Hvordan bruke video til leadsgenerering

Hvordan bruke video til leadsgenerering-277115-edited.jpg

 

Tid: lesetid 30-60 minutter
Vanskelighetsgrad: 1 av 5vanskelighetsgrad

Video som verktøy til å formidle et budskap er forventet å stå for 82 % av trafikken på internett i 2021. Der man før var avhengig av dyre videokameraer, kan man i dag produsere video i HD-kvalitet med mobilen. Dette er en av årsakene til den store veksten av video på nettet i dag. Og best av alt: Det tar ikke spesielt lang tid.

Tekniske forberedelser

  1. Mobiltelefon med videokamera
  2. Stativ/evt. kollega
  3. Program til å redigere. FilmicPro og Movie Pro til opptak (kan lastes ned direkte fra hhv. Google Play og App store). Pinnacle og Premiere Clip til å redigere. Alt kan gjøres på mobiltelefon. Foretrekker du å redigere på en pc fungerer programmer som Lightworks, iMovie, Avidemux eller VideoPad fint. 

Slik går du frem

1. Skriv ned og øv på teksten du skal formidle. Videoens varighet bør ligge mellom 30 sekunder og 1 minutt. 
Dette er ofte det som tar lengst tid i hele prosessen. Gjør deg godt kjent med teksten, så unngår du å bruke tid på å øve foran kamera.

2. Juster kamera i ønsket høyde.
Hvordan du ønsker å fremstå avhenger av målet ditt med videoen. Skal det formidles et seriøst budskap, bør du stille deg litt til siden og med kamera fra overkroppen og opp.

3. Still deg foran en nøytral vegg/bakgrunn.
Sørg for at du og ditt budskap står i fokus. Unngå bakgrunn med mye støy som bidrar til å dra fokus vekk fra det du forsøker å formidle.  

4. Sikre gode lysforhold (ta noen testklipp og se om du blir fornøyd).
Godt lys er viktig for en god video. Se derfor igjennom et par testklipp og si deg fornøyd med lyssettingen før du går videre. Det er dumt om all jobben du legger ned går til spille fordi du ikke tok deg bryet med lys.

5. Pust med magen
Som mottaker blir man ukomfortabel på vegne av sender hvis senderen fremstår som usikker eller nervøs. Tips: Se for deg at kameralinsa er moren eller faren din.

6. Rediger
Pass på å legge til undertekst. Ifølge Digiday konsumeres hele 85 % av video i sosiale medier uten lyd.

7. Publiser
Spre budskapet ditt i eide (gratis) eller leide (betalte) kanaler.

8. Analyser
Analyser og optimaliser. Mål effekten av arbeidet ditt. Bruk program som Google Analytics, HubSpot eller de sosiale medienes egne analyseprogram til dette.

Konkrete ideer for å få best mulig utnytte av video

Det fine med å bruke video i markedsføring er at innholdet oppleves autentisk. Du kommer tett på målgruppen og får virkelig formidlet et budskap gjennom godt innhold og kroppsspråk. Det finnes nesten ikke grenser for hva du kan bruke video til, men i en leadsgenererende setting har jeg listet opp noen konkrete ideer under:

Video i forbindelse med seminarer
Dersom du er i en bedrift som ofte arrangerer frokost og lunsjseminarer kan video fungere godt til å generere påmeldinger. Gi forbrukeren en smakebit av innholdet og henvis til en CTA og en landingsside i slutten av videoen.

Video i forbindelse med nyheter og aktuelle saker
Video kan fungere godt til å skape oppmerksomhet rundt produktlanseringer eller aktuelle nyhetssaker du ønsker å dra trafikk til.

Video i forbindelse med blogginnlegg eller innholdstilbud 
Hvis du fra tidligere har tall på hvilke blogginnlegg eller innholdstilbud som har gitt best resultater, kan du bruke denne informasjonen til å lage videoer som promoterer innholdet. By på en smakebit av innholdet i videoen og henvis til en CTA.

Igjen, husk alltid å legge til undertekst!

Eksempel på konkret anvendelse av video i markedsføring

Øyvind Jacobsen fra Leadify gjennomførte en test av effekten av video i sin markedsføring. Besøk gjerne bloggen hans og dette innlegget for å lese mer om de oppsiktsvekkende resultatene.

Detaljert fremgangsmåte

Det viktigste når man lager innhold til video er å forberede seg godt. Skriv ned teksten og øv 4-5 ganger til du føler det sitter. Å lage en video bør ikke ta så lang tid, men det er viktig at du ikke fremstår nervøs eller usikker når du stiller deg foran kameralinsa. Vår kollega Øyvind Jacobsen har i dette innlegget tatt for seg en detaljert fremgangsmåte som er relativt overførbar til de fleste bedrifter.

Kilder

Leadify
Slik gjør du det - Leadify
Digiday
Hootsuite

Relatert innhold

3 lønnsomme tips til leadsgenerering via Facebook
Derfor bør du vurdere video i din inbound-strategi
Hvordan få flere leads ved hjelp av video i Wistia

Se webinaret:  En introduksjon til videomarkedsføring

Først publisert: 18. juli, 2017. Oppdatert: 23. november, 2018.

Anders Sollie Hoff's photo

Av: Anders Sollie Hoff

Anders er leder for digitalrådgivere og digitalkonsulenter i Markedspartner. Han har sin bakgrunn fra Handelshøyskolen BI og Lancaster University Management School, hvor han har tatt en bachelor i Markedsføringsledelse og en master i Advanced Marketing Management.