Strukturer innholdet ditt og vinn på Google

Av Christian Nordhelle 8. november 2018 | 2 minutter lesetid

Strukturer innholdet ditt og vinn på Google

 

Synlighet på Google styres ikke kun av hvordan du benytter søkeord, at du har på plass SSL eller at nettstedet ditt lastes raskt. Hvordan du har strukturert innholdet er også viktig, og kan gi deg muligheten til å få ekstra verdifull eksponering øverst i Googles søkeresultat. I denne artikkelen skal vi se på hvordan mikrodata og Google Rich Answers kan bedre synligheten din på Google. 

Last ned gratis guide: Markedsførerens guide til bedre SEO

Kildekoden er Googles teskje

Når du leter etter bøker i en nettbokhandel, kan du med et raskt blikk på forsiden oppfatte hva som er tittelen på en bok, og hvem som er forfatteren. En søkemotor derimot trenger å få slik informasjon inn med teskje, altså ved at innholdet er strukturert. Denne strukturen er kun synlig i kildekoden på nettstedet ditt og er en nyttig funksjon for at søkemotorene skal forstå innholdet.

Mikrodata er et eksempel på et kodevokabular som kan brukes til å beskrive innholdet på nettstedet ditt mer detaljert for søkemotorer, slik at de enklere kan forstå innholdet. Du kan for eksempel ta i bruk mikrodata dersom du ønsker å promotere kommende arrangementer.

Ved å strukturere arrangementene dine med mikrodata, vil de dukke opp i søkeresultatet, slik eksempelet under viser:

Google Rich Answers.1 PNG

Dette eksempelet er satt opp basert på mikrodata via schema.org. Det er flere kodevokabularer man kan velge mellom for å strukturere data. På schema.org kan du hente ferdig kodede malverk for innholdet du ønsker å strukturere. På den måten kan du på egenhånd strukturere innholdet via malverket, uten å måtte kunne programmere.

Google Rich Answers/Snippets

Du har kanskje lagt merke til at Google på enkelte søk viser informasjonen du søker etter øverst i søkeresultatet, uten at du trenger å klikke deg videre. Dette er hva vi kaller Google Rich Answers. Lurer du for eksempel på hvor mye «3 feet» er, så oversetter Google det til meter. Søker du etter «været», får du dagens værmelding for stedet du søker fra:

Google Rich Answers

Til og med sangtekster får du opp i søkeresultatet på denne måten:

Google Rich Answers 2

Også definisjoner hentes frem på denne måten. Et søk på «hva er inbound marketing», for eksempel, viser en definisjon fra et blogginnlegg  av MarkedsPartner:

Google Rich Answers 3

Google Rich Answers gir altså «berikede» søkeresultater, så du ikke trenger å klikke deg videre for å finne det du leter etter. Googles algoritmer skjønner hva du er ute etter og henter enkelt og greit ut informasjon fra det nettstedet de mener svarer best på søket ditt.

For brukerne er dette en fantastisk feature, da det sparer dem for ett eller flere klikk. For oss markedsførere blir kampen om oppmerksomhet og klikk enda hardere.

For å gjøre det litt enklere for deg, har jeg skrevet en guide om SEO som tar for seg dette og andre temaer. Men om du vil ha input rett i foret, så har du her fire steg til å gjøre nettstedet ditt litt mer Google Rich Answers-vennlig:

Google Rich Answers 4

Lykke til – så sees vi øverst i Googles søkeresultater! Last ned gratis:  Markedsførerens guide til bedre SEO

Temaer: søkemotoroptimalisering, Google


Christian Nordhelle's photo

Av: Christian Nordhelle

Christian jobbet tidligere som leder for performance marketing i Markedspartner. Han hadde ansvar for at vi genererte høyest mulig verdi via betalt og organisk synlighet på nett for våre kunder. Nå er han fagleder i Performance Marketing i MyCar Group

Følg på LinkedIn

Epost

Om Inboundbloggen.no

Inboundbloggen.no av MarkedsPartner AS leverer innsikt, ekspertise og inspirasjon om digital markedsføring og salg for å hjelpe ledere og markedsførere med å skape vekst i sine selskaper.

Besøk også markedspartner.no, digitalleder.no og vekstoppskrifter.no

Temaer

Se alle