Bruk av video i de ulike stadiene i kjøpsreisen: Del 3 av 3

Video i kjøpsprosessen-670721-edited.jpg

 

I del tre av denne serien har vi fokus på video som virkemiddel i bunnen av kjøpstrakten. I beslutningsfasen dreier det seg om de små detaljene før et kjøp finner sted. I denne prosessen har en potensiell kjøper identifisert en løsning, og begynner nå å vurdere en liste på 2-3 mulige leverandører. 

Les også Del 1 (erkjennelsesfasen) og Del 2 (evalueringsfasen) i denne serien. 

Hvilke typer video kan jeg benytte?

Videoer i beslutningsprosessen handler om å informere potensielle kunder om hva tilbudet ditt består av, hva som gjør det unikt, samt hva som skiller deg fra konkurrentene. Her er det viktig at du viser vedkommende at de får den rette løsningen de letter etter og at din bedrift er den beste leverandøren. 

Video kan være med på å spille en stor rolle i denne fasen av kjøpsreisen. Ved å vise fordeler, svare på ofte stilte spørsmål og skape en mer personlig relasjon til potensielle kunder, vil du forbedre brukeropplevelsen og øke sjansen for at prospekter vil kjøpe fra deg.

Om oss:

Om oss-videoer gir deg mulighet til å bygge tillit med potensielle kjøpere ved å vise dem hvem du er og hva du står for. Du oppnår en mer personlig tilnærming og ikke minst – du menneskeliggjør merkevaren din. Disse videoene kan publiseres på YouTube, Facebook eller nettsiden din.

Her ser du to eksempler:

 

 

 

 


Om produktet:

En produktvideo bør handle om mer enn kun produktet. Disse videone bør inneholde problemet, løsningen, opplevelsen og den visjonen du ønsker å synliggjøre. 

Den New York baserte bedriften, Niche Modern, bruker video til å guide potensielle kunder gjennom produktes livssyklus. De fremhever skjønnheten og vanskelighetsgraden av prosessen, samtidig som de inspirerer prospekter med gode ideer.

Her ser du et eksempel: 


Case-studier og referanser:

Case-studier og referanse-videoer kan hjelpe potensielle kunder med å ta en kjøpsbeslutning. Det er få ting som er så effektivt som når andre skryter av deg. Denne typen videoer øker seernes tillit til at produktet eller tjenesten du tilbyr er hva de leter etter. Sørg for å gi en klar beskrivelse av før og etter: Kunden hadde dette problemet. Så kom de til oss og tok i bruk produkt/tjeneste X. Det ført til at de fikk Y resultater. Jo flere relevante data du kan vise til, jo bedre. Kjøperen vil være svært interessert i å høre mer om hvilken effekt og avkastning investeringen bidro til.  

Her ser du et eksempel:

 

Video i salgsprosessen:

Bruk av 1:1 tilpassede videoer i salgsprosessen kan være svært effektivt og gir selgere en mulighet til å utvikle autentiske, menneskelige relasjoner med potensielle kjøpere. En skreddersydd video som svarer på bedrifts- og kanskje også rollespesifikke utfordringer (CEO, markedsdirektør, økonomisjef osv.) gir en WOW-faktor, bygger tillit og kan være relasjonsskapende. Kanskje det er vanskelig å nå kunden på telefon? En personlig video kan være foten innenfor døren. Disse videoene kan bygg tillit, kredibilitet og relasjoner med bedriftens drømmekunder. 

Hva bør jeg huske på?

  • Lag videoer som informerer potensielle kunder om hva som gjør ditt produkt eller tjeneste unikt, samt hva som skiller deg fra konkurrentene.
  • Vis fordeler, svar på ofte stilte spørsmål og skap en personlig relasjon til bedriftens personas.
  • Gi videoene dine et personlig preg. 
  • Støtter bedriften din et viktig formål? Del dette med seerne. Se hvordan Norwegian har gjort dette gjennom sine "Årets viktigste flyvning- kampanjer".
  • Bruk video til å menneskeliggjøre merkevaren din og skape dialog med salgskvalifisert leads.
  • Tenk søkevennlighet når du skriver tittel på videoen. 
  • Nesten 80 % av videovisninger skjer med lyden av på sosiale medier. Benytt derfor undertekst hvis du skal publisere i disse kanalene. 

Denne serien er inspirert av et innholdstilbud fra HubSpot og Wistia.

Last ned gratis e-bok:  Skap resultater med inbound marketing

Maria Pettersson's photo

Av: Maria Pettersson

Maria jobbet som digital markedsfører hos Markedspartner. Maria har sin utdanning fra Handelshøyskolen BI og Leeds Beckett University, hvor hun har tatt en bachelor i Internasjonal Markedsføring og en master i International Business.