Bruk av video i de ulike stadiene i kjøpsreisen: Del 2 av 3

 

I forrige innlegg tok vi for oss hvordan du kan bruke video til å fange oppmerksomheten til potensielle kunder i erkjennelsesfasen. Nå skal vi se nærmere på midten av kjøpstrakten og hvilke typer video du kan benytte i denne fasen. 

I evalueringsfasen er kjøperen klar over at hun har et problem som må løses, og prøver å kartlegge alternative metoder og finne den mest optimale løsningen.

Les også: Del 1 (erkjennelsesfasen) og Del 3 (beslutningsfasen) i denne serien. 

Hvilke typer video kan jeg benytte?

For å hjelpe potensielle kunder med å finne en løsning på sine problemer i evalueringsfasen, kan du lage en video hvor du presenterer en oversikt på ulike alternativer.

Pedagogiske webinarer eller videopresentasjoner

Vis at du er en ekspert innenfor bransjen din. Det gjør du ved å dele kunnskap som gjør dine potensielle kunder smartere. Effekten av å være hjelpsom er at du skaper goodwill og tillit hos kjøperne før du viser dem at du har en løsning på problemet deres. 

Her ser du et eksempel: 

Moz viser at de er eksperter på SEO (søkemotoroptimalisering) ved å tilby lærerike videoer som er enkle å konsumere, samtidig som potensielle kjøpere lærer om ulike løsninger de kan velge mellom. 

How-to videoer (gjør det selv):

How-to videoer tilbyr potensielle kunder ressurser og pedagogisk materiell som gir svar på problemene de står ovenfor. Disse videoene viser ofte en steg-for-steg guide, forklarer hvilke verktøy du trenger, og gir gode råd og tips. På slutten av videoen bør seeren kunne ta de samme trinnene og oppnå det de har satt ut for å lære. Dette gir deg muligheten til å gi verdi, samt vise din kompetanse som igjen vil øke kjøperens tillit til deg.

Her ser du et eksempel:

Hva bør jeg huske på?

  • Lag pedagogiske og nyttige videoer som viser kjøperen hvordan hun kan løse problemet sitt. 
  • Videoene bør reflektere at du er en ekspert i din bransje, men samtidig ha et leverandørnøytralt innholdDu må fremstå som en hjelpsom ekspert.
  • Innholdet bør bidra til å øke besluttsomheten og oppfordre til å gjennomføre konkrete handlinger. Selv om du ikke eksplisitt skal fremme et produkt eller en tjeneste, må du likevel pleie, bygge et forhold og etablere tillitt med målgruppen.
  • Gi videoene dine et personlig preg. 
  • Gjennomsnittlig oppmerksomhetsspenn er på 25 sekunder, så sørg for at du fanger oppmerksomheten til seerne tidlig.
  • Tenk søkevennlig når du skriver tittel på videoen. 
  • Legg en strategi for hvor du skal publisere videoen din. 
  • Nesten 80 % av videovisninger skjer med lyden av på sosiale medier. Benytt derfor undertekst hvis du skal publisere i disse kanalene. 

Denne serien er inspirert av et innholdstilbud fra HubSpot og Wistia.

Last ned gratis e-bok:  Skap resultater med inbound marketing 

Maria Pettersson's photo

Av: Maria Pettersson

Maria jobbet som digital markedsfører hos Markedspartner. Maria har sin utdanning fra Handelshøyskolen BI og Leeds Beckett University, hvor hun har tatt en bachelor i Internasjonal Markedsføring og en master i International Business.