Salgssjefen forteller: Hvordan vi fikk flere nye kunder og økt salg

Av Lars Hansen 21. juli 2015 | 2 minutter lesetid

Salgssjefen forteller: Hvordan vi fikk flere nye kunder og økt salg med inbound sales

Hvordan få flere nye kunder og øke salget? Det er spørsmål som kverner i hodet på de fleste salgssjefer, og som jeg selv har brukt en del tid på. Men, etter at vi sluttet med cold-calling og begynte med inbound sales, har min hverdag som salgssjef blitt radikalt forandret. 

Problemet med cold-calling

Før drev vi med cold-calling og fant prospects (ikke leads – her kan du lese mer om forskjellene) ved å følge med i media og å segmentere ringelister ut fra kriterier som bransje, geografi, resultat, omsetning osv.

Det var lang vei inn for å fortelle om hvem MarkedsPartner er og hva vi tilbyr, for så å få til et møte om noe kunden ofte ikke hadde et erkjent behov for, eller en utfordring som ikke var top-of-mind der og da. Traff du en som sa "Jeg satt akkurat og tenkte på det før du ringte", så hadde du flaks.

Cold-calling er hardt arbeid som krever mye tålmodighet og krefter. Du må ta mange telefoner for å få ett møte. Og du må ha mange møter før det ender opp i et salg.

> Les også: Hvorfor salgsavdelingen ikke bør drive med cold-calling

En ny salgshverdag med inbound sales

Nå sitter jeg med beina på bordet og ser leadsene tikke inn. Det høres kanskje litt flåsete ut, men det er omtrent slik det er. 

Nå er det nemlig vi som tiltrekker oss dem som er interessert i det vi tilbyr. Størstedelen av salgsjobben skjer gjennom våre digitale kanaler og tilhørende innhold - en svært effektiv måte å generere leads på.

Potensielle kunder kvalifiserer seg selv gjennom sin digitale atferd. Når vi etter hvert tar kontakt på telefon, viser de derfor høy interesse for hva vi har å si. 

Før måtte jeg ta 20 telefoner for å få et møte. Nå ringer jeg stort sett bare til kvalifiserte leads og får et møte på hver femte telefon, fordi vi allerede har en relasjon og de vet hvem jeg er.

Møtene har også langt høyere kvalitet og vi trenger færre av dem, da vi går rett på sak og snakker om behovet som kunden har signalisert ved å interagere med oss.

Med inbound sales har MarkedsPartners eget salgs- og markedsføringsarbeid blitt mye mer effektivt. Stadig flere bedrifter ønsker å snakke med oss om hvordan vi kan hjelpe dem med å utnytte de digitale kanalene bedre, slik at de kan øke salget.

Til slutt vil jeg dele en liten, men helt vesentlig, innsikt fra erfaringen vår så langt: Inbound marketing er ikke bare en markedsføringsmetode som vil gi deg flere leads og nye kunder, men like viktig: du tiltrekker deg de riktige kundene!

Last ned gratis e-bok:  Inbound sales: Slik tilpasser du deg kundenes digitale kjøpsprosess

Temaer: salg, leadsgenerering, inbound sales


Lars Hansen's photo

Av: Lars Hansen

Lars er salgs- og markedssjef i MarkedsPartner, hvor han ansvar for oppfølging og utvikling av et antall av våre viktigste kunder. Lars har bidratt til økt omsetning hos en rekke virksomheter ved å hjelpe dem med å skape bedre salgsmuligheter og flere kunder. Han er også forfatter av Inbound sales: Slik tilpasser du deg kundenes digitale kjøpsprosess og medforfatter av Hvordan ende den evige konflikten mellom salg og marked.

Følg på LinkedIn

Følg på Twitter

Epost

Om Inboundbloggen.no

Inboundbloggen.no av MarkedsPartner AS leverer innsikt, ekspertise og inspirasjon om digital markedsføring og salg for å hjelpe ledere og markedsførere med å skape vekst i sine selskaper.

Besøk også markedspartner.no, digitalleder.no og vekstoppskrifter.no

Temaer

Se alle