Oslo Content Marketing Camp: Innholdsmarkedsføring på agendaen

Av Erlend Førsund 21. mai 2015 | 2 minutter lesetid

Content_Marketing_Camp_v2

Da er vi tilbake etter en vellykket dag på Content Marketing Camp, hvor vi deltok i paneldebatt og hadde stand. Hele 300 deltagere hadde funnet veien inn på Rockefeller - hvor temaet var innholdsmarkedsføring.

At det er mange meninger om hva innholdsmarkedsføring er og hvordan det bør praktiseres er det liten tvil om. Hovedsakelig har vi med to "skoleretninger" å gjøre, branding og inbound. Hvilken retning du velger avhenger av markedsføringsmålet ditt - selv om mange bedrifter, spesielt de store, ofte bør kombinere begge.

Outsource innholdsproduksjonen?

Debatten vi deltok i tok utgangspunkt i spørsmålet: "Kan vi outsource innholdsproduksjonen". Et argument som kom opp var at det ikke var noen god ide, da ingen kan kjernevirksomheten like godt som de som jobber der.

Vår erfaring er likevel at svært mange virksomheter ikke har noen kultur for å formidle innhold og at ikke alle fagfolk har tiden eller kompetansen til å jobbe kontinuerlig med innhold. 

Det vi ser er at det virkelig gode innholdet skapes når våre tekstforfattere og regissører setter hodene sammen med kundens egne fagpersoner. Det sikrer at innholdet får en troverdig substans og en form som sikrer at budskapet treffer mål.

> Les også: Content marketing: Skrive selv eller outsource?

Inbound marketing

På standen vår delte vi ut en trykt versjon av e-boken vår "Skap resultater med inbound marketing", som vi har fått svært gode tilbakemeldinger på. For en uke siden fikk vi forespørsel fra en kjent høyskole som ønsker å bruke den som en del av pensum for sine studenter, da forskningsartikler og fagbøker ikke klarer å henge med på den enorme teknologiske utviklingen som har skjedd de siste få årene.

Besøkende kunne også teste seg selv for å se om inbound passer for deres virksomhet og vi fikk gleden av mange gode samtaler med spennende bedrifter om digital markedsføring og innhold.

Alt i alt - Nils Petter Nordskar, som gjesteblogget hos oss for et par uker siden, leverte en interessant konferanse med inspirerende smakebiter på hvordan innhold kan hjelpe bedrifter med å bygge kjennskap og preferanse for sine merkevarer - men ikke minst, hvordan innhold kan inngå i en digital strategi og knyttes direkte til målbare resultater i form av leads, nye kunder og økt salgsomsetning.

Last ned gratis e-bok  Hvordan lykkes med content marketing

Temaer: content marketing, innholdsmarkedsføring


Erlend Førsund's photo

Av: Erlend Førsund

Erlend Førsund er markedssjef i MarkedsPartner og innholdsrådgiver. Han er utdannet i markedsføring og språk ved Handelshøyskolen BI og NHH og har 17 års erfaring fra digital markedsføring innen B2B. Erlend har blogget om marketing på sin egen blogg, Markedsheltene.no, siden 2009 og er forfatter av Hvordan lykkes med content marketing.

Følg på Facebook

Følg på LinkedIn

Følg på Twitter

Epost

Om Inboundbloggen.no

Inboundbloggen.no av MarkedsPartner AS leverer innsikt, ekspertise og inspirasjon om digital markedsføring og salg for å hjelpe ledere og markedsførere med å skape vekst i sine selskaper.

Besøk også markedspartner.no, digitalleder.no og vekstoppskrifter.no

Temaer

Se alle