Markedsføring Ad hoc – tips for (mer) effektive prosjekter

 

Ad hoc prosjekter er som en gift for markedsbudsjettet. Det gjelder derfor å sørge for at dosen blir så liten så mulig – samtidig som prosjektet blir gjennomført på en ordentlig måte.

Gratis ressurs: Slik lager du en effektiv markedsplan

Du har sikkert vært der før – og du kommer til komme dit igjen. Her er «my two cents» for effektivt markedsføringsarbeid:

1. «Alle kort på bordet»
Sikre at du har kontroll på alt bakgrunnsmateriale og sørg for at kvaliteten blir vurdert. Dersom kvaliteten på bakgrunnsmateriale viser seg å være dårlig eller mangelfull er det viktig at det avdekkes og adresseres så tidlig som mulig i prosessen. Jo senere det kommer for dagen – desto mer krevende vil det være å gjøre endringer. Revisjoner som burde vært «finpuss» blir omfattende og drar ut i tid.

2. Skisser en tidsplan med klare tidsfrister, leveranser og ansvarshavende
Avklar hvem som skal ha ansvar for de ulike fasene, hva som skal være «output» fra de ulike fasene, og riss fristene i stein. Ja, i stein. Og har du bommet på punkt 1, kommer fristene til å ryke – og den fine planen din svever plutselig i løse luften.

3. 90% er godt nok
Ikke forvent at resultatet av et ad hoc prosjekt vil bli like bra som på et godt planlagt prosjekt. Det er viktig at alle prosjektdeltakerne har avstemte forventninger ift. nettopp dette. De siste 5% koster gjerne mer enn de smaker. Markedsmateriell produsert ad hoc har uansett betraktelig kortere levetid.

Dette var min livline når du først står i myra. Før du havner der kan mye av fallhøyden allerede være eliminert dersom du har utviklet en solid markedsstrategi. Da har du strategiske føringer og holdepunkter som gir forankring og retning i en ellers uoversiktlig prosess.

Last ned gratis e-bok:  En praktisk guide til markedsplanlegging i B2B

Tønnes Sannem Heian's photo

Av: Tønnes Sannem Heian

Tønnes Sannem Heian er daglig leder i Markedspartner. Han har bakgrunn som forretningsrådgiver og har omfattende erfaring fra strategi, markedsføring og webprosjekter fra en rekke bransjer.