Ad hoc markedsføring – gift for markedsbudsjettet

 

La det være sagt. Fra tid til annen er det unngåelig med ad hoc markedsføringsprosjekter - enkelte ganger er de en nødvendighet for å reagere på uforutsette situasjoner i markedet. De fleste "haste-prosjekter" innen markedsføringsarbeid oppstår allikevel heller som følge av mangelfull planlegging eller en uthullet markedsstrategi.

Ad hoc prosjekter er som en gift for markedsbudsjettet. Det skal mer til enn en dose eller to for å knekke det, men for hvert eneste ad hoc prosjekt som blir igangsatt tappes en uforholdsmessig stor del av markedsbudsjettet. Da tenker jeg ikke bare på slike prosjekter i sin natur er dyrere å gjennomføre – de vil også typisk være mindre effektive. Og er det en ting som knekker fremtidige markedsbudsjetter er det mangel på effektivitet.

Her kan du lese hvordan MarkedsPartner bistår bedrifter med markedsplanlegging. Og hvis (når) du allikevel står overfor det unngåelige ad hoc prosjektet du helst skulle vært for uten har du mine tips for effektive ad hoc prosjekter her.

Last ned gratis e-bok:  En praktisk guide til markedsplanlegging i B2B

Tønnes Sannem Heian's photo

Av: Tønnes Sannem Heian

Tønnes Sannem Heian er daglig leder i Markedspartner. Han har bakgrunn som forretningsrådgiver og har omfattende erfaring fra strategi, markedsføring og webprosjekter fra en rekke bransjer.