Hva er performance marketing?

Av Stig Hammer 3. november 2015 | 3 minutter lesetid

Hva er performance marketing?

Performance marketing er en form for digital annonsering hvor du kun betaler når det foreligger målbare resultaterStikkordene er annonser på internett og best mulig avkastning på investerte markedsføringskroner.

Fire typer resultater:

Her er de fire vanligste typene av resultater som gjerne omtales innen performance marketing:

  • CPM (Cost-per-Mille / kost per tusen) er en prismodell som baserer seg på antall ganger annonsen din vises til en person. Prisen oppgis per tusen visninger, f.eks. CPM = NOK 50. Retargeting og bannerannonsering i nettaviser er som regel priset på CPM. (Husk at du som regel kan styre hvor mange ganger en annonse maksimalt skal vises for en og samme person i målgruppen.)
     
  • CPC (Cost-per-Click / kost per klikk) er nettannonser hvor du betaler for hvert klikk annonsen din får. Google AdWords (annonsene du ser til høyre og øverst i søkeresultatet når du googler) baserer seg utelukkende på CPC. Prisen per klikk vil variere ut fra konkurransen på søkeordet du ønsker å bli synlig på, samt kvaliteten på annonsen din og hjemmesiden/landingssiden du peker til. 

  • CPL (Cost-per-Lead / kost per lead) er en prismodell hvor tilbyder tar betalt for det antall konkrete henvendelser fra potensielle kunder (leads) som annonsen genererer. For å kunne sette en realistisk pris må man først regne ut hva en ny kunde er verdt (i snitt). Salgsavdelingen din kan også være behjelpelig med å si noe om hvor mange leads de trenger for å kunne gjøre ett salg. Hvis en ny kunde er verdt NOK 100 000 og salg i snitt selger til 1 av 4, vil et lead være verdt NOK 25 000. Dette vil da være grunnlaget for å forhandle fram en pris begge parter er komfortable med. OBS: Dere må også bli enige om kriteriene for hva et lead er, og ikke minst, hva et kvalifisert lead er. 

  • CPA (Cost-per-Action / kost per handling) er nettannonsering priset ut fra en konkret handling, som regel et salg. Tilbyderen av annonseproduktet tar her betalt når det foreligger et dokumentert salg. Dette er en vanlig modell innen såkalt affiliate marketing, som er basert på at annonsør betaler en provisjon til nettaviser, blogger og hjemmesider som promoterer dem gjennom bannerannonser, tekstlinker eller hele artikler.

Performance marketing som en del av din digitale markedsstrategi

Det er viktig å tenke helhetlig når du jobber med digital markedsføring. Vi jobber tett sammen med toppledelsen, salgs- og markedsavdelingene hos våre kunder for å sy sammen en strategi som inneholder de beste tiltakene basert på kost-nytte, og som i tillegg er gjensidig forsterkende og verdioppbyggende over tid

Selv om vi er eksperter innen inbound marketing og salg, har vi også ekspertise innen de fleste disipliner innen digital markedsføring, og vil råde enhver leder og markedsfører til å ha flere tanker i hodet samtidig. 

> Les også: Hva CEO og styret må vite om digital markedsstrategi

Hvis jeg skal legge til noen avsluttende ord om performance marketing må det være følgende to ting: 

  • Slå deg ikke til ro med å måle effekten i den kanalen du annonserer i, det være seg Facebook, nettaviser, LinkedIn eller Google. Eksperimenter med annonsering i andre kanaler, og skaff deg et datagrunnlag slik at du kan sammenligne dem. Det vil nok gi deg aha-opplevelser og bidra til at du prioriterer annerledes og får bedre avkastning ut av din digitale markedsføring.

  • Husk også at kanalvalg og annonseutforming og budskap er en side av saken. De sørger for å sende den potensielle kunden inn til nettsiden din. Derfra må du imidlertid gjøre salget selv - og det forutsetter at den unike landingssiden din og resten av innholdet på hjemmesiden gjør jobben. 

Last ned gratis e-bok:  Skap resultater med inbound marketing

Temaer: annonsering


Stig Hammer's photo

Av: Stig Hammer

Stig er leder for forretningsrådgivning i MarkedsPartner og var med på å starte selskapet i 1997. Han har mer enn 20 års erfaring fra strategisk rådgivning til store selskaper i mange ulike bransjer, og i alle ledd av verdikjeden. Stig er utdannet siviløkonom, og er opptatt av strategisk forbedring av kundereiser, digital transformasjon og inbound marketing.

Følg på LinkedIn

Følg på Twitter

Epost

Om Inboundbloggen.no

Inboundbloggen.no av MarkedsPartner AS leverer innsikt, ekspertise og inspirasjon om digital markedsføring og salg for å hjelpe ledere og markedsførere med å skape vekst i sine selskaper.

Besøk også markedspartner.no, digitalleder.no og vekstoppskrifter.no

Temaer

Se alle