Personalisert video i e-post bryter isen og gir kunden hakeslepp

Personalisert video i e-post bryter isen og gir kunden hakeslepp-560618-edited.jpg

 

Det kan være vanskelig å fange oppmerksomheten til potensielle kunder. Som konsumenter bombarderes vi daglig med salgs- og markedsføringsbudskap, og det meste trenger ikke engang igjennom våre innebygde spamfiltere, også kalt selektiv persepsjon. Derfor blir jeg så glad når jeg oppdager kreative tilnærmingsmåter som engasjerer meg til å foreta en handling.

De siste månedene har jeg fått noen aha-opplevelser fra nytenkende bedrifter som har truffet meg med sin kreative markedsføring. Og det via e-post! I dette blogginnlegget kan du lese om hvordan video i kombinasjon med e-post kan gi deg et kraftig salgs- og markedsføringsverktøy.

Last ned gratis e-bok: 10 vekstoppskrifter til din digitale markedsføring

Først, hva er egentlig greia med video?

Du ser dem overalt – i nettaviser, sosiale medier, blogger og på hjemmesider. I 2019 vil video utgjøre mer enn 80 % av all trafikk på internett. Video er i vinden som aldri før, og det er ikke uten grunn:

Disse tallene forteller hvor stor etterspørselen etter innhold i videoformat er. For oss markedsførere burde det gi oss inspirasjon til å bruke video i markeds-kommunikasjonen vår.

E-postmarkedsføring og video

Det finnes utallige måter å bruke video på i salg og markedsføring. De fleste distribueres via sosiale medier. Dette er kanskje ikke så rart, med tanke på at sosiale videoer i snitt får 1200 % flere delinger enn oppdateringer med tekst og bilde til sammen.

Video i e-poster er derimot vesentlig mindre brukt. Om flere visste at bare bruk av ordet «video» i emnefeltet på e-posten din øker åpningsraten med 19 %, eller at å inkludere en video i innledende e-postmarkedsføring øker klikkraten med 96 %, hadde vi kanskje sett flere videoer i innboksen. Video har en rekke egenskaper tekst og bilder ikke har, så hvordan kan vi bruke disse i markedskommunikasjon? 

Hvordan bruke video i e-post for å bedre salg og markedsføring? 

Video i kalde e-poster til leads med høyt potensiale

Å få oppmerksomhet fra dine leads er ikke alltid enkelt. Mange av oss mottar så mange e-poster daglig at fleste ikke åpnes engang. (Personlig har jeg regler som distribuerer e-poster til ulike undermapper, men har ikke sjans til å gjennomgå alle). Men hva skjer dersom e-posten du åpner inneholder video med personlig beskjed til deg selv?

For noen måneder siden registrerte jeg meg som bruker av videotjenesten Wistia. En uke senere fikk jeg en e-post som skilte seg ut fra de standardiserte og kopierte mailene jeg vanligvis mottar:

Wistia video i e-post.png

 Det første som fanget oppmerksomheten min var videoen. Deretter så jeg at «mennesket» var tilbake i kommunikasjonen, og jeg kunne ikke la være å klikke. Du kan se videoen her: 

https://soapbox.wistia.com/videos/OKLUuJfSBY6s

Som det står har Alex observert at flere fra MarkedsPartner har registrert seg hos dem og dermed besluttet å ta kontakt. Istedenfor en tradisjonell tilnærming via telefon (som jeg hadde avslått) eller en standardisert e-post (som jeg ikke hadde respondert på), har han skrevet en personlig tekst og laget en video tilpasset meg. I den 2 minutter lange videoen ønsker han velkommen og introduserer seg som min kontaktperson. Han gir også tips til hvordan han kan bistå videre og viser til markedspartner.no med tips til forbedringer. Kult?

Det er ikke bare jeg som blir betatt av en slik mail. Ifølge Vidyard øker mail med personalisert video klikkraten med 500 % og antall svar på salgsmailen med 800 %. Enkle videotjenester tilbys av leverandører som Vivyard og Wistia.

Video i e-post til nye kontakter

Den beste tiden for å fange oppmerksomheten til din nye kontakt er rett etter at han eller hun har registrert seg. For eksempel som mottaker av bloggvarslinger. Velkomstmailer har nemlig ofte 4 x åpningsraten av dine andre e-poster. En høy åpningsrate har imidlertid liten verdi i seg selv, dersom klikkraten eller den videre konverteringen forblir lav. Da er det kjekt å vite at du ved å legge til video i velkomstmailen kan doble klikkraten. Dette byr på en gyllen mulighet som markedsfører, men hvordan skal du utnytte dette?

En type video som ofte brukes er produktdemonstrasjoner. Disse kan hjelpe personer gjennom prosessen på en visuell måte, som tekst alene simpelthen ikke kan. 65 % av oss lærer best gjennom det vi ser. Jeg mottok en slik video fra Dropbox. Ikke bare lærte den meg om produktegenskaper jeg ellers ikke ville ha visst om, men den fikk også fortalt meg om fordelene ved å oppgradere til Dropbox Plus. Kanskje reduserte den også trykket på kundeservice? 

Uber gjør det på en annen måte og ønsker sine nye sjåfører velkommen ved å sende velkomstmail med denne videoen:

https://vimeo.com/47138386

Videoen ønsker ikke bare velkommen, men setter en standard for hvordan jobben skal utføres og tilfører yrkesstolthet til Ubers sjåfører.   

Et tredje eksempel er Eloqua, som brukte video til å introdusere seg som selskap. Målet var å knytte dypere bånd til sine kontakter. Resultatet var at antall «opt-outs» (avmeldinger) ble redusert med 75 %, mens klikkraten økte med 96 %.

Konklusjon

Video kan være et svært effektivt virkemiddel i kombinasjon med e-post. Her har jeg trukket frem noen få eksempler, men mulighetene er utallige. Det finnes for eksempel selskaper som gir det meste av kundeservicen via videoer. Ved å lage en 1-2 minutter lang video der de forklarer hvordan kunden kan løse problemet selv, sparer de seg for lange samtaler og e-postkorrespondanser. Husk – en videosnutt sier mer enn 100 000 ord!  Gratis ebok:  Growth hackerens kokebok  10 vekstoppskrifter til din markedsføring 

Geir Andreas Vigre Kirkeberg's photo

Av: Geir Andreas Vigre Kirkeberg

Andreas jobbet som digitalrådgiver i Markedspartner. Han har bachelor i internasjonal markedsføring fra BI og Leeds Metropolitan University, og en master of management med fordypning i markedsføring fra Queensland University of Technology.