annonsering, hvor du i stedet for å selge, hjelper kunden gjennom å tilby verdifullt kvalitetsinnhold – gjerne i bytte mot kontaktopplysninger. 

5. Kjøpere etterspør innhold fra anerkjente eksperter

Fakta:

96 prosent av innkjøpere innen B2B vil ha innhold med mer input fra tankeledere i bransjen (2016). Innholdet som slår an hos ledergruppen bringer til torgs et nytt perspektiv, fremsyn, dokumenterte fakta, konkrete råd og er basert på ekspertens egne erfaringer (autentisitet). 

Min anbefaling:

Slik jeg ser det, kan hvem som helst bli en tankeleder. Sitter du på ekspertise og våger å ta spranget til å dele den, vil du over tid kunne bygge en posisjon som tankeleder – en anerkjent ekspert på ditt område. Det som skal til er en beslutning, fulgt opp av systematisk nettverksbygging, etablering av social proof og publisering av innhold som gir verdi for publikummet ditt. Blogging er en sentral bestanddel i en tankelederstrategi. 

6. Folk flest bruker Facebook i profesjonell sammenheng

Fakta:

Hele 74 prosent av markedsførere sier de bruker Facebook i profesjonell sammenheng. 

Min anbefaling:

Hvis du er B2B-markedsfører, ikke begrens deg til LinkedIn når det gjelder annonsering og sponsede oppdateringer. Vi har selv brukt Facebook til B2B-leadsgenerering, med gode resultater. Kollega Maria Pettersson gir i denne artikkelen en oppskrift på hvordan få flere kunder ved hjelp av Facebook Lead Ads. 

7. Content marketing er det mest effektive SEO-tiltaket

Fakta:

72 prosent av markedsførere sier at relevant innholdsproduksjon er det mest effektive SEO-tiltaket, ifølge Ascend2 (2015). Det samsvarer med hva Google avslørte i mars 2016, nemlig at innhold er den viktigste rangeringsfaktoren i Googles algoritmer.

Min anbefaling:

Les deg opp på hva SEO er og gjør en søkeordsanalyse. Den vil gi deg føringer for hvilke temaer og triggerord du bør produsere innhold om for å bli synlig på de mest attraktive søkene.  

Last ned gratis e-bok:  Skap resultater med inbound marketing

Temaer: digital markedsføring


Erlend Førsund's photo

Av: Erlend Førsund

Erlend Førsund er markedssjef i MarkedsPartner og innholdsrådgiver. Han er utdannet i markedsføring og språk ved Handelshøyskolen BI og NHH og har 17 års erfaring fra digital markedsføring innen B2B. Erlend har blogget om marketing på sin egen blogg, Markedsheltene.no, siden 2009 og er forfatter av Hvordan lykkes med content marketing.

Følg på Facebook

Følg på LinkedIn

Følg på Twitter

Epost

Om Inboundbloggen.no

Inboundbloggen.no av MarkedsPartner AS leverer innsikt, ekspertise og inspirasjon om digital markedsføring og salg for å hjelpe ledere og markedsførere med å skape vekst i sine selskaper.

Besøk også markedspartner.no, digitalleder.no og vekstoppskrifter.no

Temaer

Se alle