Få flere leads med skjemamur i videoene dine

Vekstoppskrift_gated_video_content-274438-edited

 

Tid: lesetid 15 minutter
Vanskelighetsgrad: 2 av 5vanskelighetsgrad

En av de mest effektive taktikkene for leadsgenerering i dag er «gating» av videoer. Ofte innebærer det at ikke-registrerte brukere kun får se innledningen til en video. For å fortsette avspillingen må vedkommende oppgi kontaktinformasjonen sin i et pop up-skjema. I stedet for en betalingsmur som man ofte kaller det i nettaviser, kan vi beskrive en slik metode for videoer med «skjemamur». Denne typen leadsgenerering egner seg best for B2B-markedsføring - kanskje med unntak av videoer med merkevarebyggende budskap.

Tekniske forberedelser

Du trenger et videoverktøy som tillater skjemamur/pop up-skjema som pauser avspillingen av videoen. Eksempler på slike verktøy er Wistia, Brightcove, Vidyard og TwentyThree.

Konkrete ideer for best mulig utbytte

Plassering av skjemamur: Du kan som regel velge om skjemamuren skal plasseres før videoen starter, underveis eller etter at videoen er ferdig avspilt. Har du en lang og verdifull video, kan det være nyttig å gi seeren en smakebit på hva han har i vente, ved å plassere skjemamuren et lite stykke inn i videoen. Publiserer du en serie av videoer, kan et skjema på slutten av en video være passende. Her kan seeren registrere seg for å få varsel om når neste video i serien er live. Skal du samle seere til et webinar eller vise live-video innen kort tid, kan du velge å plassere skjemaet først i videoen. 

Hvor mye informasjon skal du be om? Antall felter du velger i skjemaet ditt bør gjenspeile verdien for seeren. Er innholdets karakter av høy verdi, kan du be om mer enn kun e-postadresse - som for eksempel navn og firmanavn. Tenk som en nettavis: Hvor god er denne artikkelen? Kan jeg ta 3 kroner eller 40 kroner for denne?

Tvungen skjemamur? Noen av videoverktøyene lar deg benytte en «semi-tvungen» skjemamur. Det betyr at seeren kan klikke bort skjemaet og allikevel fortsette å se videoen uten å registrere seg. En semi-tvungen skjemamur egner seg bedre, dersom videoens innhold er av lavere verdi for seeren. 

Automatiser: Dersom du benytter deg av en marketing automation-plattform, anbefaler jeg at du integrerer videoverktøyet med denne. Da kan du videresende både kontaktinformasjonen på leadsene du samler og statistikk over engasjement, samt automatisere markedsførings- og salgsløp basert på et leads interaksjon med videoene dine.

Detaljert fremgangsmåte

I og med at vi i MarkedsPartner benytter videoverktøyet TwentyThree, har jeg tatt utgangspunkt i dette verktøyet for fremgangsmåten:

 1. Logg deg inn på din TwentyThree-kanal. 
 2. I hovedmenyen velger du Audience
 3. Oppe til høyre, i linjen under hovedmenyen, klikker du på Collectors (skjemamurer).
 4. Klikk på den grønne knappen New Collector.
  Twenty_Three_Collector_Skjemamur_faa_flere_leads
 5. Gi skjemaet et navn oppe til venstre.
 6. Used with: Søk etter tittelen på videoen(e) du ønsker å bruke skjemamuren på. Du kan velge flere videoer samtidig - klikk på videoen(e) for å markere de du ønsker å bruke. Etter at du har valgt video(er), vil antall videoer du har markert vises. 
 7. Type: Velg hva slags type skjemamur du ønsker å bruke. 
  • Wall: Seeren må fylle ut skjemaet for å kunne starte videoen
  • Interruptor: Seeren kan starte videoen, men vil bli avbrutt i avspillingen med en skjemamur. Her kan du også velge om seeren har lov til å hoppe over utfylling av skjemaet og fortsette avspillingen
  • Afterwards: Seeren kan velge å fylle ut et skjema (for eksempel for å lære mer) etter avspillingen
  • Conditional: Går på tvers av flere videoer. Her kan du velge hvor mange minutter med videoer seeren kan avspille før vedkommende må fylle ut et skjema for å se videre
 8. Description: Legg inn din beskrivelse av skjemaet. Trykker du på Require opt-in, kan du legge til en samtykke-tekst. 
 9. Show a success message: Velg om seeren skal få en bekreftelse opp på skjermen etter at han har fylt ut skjemaet.
 10. Form: Velg hvilke felter du ønsker å inkludere i skjemaet.
 11. Trykk på Save.
 
Måten du legger til skjemaer eller «collectors» i andre verktøy er relativt likt. Her har jeg funnet fremgangsmåten for Wistia og Vidyard:

Kilder

Brightcove: Getting Started With Video Gating
Cincopa: Intrigue Your Audience with Gated Video and Collect Leads

Relatert innhold

Webinar: Bør egentlig din bedrift holde webinar?
Webinar: Hvordan sette opp et webinar i praksis?
Vekstoppskrifter: Hvordan øke antall registreringer til webinarer?
Vekstoppskrifter: Hvordan bruke video til leadsgenerering
Vekstoppskrifter: Lag tutorials med Soapbox for å konvertere potensielle kunder

 Gratis ebok: Growth hackerens kokebok 10 vekstoppskrifter til din markedsføring

Først publisert 27.april 2018. Oppdatert 07.september 2018.

Maria Pettersson's photo

Av: Maria Pettersson

Maria jobbet som digital markedsfører hos Markedspartner. Maria har sin utdanning fra Handelshøyskolen BI og Leeds Beckett University, hvor hun har tatt en bachelor i Internasjonal Markedsføring og en master i International Business.