Hva kreves av en god webredaktør?

Av Hanne Marthinsen 21. april 2016 | 2 minutter lesetid

 

En webredaktør har i dag har en kompleks og sammensatt rolle. En redaktør for et nettsted er innom ulike fagområder og jobber gjerne på tvers av flere avdelinger i en organisasjon, som for eksempel marked, salg, kommunikasjon, teknisk, produkt etc. Så hvilke ferdigheter må en webredaktør ha for å beherske denne rollen?

I dette blogginnlegget vil jeg se nærmere på de viktigste ferdighetene, men da forutsetter jeg at visse basisferdigheter er på plass, som at redaktøren:

  • Skriver godt og kan rettskriving
  • Kan bearbeide tekst og bilder
  • Behersker sosiale medier
  • Har grunnleggende kunnskaper om søkemotoroptimalisering
  • Har kunnskap om publiseringsløsninger og er trygg i bruken av verktøyet i bedriften 

En webredaktør må forstå strategien og forretningsmålene

En webredaktør skal forvalte virksomhetens digitale innhold og drifte nettstedet i tråd med virksomhetens strategi og forretningsmål. I tillegg må webredaktøren inngå i, og eventuelt lede, utarbeidelsen av den digitale strategien (her kan jeg anbefale å laste ned vår gratis e-bok om webstrategi). Det er grunnpilaren i det daglige arbeidet, og en forutsetning for at webredaktøren kan vedlikeholde og utvikle nettsidene i tråd med brukerens behov. Ferdigheten å jobbe strategisk og systematisk med forretningsmålene til grunn er dermed en forutsetning for å lykkes som webredaktør.

Les også: Hvordan lage en webstrategi som gir resultater. Del 1 av 2 »

En webredaktør må ha faglig kompetanse og evnen til å samarbeide

En av oppgavene til webredaktøren er å videreutvikle nettstedet, både med tanke på brukervennlighet, innholdsforvaltning, ny funksjonalitet, etc. Det gjøres i samarbeid med andre faggrupper. Derfor må webredaktøren ha gode samarbeidsevner og kunnskap om tekniske og faglige begreper i tilstøtende fagdisipliner. Enten det dreier seg om å utvikle et responsivt nettsted eller å videreutvikle hjemmesidene, er webredaktøren avhengig av å jobbe med andre faggrupper, som designere, systemutviklere og interaksjonsdesignere.

Kort oppsummert bør en webredaktør ha kunnskaper om følgende fagområder:

  • Webstrategi, måling og webteknologi
  • Brukeropplevelse, design og kanalforståelse
  • Forvaltning og innhold

Les også: B2B webstrategi: Dette styrker og svekker troverdigheten på nettstedet »

Har du flere punkter eller tanker om hva som kreves av en god webredaktør? Da hører jeg gjerne fra deg i kommentarfeltet!  

Gratis e-Bok  4 steg til en mer selgende web  Gjør weben din til en kundemagnet

 

Temaer: webstrategi, webutvikling


Hanne Marthinsen's photo

Av: Hanne Marthinsen

Hanne er prosjektleder og webredaktør i Markedspartner. Hun er utdannet diplommarkedsfører fra BI/NMH og jobber mye med innholdsproduksjon for web og koordinering av markedsaktiviteter og kampanjer.

Følg på LinkedIn

Epost

Om Inboundbloggen.no

Inboundbloggen.no av MarkedsPartner AS leverer innsikt, ekspertise og inspirasjon om digital markedsføring og salg for å hjelpe ledere og markedsførere med å skape vekst i sine selskaper.

Besøk også markedspartner.no, digitalleder.no og vekstoppskrifter.no

Temaer

Se alle