Hvorfor fungerer ikke Google AdWords for oss?

adwords

 

Er ikke annonseringen i Google lønnsom for bedriften din?

Dersom det kun er en magefølelse, slutt å lese og få fakta på bordet. Hvor mange nye kunder kan du spore tilbake til Google annonseringen?

Last ned gratis e-bok: 10 vekstoppskrifter til din digitale markedsføring

Hvis du fortsatt er sikker på at annonseringen er ulønnsom skal jeg deg to mulige årsaker.

Den første, og den enkleste forklaringen er gjerne at kampanjen er satt opp på en måte som gjør at den ikke kan bli lønnsom. Her kan det naturligvis være mange detaljer å gripe fatt i, men de mest avgjørende faktorene er annonsetekstene, bruken av søkeord, samt landingssidene på nettstedet ditt.

Er det sannsynlig at de som benytter søkeordene ”våre” aktivt søker etter produkter eller tjenester som vi kan tilby? Og annonsetekstene – gir de brukeren riktige forventninger før hun kommer inn på nettsiden, eller trekker de til seg gud og hvermann? Like viktig som å trekke besøkende til nettstedet skal annonseringen sile ut flest mulig av de som ikke har noe på nettstedet å gjøre. Dersom denne problemstillingen ikke tas alvorlig vil andelen av trafikken som faktisk leder til det vi ønsker å oppnå gå drastisk ned. Aktiviteten er dømt til ulønnsomhet.

Les også: Bli synlig på Google med disse AdWords-tipsene

Den andre mulige forklaringen dreier seg om hvorvidt AdWords i det hele tatt er riktig markedsføringsverktøy for din virksomhet. Min dyrkjøpte erfaring sier følgende: Google AdWords er kun riktig kanal dersom det eksisterer et kjøperinitiativ etter den type tjeneste eller produkt din virksomhet kan tilby. Dersom det ikke finnes et tilstrekkelig antall personer som leter etter det du kan tilby vil en søkemotor ikke være en god arena for markedsføring.

Dersom de potensielle kundene dine ikke kjenner til løsningen som du kan tilby dem vil de heller ikke søke den. Det samme gjelder dersom det du tilbyr oppfattes som lite viktig for din potensielle kunde. Produkter som kjøpes på vanebasis vil derfor være lite egnet til å markedsføre i Google.

Du innvender kanskje at ”Ja, men jeg vil jo ikke tape noe på være tilstede! Brukerne vil jo ikke klikke på noe de ikke ønsker å se mer av?”
Jo, det er dessverre den tøffe virkeligheten.

Har du aldri tittet innom en butikk i gågata av ren nysgjerrighet? Selv om du egentlig ikke hadde intensjon om å kjøpe noe? Du er ikke alene, og ikke i noen handlegate er det like enkelt å gjøre slike avstikkere som i Google. Og jo – det er klart du har slumpet til å handle i slike situasjoner også – men i de fleste tilfeller gjorde du det ikke.

Les også: Søkemotormarkedsføring: Nå kjøpeklare kunder med AdWords

Gratis ebok:  Growth hackerens kokebok  10 vekstoppskrifter til din markedsføring

Tønnes Sannem Heian's photo

Av: Tønnes Sannem Heian

Tønnes Sannem Heian er daglig leder i Markedspartner. Han har bakgrunn som forretningsrådgiver og har omfattende erfaring fra strategi, markedsføring og webprosjekter fra en rekke bransjer.