Hvilke ERP-systemer kan integreres med HubSpot?

Hvilke ERP-systemer kan integreres med HubSpot?

Hvilke ERP-systemer kan integreres med HubSpot

For 10 år siden var det å skaffe seg et ERP-system ofte et økonomisk mareritt. I dag finnes det intelligente, skalerbare løsninger for både små, mellomstore og store bedrifter. Årsaken til at det er viktig å kunne integrere et ERP-system med et CRM-system, handler om at ERP-systemet samler bedriftens interne funksjoner for økonomi, personalressurser, produksjon og forsyningskjede, mens et CRM omhandler den viktigste informasjonen du har om dine kunder og potensielle kunder. Koble disse sammen og du har en gullgruve. All data på ett og samme sted.

FORSKJELLEN PÅ ET ERP-SYSTEM OG ET CRM 

Helt grunnleggende så bruker du et CRM for å øke inntekter, og et ERP-system for å redusere kostnader. I et ERP-system kan du organisere, automatisere og samkjøre prosesser og arbeidsoppgaver på tvers av avdelinger som personal og lønn, regnskap og logistikk. Et CRM handler om å lagre kundedata og deretter bruke denne informasjonen til å pleie og hjelpe dine nåværende- og potensielle kunder. Med HubSpot som CRM blir det i tillegg enkelt å organisere, spore og øke pipelinen din. Dette påvirker samtlige deler av kundereisen innen markedsføring, salg og kundeservice. HubSpot har også en mobil-app, hvor selgerne kan jobbe i CRM og hente ut data hvor enn de er på farten. 

Les også: Hvorfor CRM-prosjekter feiler og hvordan lykkes bedre?

FORDELER MED INTEGRASJONEN MELLOM DITT ERP-SYSTEM OG HUBSPOT

Ved å sikre god informasjons- og prosessflyt, som vil frigjøre tid og ressurser, kan bedriften konsentrere seg om vekst og verdiskapning for kundene. Når bedriften integrerer HubSpot med ERP-systemet, er det spesielt fire fordeler du bør være bevisst på:

#1: Kontroll 

Med god synlighet og bedre kontroll i din virksomhet, kan du forhindre risiko og feil. Spar tid brukt på manuell dataregistrering og slutt å håndtere rotete CSV-filer for å håndtere import og eksport. Ved bruk av HubSpot og et optimalt ERP-system, som for eksempel Visma eller SAP, kan overføringen av kundedata skje sømløst og feilfritt.

#2: Effektivisering 

Bedre utnyttelse av dine ressurser og fleksibilitet. Nå kan du drive virksomheten din der du vil, med ansatte stasjonert både hjemme og på kontor, samt fra valgfrie enheter (PC, nettbrett og liknende). 

#3: Sikkerhet 

I et moderne ERP-system er dataen dine trygge. Tidligere jobbet flere av oss i Excel, lagret dataene på en lokal server og brukte mye tid på å kryssjekke dataen fra den ene fanen i Excel til den neste. Ved å samle dataen din på en sikker lagringsplass i skyen, vil du ikke lenger stå i fare for å miste verdifull data ved en overføring eller i verste fall; brann, innbrudd og liknende.   

#4: Bedre innsikt 

Du kan måle økonomiske resultater i sanntid, på tvers av bedriftens avdelinger, med data som samspiller istedenfor å sitte låst i siloer.

Les også: Hvorfor over 86 000 bedrifter har valgt HubSpot

8 ERP-SYSTEMER SOM KAN INTEGRERES med HUBSPOT

NB! Enkelte av disse ERP-systemene kan integreres direkte med HubSpot, mens andre har et åpent API som gjør det mulig å integrere seg mot de forskjellige plattformene:

 1. OfficeRnD 
 2. DEAR Inventory 
 3. NetSuite 
 4. Business Central 
 5. Commercient:
  Syspro 7, 8 SYNC 
  Sage 100 SYNC 
  Sage 50 UK SYNC 
  SYNC sage 100cloud 
  QuickBooks SYNC 
  Sage 50 US SYNC 
  Netsuite SYNC 
 6. Visma 
 7. SAP
 8. 24 SevenOffice 

MARKEDSPARTNERS egen erfaring

Her i MarkedsPartner skiftet vi vårt eget ERP-system fra Workbook/Uni Micro til Visma.net i 2019.

Selv har vi vært HubSpot-brukere siden 2014. Derfor var det viktig at vårt nye ERP-system potensielt kunne fungere optimalt med de viktige prosessene som HubSpot tilrettela for bedriften vår. Noe som sto høyt på lista vår over kjøpskriterier var derfor et åpent API (Application Programming Interface) slik at vi kunne bygge andre programmer mot ERP-systemet ved behov. Og dét innfridde Visma.net på. Vi anså det som et helhetlig system hvor samtlige funksjoner samhandlet godt, og ga oss muligheten til integrering om nødvendig.

SAP er et flott ERP-system –  integrerbart med HubSpot – som også ville gitt oss den samme smidigheten. Men for en bedrift på rundt 50 ansatte ble SAP rett og slett for stort for oss.

 

Lurer du på om du kan integrere ditt ERP-system til HubSpot?

Ta kontakt, så finner vi en løsning sammen.

last-ned-gratis-guide-til-hubspot-crm

Sten-Martin Andreassen's photo

Av: Sten-Martin Andreassen

Sten Martin er senior systemspesialist i Markedspartner. Han kom til oss fra kontaktsenterbransjen. Hans erfaring med å veilede i bruk av ulike websystemer, kommer våre inbound-kunder til gode gjennom smidige opplæringsprosesser og optimal bruk av HubSpot.