Hvordan få flere leads ved hjelp av video i Wistia

 

Tid: lesetid 1 time
Vanskelighetsgrad: 1 av 5vanskelighetsgrad

Sliter du med å konvertere besøkende på siden din til leads? Bruk av video i kjøpsprosessen forenkler prosessering av informasjon. Denne oppskriften viser deg hvordan du utnytter egne videoer i videoverktøyet Wistia for å generere og konvertere flere besøkende til leads.

Tekniske forberedelser

 • Først må du ha en video du kan laste opp (av ditt produkt eller din tjeneste).

 • Deretter må du opprette en bruker på Wistia og velge en av fire betalingsplaner, eventuelt en begrenset gratisversjon som lar deg laste opp inntil tre videoer.

Slik går du frem

Wistia er en profesjonell leverandør av videotjenester. Videoavspilleren er enkel i bruk og gir deg mulighet til å analysere og optimalisere innholdet ditt. Det kan gi deg svar på viktige spørsmål som: Hvor mange har sett filmen? Hvor mye av filmen så de? Gikk de tilbake og så noe om igjen?

Mennesker prosesserer video 60 000 ganger raskere enn tekst, og vi velger ofte den informasjonen som er lettest for oss å håndtere. Videoer på landingssiden din kan dessuten øke konverteringsraten på landingssiden din med 80 % 

Wistia lar deg samle leads du genererer direkte fra videoen din, uten å måtte sende dem til en landingsside med et skjema.

 • Hvis du benytter deg av Wistia Turnstile, kan du be seerne om å legge inn e-postadressen sin før, under, eller etter at de har sett videoen. Slik får du enkelt vite hvem som er interessert i innholdet ditt, samtidig som du øker antall e-postmottakere.

 • Legg inn CTA-er (Calls-to-Action) og lenker i videoen slik at du kan engasjere seerne dine og få dem til å konvertere på nytt innhold.

 • Du kan også benytte Wistia på landingssidene dine om du ønsker mer informasjon enn bare e-post og navn.

Konkrete ideer for å få best mulig utbytte

 • Tilpass innholdet: Lag videoer som er målrettet og tilpasset dine personas. Bruk deres språk og tilpass innholdet etter hvor de er i kjøpsreisen sin.

 • Thumbnail (visningsbilde): Finn en passende thumbnail for å få din personas til å ville se videoen.

 • Personliggjør: Vær konsistent og vis at innholdet er ditt ved å bruke egne farger og logo.

 • Fang oppmerksomheten tidlig: Gjennomsnittlig oppmerksomhetsspenn er på 25 sekunder, så du bør fange oppmerksomheten til seerne i løpet av disse sekundene.

 • Wistia Turnstile: Be om seernes e-postadresse for at de skal kunne fortsette å se videre, mot at du tilbyr verdifullt innhold. Det er lurest å plassere Turnstile i løpet av de første 10-20 % av videoen for å få høyest konverteringsrate. Skal e-postfeltet være påkrevd er det optimalt å bruke det rundt 20-30 % inn i videoen, eventuelt 60-70 %.

 • Skap engasjement: Engasjer seerne ved å lage interaktive videoer med linker til annet relevant innhold i de ulike kanalene dine.

 • CTA: Skap engasjement med CTA-en ved å trekke seerne i retning av relevant innhold, be dem dele videoen din og be dem følge dere på sosiale medier.

 • Marketing automation-verktøy: Har du et marketing automation-verktøy fra HubSpot, Pardot eller Marketo, og et budsjett som forsvarer det, vil jeg anbefale å sette opp en integrasjon mellom verktøyet og Wistia (krever enten Advanced Plan eller Premium Plan). Da har du muligheten til å overføre data direkte til kontaktene dine.

Eksempel på konkret anvendelse

MyBinding er en av de største forhandlerne av binding-, laminerings- og presentasjonsprodukter i USA. De bruker Wistia for å lage hjelpsomme produktvideoer som svarer på spørsmålene som kundene deres har. Etter at de startet med video økte gjennomsnittet på ordreverdiene med 30 %, og konverteringsraten på netthandelen økte med mer enn 10 %. Etter at de i tillegg la til Turnstile i videoene, genererte de 3 500 nye e-postmottakere.

Detaljert fremgangsmåte

 1. Om du ikke alt har gjort det, lag en video.

 2. Logg inn på din Wistia-konto.

 3. Last opp videoen til Wistia.

 4. Tilpass videoen ved å legge til egne farger, logo, thumbnail, undertekster og delingsknapper.

 5. Legg til Turnstile for å generere leads gjennom e-postadresser.

 6. Gjør videoen interaktiv ved å legge inn en CTA og/eller lenker til annet relevant innhold.

 7. Legg ut videoen din og del den med andre.

 8. Analyser videoen og optimaliser på bakgrunn av funnene dine.

Kilder

https://www.psychologytoday.com/blog/behind-online-behavior
https://wistia.com/blog/collect-more-emails-with-video
http://backlinko.com/video-seo-guide

Relatert innhold

7 typer content marketing som konverterer 
5 ferdigheter du må ha for å lykkes med digital markedsføring i 2017

Last ned gratis e-bok Hvordan lykkes med content marketing

Nadia C. Aurdal's photo

Av: Nadia C. Aurdal

Nadia jobbet tidligere som Senior Inbound Marketing-konsulent i Markedspartner. Hun jobber nå som Digital Marketing Specialist i Arundo Analytics.