Derfor bør du vurdere video i din inbound-strategi

Derfor bør du vurdere video i din inbound-strategi-135511-edited-1

 

Video er blitt så vesentlig for å generere trafikk at formatet nærmest er en nødvendighet i inbound marketing. Her gir vi deg en dypere forståelse av årsakene.


Video gir deg muligheten til å formidle et budskap på en måte ulikt noe annet kommunikasjonsverktøy. Det er også et stadig viktigere verktøy. Du som jobber med inbound marketing bør derfor vurdere å implementere dette i strategien din. Hvordan du går frem, og måten du bruker video på, avhenger av målgruppen du ønsker å treffe. Ha hele tiden fokus på hvilke personas du lager innhold for.

I dette innlegget tar jeg for meg 5 grunner til å vurdere video som format i din inbound marketing-strategi. 

Last ned gratis e-bok: Skap resultater med inbound marketing

1. Perfekt verktøy for formidling av godt innhold

Mengder med uoversiktlig informasjon er ofte grunnen til at forbrukeren velger å forlate en nettside. I enkelte tilfeller kan det være en utfordring å komprimere lengden av budskapet, for så å gjøre det attraktivt for målgruppen din. I slike tilfeller er video et perfekt virkemiddel.

Bruk video til å skape trafikk og engasjement for dine inbound marketing-kampanjer. For eksempel kan en forklaring av de viktigste punktene i en e-bok fungere som en ”teaser” for å konvertere brukerne til å laste ned e-boken.

2. Keep it short & simple

Du trenger ikke leie inn fagfolk eller gå til innkjøp av dyre videokamera for å lage en video. Bruk mobiltelefonen din og spar tid og penger. Dette bidrar til å skape en autentisk brukeropplevelse og vil virke tillitsskapende overfor seerne dine. I følge HubSpot faller 5 prosent av etter 1 minutt, og hele 60 prosent etter 2 minutter. Hold det derfor kort for å sikre at flest mulig får med seg hele budskapet ditt. 

Ha i bakhodet at innholdet bør tilpasses hvert enkelt sosialt medium og persona.

  • YouTube er et videobibliotek og er best egnet for lengre, informative videoer. How-to videoer og teknisk innhold egner seg for denne kanalen.
  • Facebook har «alt». Innholdet oppleves personlig, smart og gir mulighet for deling. Perfekt til å skape oppmerksomhet i alle ledd av kjøpsprosessen. NB! 85 prosent av all video på Facebook konsumeres uten lyd. Husk derfor alltid å tekste videoen.
  • Twitter brukes til å skape engasjement og diskusjon rundt dagsaktuelle temaer med målgruppen din.
  • LinkedIn: Jobber du i B2B, befinner målgruppen din seg her. Benytt samme praksis som for Facebook.
  • Snapchat handler om å skape oppmerksomhet. Perfekt for «behind the scenes-videoer». Gi målgruppen innsikt i bedriften din og skap en autentisk identitet.

3. Enkel spredning i eide kanaler for lead generering

Formatet video kan brukes i alle dine eide kanaler. Del budskapet i alle dine kanaler (sosiale medier, nettside, blogg, e-mail) for å øke rekkevidden på budskapet ditt. Pass på å inkludere en call-to-action (CTA) i slutten av videoen der det er mulig, for å konvertere seere til leads.

Les mer om hvordan Facebook live-video kan brukes til leadgenerering her.  

4. Imponerende ROI

Skal du først bruke video, er det betryggende å vite at det faktisk gir resultater.

72 prosent av bedrifter som bruker video opplever økende konverteringer på nettsiden. Ifølge HubSpot øker konverteringsraten på landingssiden din med 80 prosent dersom en video er plassert på siden. Trenger du mer statistikk på bruken av video, anbefaler jeg et besøk til denne undersøkelsen.

Hvis målet med videoen er rekruttering, er det kanskje «nye søkere» du vil spore. Har du til hensikt å generere leads, vil antall nye abonnenter på bloggen din være en god parameter for å måle ROI. Tenk nøye igjennom formålet med videoen og kjør tester, analyser og optimalisering kontinuerlig.

Les hva som skjedde når Leadify gjorde en test av effekten av video i sosiale medier.

5. Google og sosiale medier elsker videoene dine!

Som en konsekvens av at video engasjerer mer enn noensinne, har søkemotorene og sosiale medier begynt å prioritere innhold av dette formatet. Bedrifter som bruker video opplever en økning i webtrafikk på 41 prosent fra søk sammenlignet med ikke-videopraktiserende bedrifter. I praksis betyr dette at video definitivt bør vurderes som en del av din inbound marketing-strategi.

I MarkedsPartner bruker vi video i markedsføringen. Visuell kommunikasjon, i form av video, gir deg muligheten til å formidle et budskap på en helt unik måte. Video er et viktig verktøy for at vi skal nå ut til kundene våre. I denne videoen forklarer vi hvordan din virksomhet kan benytte video for å skape trafikk, øke engasjement, tiltrekke potensielle kunder og generere salg. 


Les også: SEO etter Googles retningslinjer

Du har sikkert lagt merke til at video dominerer nyhetsfeeden din på Facebook, og at video stadig dukker opp i resultatlisten ved Google søk. Video engasjerer rett og slett forbrukerne, og derfor prioriterer også søkemotorene og de sosiale mediene innhold av dette formatet.

Konklusjon

Video prioriteres av søkemotorene og generer mye trafikk. Når terskelen for å ta formatet i bruk er såpass lav, bør det prøves ut som en del av inbound-strategien din.
Last ned gratis e-bok:  Skap resultater med inbound marketing

Først publisert: 22. juni 2017. Oppdatert: 18. juni 2019.

Anders Sollie Hoff's photo

Av: Anders Sollie Hoff

Anders er leder for digitalrådgivere og digitalkonsulenter i Markedspartner. Han har sin bakgrunn fra Handelshøyskolen BI og Lancaster University Management School, hvor han har tatt en bachelor i Markedsføringsledelse og en master i Advanced Marketing Management.