IMG_1559-1

HubSpot kommer stadig med oppdateringer og nyheter rundt sine verktøy og løsninger. Spenningen var derfor stor når HubSpot lanserte sin nye Operations Hub. Du lurer kanskje på hva den nye Operations Huben går ut på, og hvordan den fungerer? Desto viktigere er hvordan Operations Hub kan hjelpe deg med mer effektiv drift av din HubSpot-konto. La oss ta en nærmere titt på hvordan det nye medlemmet av HubSpot-familien kan forenkle HubSpot-hverdagen.

HubSpot Operations Hub er en utvidelse som i hovedsak bygger på ny funksjonalitet rundt datasynkronisering mot integrasjoner og andre systemer, samt prosesser for datakvalitet.

Fri flyt av data mot HubSpot

Datasynkronisering mot integrasjoner betyr rett og slett at med den nye Operations Hub vil appene man har integrasjon mot «snakke bedre» sammen med HubSpot. Dette betyr at man får mulighet til å synkronisere informasjon som for eksempel kontakter mellom HubSpot og appene man har integrasjon mot automatisk.

Et konkret eksempel kan være integrasjonen mellom Outlook og HubSpot. Med Operations Hub har man nå muligheten til å synke for eksempel kontakter fra HubSpot til Outlook, eller motsatt (såkalt enveis eller toveis-synkronisering). Merk at her skal man være litt forsiktig, slik at man ikke synkroniserer alle kontakter fra CRMet inn i for eksempel en privat Outlook konto, eller alle kontakter i din personlige Outlook-konto inn i HubSpot CRM. Gode rutiner for hvordan man behandler data er viktig for bruk av et CRM-system som HubSpot.

Liste over alle kompatible apper og systemer finner du her.

Den nye Operations Huben bidrar ikke bare til god dataflyt mellom HubSpot og tilkoblede apper. Den kan i stor grad også gjøre migrering av data mot HubSpot enda mer smidig. Import og eksport av data kan skje automatisk, og de ulike datafeltene i hvert system oppdaterer hverandre automatisk. En stor fordel med Operations Hub er at dette kan gjøres i sanntid, hvor dataen synkroniseres og oppdateres hvert femte minutt igjennom døgnet. Operations Hub muliggjør også synkronisering av historiske data tilbake i tid. Vi tror dette bare er starten, og at det vil komme utallige muligheter rundt dataflyt og synkronisering i Operations Hub fremover. Vi følger spent med!

Programmerbar automatisering

Operations Hub beriker workflows med ny funksjonalitet. Med Programmable Automation kan du hente data fra andre applikasjoner inn i workflows med javascript-koding og drag-and-drop. Så lenge det kan kodes, kan det gjøres. Det gir HubSpot en lenge etterlengtet fleksibilitet.

Har du et ERP- eller nettbutikkplattform koblet til HubSpot, kan du for eksempel vise innhold på en nettside basert på hva kunden har kjøpt eller blitt fakturert for.

Rydding og vasking (av data) – Gjort automatisk

Prosesser for datakvalitet betyr rett og slett at Operations Hub gjør det lettere med «datavask». Som med de fleste CRM-systemer er god data viktig for at HubSpot som system skal fungere optimalt. Der hvor man tidligere manuelt har sortert, ryddet, og «vasket» data i HubSpot, kan man nå med nye Operations Hub automatisere mye av disse prosessene.

I Operations Hub kan man eksempelvis sette opp automatiserte prosesser (såkalte Workflows i HubSpot) som bidrar til bedre datakvalitet i systemet. Eksempelvis kan man her sette opp prosesser for å automatisk ta bort blanke mellomrom eller sette stor bokstav i for- og etternavn. Her er starten av en slik automatisering (OBS! Dette er bare starten på workflowen, noe som betyr at det mangler informasjon for at workflowen skal fungere optimalt): 

Capitalize_navn_HubSpot_Operations_Hub

Ellers kan man jo også bruke workflows til å blant annet legge til landskode foran hvert telefonnummer.

Prefiks_mobilnummer_med_landkode_HubSpot_Operations_Hub

 

På denne måten kan HubSpots nye Operations Hub forenkle datasynkronisering, og automatisere prosesser i din HubSpot-portal. Det bidrar til at du kan bruke mindre tid på å overføre informasjon mellom systemer, eller drive manuell datavask.

Pris for HubSpot Operations hub

Operations Hub tilbys i Free, Starter og Professional. Vi forventer at det vil kommen en Enterprise-versjon etter hvert som nye funksjoner legges til.

  • Free er gratis og gir deg blant annet datasynkronisering og mapping mot standardiserte datafelter mot 30+ applikasjoner i Marketplace.
  • Starter koster fra 41 euro per måned og gir deg muligheten til å synkronisere mellom egendefinerte felter (custom field mappings) og custom properties.custom 
  • Professional koster fra 662 euro per måned og gir deg i tillegg programmerbar automasjon, webhooks, datarens og duplikathåndtering, og mye mer.

priser_HubSpot_operations_hub

Vil du lære mer om HubSpot Operations Hub kan du lese min kollega, Erlend Førsund, sitt blogginnlegg om lanseringen. Priser på den nye HubSpot Operations Hub finner du her.

ta-kontakt-med-lars