Få flere likes, kommentarer og delinger med undertekster i video

 

 
Tid: lesetid 40-60 minutter
Vanskelighetsgrad: 3 av 5vanskelighetsgrad

Video er en av de heteste trendene innen markedsføring og salg. Ikke bare fordi de konverterer godt, men de gir en mer personlig, engasjerende og emosjonell kontakt med seerne dine. Faktisk viser det seg at video vil stå for hele 80 % av totaltrafikken på internett innen 2019. Men hvordan skal vi klare å skape engasjement når nesten alle videovisninger i sosiale medier skjer med lyden av? I denne vekstoppskriften viser jeg hvordan du legger til undertekst i videoene dine.

Last ned gratis e-bok: 10 vekstoppskrifter til din digitale markedsføring

Tekniske forberedelser

Oppskriften krever en konto på YouTube, samt en video klar til å tekstes.

Dette bør du vite før du går i gang

Som jeg nevnt i innledningen, ser de fleste av oss video i sosiale medier uten lyd. Men det er også flere årsaker til at videoer bør tekstes:

 • Optimalisering for hørselshemmede og døve
 • Optimalisering for de som ikke forstår språket/dialekter godt nok
 • Optimalisering for algoritmene til søkemotorene og de ulike sosiale mediene

Denne oppskriften tar kun for seg teksting som et element for å skape mer engasjement. For flere tips og triks rundt video, kan du ta en titt på noen av de andre oppskriftene vi har om video.

Konkrete ideer for å få best mulig utbytte

 • Benytt innhold som er relevant for målgruppen din. Skap innhold dine personas kjenner seg igjen i og som er tilpasset hvor de befinner seg i kjøpsreisen.
 • Fang oppmerksomheten tidlig. Gjennomsnittlig oppmerksomhetsspenn er på 25 sekunder, så tenk nøye gjennom innholdet i videoen din. Helst bør du fange oppmerksomheten til leseren i løpet av de første 3 sekundene.
 • Benytt samme «språk» som målgruppen. Bruk samme ord og uttrykk som dine personas. Unngå å bruke faguttrykk de ikke kjenner til.
 • Bruk tydelige fonter. Sørg for at teksten er lesbar.
 • Tenk på helhetsinntrykket. Teksten bør vises samtidig som talen. Bruk én til to setninger per bulk.
 • Bruk tittellinjer i videoen din. Tiltrekk oppmerksomheten til målgruppen din og sørg for at de vet hva videoen handler om i løpet av noen få sekunder. Tittellinjer vil også unngå at seeren blir distrahert, samt minne dem på hva videoen handlet om. Se hva en tittellinje er og hvordan HubSpot har løste dette: 4 of the Best Reading Productivity Tools
 • Legg inn «best med lyd» animasjon. Har du videoer som fungerer best med lyd? Legg inn animasjonen for å få seerne til å skru på lyden.
 • Test videoen din på ulike enheter. Test hvordan videoen vises på desktop, mobil og nettbrett. Er teksten like lesbar på alle enheter?
 • Et lite tips: Dersom videoen skal publiseres på Facebook, last den direkte opp (inline video). Ikke legg ved link til videoen. Dette for å unngå at seeren må forlate Facebook.

Eksempel på konkret anvendelse

MediaCause benyttet en .SRT fil med undertekst for en av sine kunder på Facebook. Dette resulterte i en økning på 317 % videovisninger, 235 % større reach og 367 % høyere engasjement (handlinger, kommentarer, delinger, linkklikk).

Vi i MarkedsPartner benytter også undertekster i våre videoer. Her kan du se et eksempel hvor Cecilie forklarer hva dynamiske søkeannonser er og hvordan disse fungerer.

Detaljert fremgangsmåte

YouTube har en egen funksjon for å legge til undertekster. Se detaljert fremgangsmåte her: Add Your Own Subtitles & Closed Captions.

.SRT filen du får fra YouTube, kan også enkelt legges på videoer som skal publiseres på Facebook. Se detaljert fremgangsmåte her: How to Boost Facebook Engagement Using Video Subtitles. Denne artikkelen viser også en detaljert beskrivelse av hvordan du oppretter undertekster på YouTube.

Kilder

Cisco Visual Networking Index: Forecast and Methodology, 2016-2021
HubSpot: How We Generated 1 Million Facebook Video Views: A HubSpot Experiment

Relatert innhold

Inboundbloggen: Bruk av video i de ulike stadiene i kjøpsreisen: Del 1 av 3
Inboundbloggen: Bruk av video i de ulike stadiene i kjøpsreisen: Del 2 av 3
Inboundbloggen: Bruk av video i de ulike stadiene i kjøpsreisen: Del 3 av 3

Gratis ebok: Growth hackerens kokebok 10 vekstoppskrifter til din markedsføring

Først publisert: 28. november 2017. Oppdatert: 30. november. 2018.

Nadia C. Aurdal's photo

Av: Nadia C. Aurdal

Nadia jobbet tidligere som Senior Inbound Marketing-konsulent i Markedspartner. Hun jobber nå som Digital Marketing Specialist i Arundo Analytics.