Fire fordeler med innholdsmarkedsføring som enhver CEO bør vite om

Av Erlend Førsund 12. januar 2016 | 3 minutter lesetid

 

Innholdsmarkedsføring (eng. content marketing) er i vinden som aldri før. Her er fire ting du som toppleder bør vite om denne raskt voksende markedsføringstrenden.

1. Innholdsmarkedsføring kan bidra til økt salg

Omtrent alle kjøpsprosesser starter på Google - både i forbrukermarkedet og i bedriftsmarkedet. Innen B2B (Business to Business) søker 89 prosent av innkjøpere etter informasjon på nettet i planleggingen av et kjøp. 46 prosent av dem er såkalte millennials, eller generasjon Y, hvor de eldste er født på begynnelsen av 80-tallet. Det har derfor blitt et must å være synlig på Google, og helst høyt oppe på side én. De som ligger der får det meste av trafikken, og har det største potensialet for å selge godt. De som ikke ligger der, er i praksis usynlige og vil på sikt tape stort på det.

Å komme øverst på Google krever enten at du kjøper deg plass (Google AdWords-annonser), eller at du publiserer relevant kvalitetsinnhold for målgruppen i dine egne kanaler på jevnlig basis. Ved å kartlegge hvilke søk en potensiell kunde gjør, helt fra hun opplever et erkjent behov, gjennom evalueringsfasen og fram til kjøp, vil virksomheten kunne produsere innhold som skaper tillit, preferanse, og som til slutt bidrar til at du blir valgt som leverandør.  

Markedsføring ved hjelp av digitalt innhold passer spesielt godt i markeder preget av lange og komplekse kjøpsprosesser som krever mye research fra kjøperens side. Hvis bedriftens markedsføringsmål er å generere leads til en salgsavdeling, bør content marketing inn i markedsbudsjettet i 2016. Hvis ingen av konkurrentene dine gjør dette, har du en unik anledning til å skaffe deg et godt forsprang. Hvis de faktisk gjør det, er du sent ute og har ingen tid å miste. 

> Les også: Hva CEO og styret må vite om digital markedsstrategi

2. Innholdsmarkedsføring kan styrke merkevaren

Jeg har tidligere tatt til orde for at bedrifter må begynne å tenke som mediehus. Hvorfor skal du i 2016 være totalt avhengig av å leie plass hos andre medier, når det er enklere enn noen gang å etablere sin egen mediekanal, kall det en blogg, portal, hjemmeside eller hva du vil? Content marketing handler om å publisere verdifullt og nyttig innhold til målgruppen. Ved å dele kunnskap gjør du kundene dine smartere, men du blir også oppfattet som en tankeleder (eng. thought leader) og en ekspert. På denne måten styrker du bedriftens omdømme og øker kjennskapen, fordi innholdet ditt blir delt. Hvis målet med markedsføringen er å generere leads og nye kunder, vil denne merkevarebyggende effekten være en positiv bieffekt av en leadgen-strategi basert på innhold.

> Les også: Hvordan bli en tankeleder innen ditt felt eller i din bransje

3. Innholdsmarkedsføring kan gi bedre lønnsomhet

Innhold i egne digitale kanaler er en kostnadseffektiv form for markedskommunikasjon. Mens en annonse kun gir effekt så lenge du betaler for den, vil en artikkel, et blogginnlegg eller en webside leve "evig" og gi effekt lenge etter at investeringen er gjort. Noen av innleggene som får mest trafikk på denne bloggen ble skrevet for flere år siden, så på mange måter kan vi sammenligne digitalt innhold med vin, som blir bedre og mer verdifull med årene - i motsetning til melk (les: annonser), som kjapt går ut på dato. Det er også store potensialer i å spare penger på f.eks. kundeservice. I 2016 er det å bli tvunget til å ringe bedriften for å få support på et produkt/tjeneste et symptom på at det er mangler i det digitale innholdet. De fleste vil forsøke å søke seg fram til et svar på spørsmålet sitt før de velger å ringe deg.

> Les også: Reklame er fra Mars, content marketing er fra Venus

4. Innholdsmarkedsføring kan være en smart del av en rekrutteringsstrategi

Som vi allerede har vært inne på, kan bedrifter posisjonere seg som tankeledere i sine kategorier gjennom å gi ut kvalitetsinnhold som demonstrerer kunnskap og lidenskap for faget/bransjen. Det kan gi merkevaren din en plass i potensielle kunders evoked set (merkevarene som blir vurdert som alternativer i en evalueringsfase). På samme måte har potensielle ansatte et slikt evoked set med potensielle arbeidsgivere som de kunne tenke seg å jobbe for. Det publikummet du over tid vil kunne bygge opp gjennom å levere verdifullt kvalitetsinnhold vil også bestå av talenter som kan bli dine neste medarbeidere. Jeg anbefaler her Fred Staves innlegg om hvordan du kan benytte innhold og marketing automation i din rekrutteringsstrategi.

Last ned gratis e-bok Hvordan lykkes med content marketing

Temaer: content marketing


Erlend Førsund's photo

Av: Erlend Førsund

Erlend Førsund jobbet som innholdsrådgiver og markedssjef i MarkedsPartner fra 2015-2021. Han er utdannet ved BI og NHH og har blogget om markedsføring og digitalisering på sin egen blogg.

Følg på Facebook

Følg på LinkedIn

Følg på Twitter

Epost

Om Inboundbloggen.no

Inboundbloggen.no av MarkedsPartner AS leverer innsikt, ekspertise og inspirasjon om digital markedsføring og salg for å hjelpe ledere og markedsførere med å skape vekst i sine selskaper.

Besøk også markedspartner.no, digitalleder.no og vekstoppskrifter.no

Temaer

Se alle