Beviset på at inbound marketing fungerer

Av Stig Hammer 14. april 2015 | 2 minutter lesetid

Vi har i MarkedsPartner praktisert inbound marketing siden 2012. Dette er hva vi har erfart så langt.

2010: Vi starter byråblogg

Som byrå begynte vi å blogge i 2010. På dette tidspunktet lå det en ren brandingstrategi i bunn. I tradisjonell content marketing-ånd produserte og distribuerte vi kvalitetsinnhold til våre målgrupper. Innholdet var endemålet i seg selv, og vi målte suksess i form av trafikk og engasjement.

Selv om vi ikke blogget regelmessig, og i snitt mindre enn én gang per måned, steg antall besøk ganske raskt til et bra nivå. Det var likevel vanskelig å måle den forretningsmessige verdien av bloggen, så den ble ikke gitt høy prioritet. 

2012: Content marketing med inbound vinkling

I løpet av 2012 begynte content marketing å bli et etablert begrep og konsept blant rådgiverne våre. Vi begynte å øke intensiteten på bloggen vår og i desember publiserte vi vår første e-bok: 4 steg til en selgende web. E-boken lå på firmawebben vår og ble markedsført ved hjelp av søkemotormarkedsføring, blogging, e-post og sosiale medier. Resultatene var forbløffende gode, og vi begynte å generere en god del leads.

Vi fulgte derfor opp med e-bok nummer to: En praktisk tilnærming til markedsplanlegging i B2B, som fortsatte å gi oss en god del trafikk og tilsvarende mange leads. Vi benyttet eMarketeer som plattform for utsendelse av e-bøkene og bearbeiding av leads, mens vi måtte administrere andre verktøy og kanaler i andre grensesnitt.

2014: Inbound marketing med HubSpot som platform

Det vi etterhvert begynte å savne var et mer helhetlig system som knyttet sammen alle de digitale verktøyene vi brukte, både blogging, landingssider, e-postmarkedsføring, sosiale medier og ikke minst rapportering. Høsten 2014 inngikk vi derfor partnerskap med HubSpot, hvor vi nå er sertifisert Silver Partner. Nye e-bøker ble skrevet og produsert og en ny inboundstrategi basert på inbound-metoden ble implementert. 

2015: Strålende resultater

Utvikling_i_trafikk_og_leads_med_inbound_marketing

Som du ser av figuren over, har ikke resultatene latt vente på seg. Siden vi begynte med inbound marketing med HubSpot rundt årsskiftet 2014/15 har antall leads per måned blitt nesten firedoblet, og trafikken har økt med rundt 250%. Vi har for lengst sluttet med oppsøkende salg, og går i dag kun i dialog med bedrifter som har oppsøkt oss og som ser potensialet i sin egen virksomhet.  

Last ned gratis e-bok:  Skap resultater med inbound marketing

Temaer: inbound marketing


Stig Hammer's photo

Av: Stig Hammer

Stig jobber som faglig leder forretningsrådgivning i MarkedsPartner og var med på å starte selskapet i 1997. Han har mer enn 20 års erfaring fra strategisk rådgivning til store selskaper i mange ulike bransjer, og i alle ledd av verdikjeden. Stig er utdannet siviløkonom, og er opptatt av strategisk forbedring av kundereiser, digital transformasjon og inbound marketing.

Følg på LinkedIn

Følg på Twitter

Epost

Om Inboundbloggen.no

Inboundbloggen.no av MarkedsPartner AS leverer innsikt, ekspertise og inspirasjon om digital markedsføring og salg for å hjelpe ledere og markedsførere med å skape vekst i sine selskaper.

Besøk også markedspartner.no, digitalleder.no og vekstoppskrifter.no

Temaer

Se alle