SEO: Få bedre synlighet i Google med egen ordliste

SEO Få bedre synlighet i Google med egen ordliste

 

Tid: lesetid Et par dager
Vanskelighetsgrad: 3 av 5vanskelighetsgrad

En av de mest effektive måtene du kan rangere høyt på søkeord eller søkefraser er ved å opprette en ordliste med objektive og veldefinerte definisjoner. Lær målgruppen din ulike faguttrykk og termer innenfor ditt forretningsområde og bli sett på som en ekspert i din bransje. I denne oppskriften viser jeg hvordan.

Tekniske forberedelser

Dersom du ikke kan gjøre det selv, få bistand fra utviklingsavdelingen til å sette opp et subdomene og/eller en webside hvor ordlisten skal bo.

Dette bør du vite før du går i gang

Ved å opprette en ordliste med gode, rett på sak definisjoner vil du være hjelpsom for de som søker etter en forklaring. Videre vil de som oppfatter deg som en bransjeekspert linke til dine definisjoner. Dette vil gi bedre ranking i søkemotorer og mer trafikk.

En ordliste gir deg også muligheten til å forklare det du forsøker å formidle, uten å måtte repetere eller miste en del av målgruppen som ikke er eksperter på temaet.

Konkrete ideer for å få best mulig utbytte

  • Sett opp ordforklaringene som et spørsmål. Googles søkeresultater er i kontinuerlig endring og antall featured snippets fra websider har økt. Innhold som vises i slike fremhevede utdrag kan få en sterk vekst i trafikk fra organiske søk. I følge Stone Temple er det større sannsynlighet for at innhold blir fremhevet i snippets hvis søket inneholder et spørsmål. Start gjerne artiklene med Hvordan eller Hva er.

  • Link til ordlisten første gangen du benytter ordet. Ikke overdriv internlinkingen i innholdet. De bør komme naturlig og oppfattes som hjelpsomme for leseren. Overdreven bruk av linker vil redusere kraften i hver link.

  • Ta en gjennomgang av nøkkelord som du ønsker å rangere høyt på. Er disse spørsmålsbaserte? Finnes det ord eller uttrykk dine personas trenger en dypere forklaring på? Da bør disse inkluderes i ordlisten.

  • Ha en egen link til ordlisten på forsiden av websiden din. Dette forteller Google at ordlisten er en viktig side.

  • Lag en underside i ordlisten for hvert ord eller uttrykk.

Eksempel på konkret anvendelse

I MarkedsPartner har vi opprettet en egen ordliste på ordliste.markedspartner.no. Siden inneholder en rekke «Hva er-artikler» for de ulike faguttrykkene vi ofte benytter i våre kanaler.

Et eksempel på dette er «Hva er leads?». Google har fremhevet dette i en featured snippet:

 featured-snippet-hva-er-leads

Detaljert fremgangsmåte

  1. Gjør en grundig analyse av innholdet ditt for å finne ord og uttrykk som bør forklares

  2. Skriv gode beskrivelser og gå rett på sak

  3. Se gjennom eksisterende sider og sett opp internlinker til ordlisten

  4. Sikre at fremtidige artikler linker til aktuelle ord i ordlisten

Relatert innhold

Inboundbloggen: Bli enda mer synlig på Google: Lag innhold til featured snippets

Last ned gratis e-bok Hvordan lykkes med content marketing

Nadia C. Aurdal's photo

Av: Nadia C. Aurdal

Nadia jobbet tidligere som Senior Inbound Marketing-konsulent i Markedspartner. Hun jobber nå som Digital Marketing Specialist i Arundo Analytics.