Hvordan bruke korte videoer i markedsføringen din

video

Nøler du med å bruke video i markedsføringen din? Da vil jeg begynne med å si at videoproduksjon har blitt både billigere og lettere å utføre. Det er viktigere enn noen gang å ha video som en del av markedsføringsstrategien din. Korte videoer er virkelig i vinden for tiden. Det er en trend som har kommet for å bli, og som jeg anbefaler å investere i. Så, hvilke kort-video-trender gjelder i 2022?

Se gratis webinar: En introduksjon til videomarkedsføring

Korte videoer er i vinden 

Definisjonen på en kort video er maks 2 minutter og 30 sekunder, men for eksempel Instagram Reels er maks 1 minutt. På Tik Tok pleide det å være maks 1 minutt, men de har økt tiden til 3 minutter. Slike korte videoer har høyere ROI enn noen andre SoMe-strategier. Det er ikke bare lengden på videoen som skiller korte videoer fra lengre videoer, det er også at de ofte er en del av en trend. La oss bruke Tik Tok som eksempel. Tik Tok har virkelig skutt fart de siste årene og for å bli lagt merke til på appen må du følge med på trendene og bli med på moroa. Om det er danser, utfordringer eller populære «sounds».

Les også: Hvordan brukte nordmenn sosiale medier i Q4?

5 trender du bør prøve deg på i 2022

Merkevareutfordringer: Merkevareutfordringer er en fin måte å få mye trafikk, bygge fellesskap og engasjere publikum. Lag en kort video hvor du utfordrer de som følger deg på sosiale medier til å gjøre noe morsomt, og lag en unik hashtag så du kan se alle bidragene.

Influencer Marketing: Å bruke influencere i markedsføring har vært et populært virkemiddel i mange år allerede. Nå i det siste ser vi mer av merkevarer som bruker kjente fjes i korte videoer på for eksempel Tik Tok. For et år siden gikk Maybellines billigmaskara viralt på TikTok – og ble utsolgt overalt. Ved å la kjente fjes demonstrere produktene dine kan du nå ut til potensielle kunder på en helt ny måte.

Les mer om influencer marketing.

Produkt-teaser: En kort video på sosiale medier er ca. like lang som en vanlig reklame på TV eller radio. Utnytt dette ved å lage korte, organiske videoer på sosiale medier hvor du viser frem produktene dine. Dette kan være svært effektivt fordi det ikke krever et stort budsjett, det har potensialet til å nå ut til ekstremt mange mennesker og det skaper forventning og «buzz» rundt merkevaren din.

Behind the scenes-videoer: Vis kundene dine hvem du er bak merkevaren. Etter Instagram-stories kom har det blitt mer vanlig for merkevarer å være mer personlig. Mennesker liker det som er relaterbart og ekte. Tradisjonelle studiobilde er på vei ut, og den autentiske estetikken er på vei inn. Å vise ansiktene bak bedriften kan være med på å styrke merkevaren din.

Les også: 4 enkle tips fra psykologien for en forbedret Instagram-konto

Forklarende videoer: Videoer som forklarer hvordan noe fungerer er mer populært enn noen gang. Fordi du lærer kundene dine noe har en slik video stor merverdi. Det kan også være med på å forbedre potensielle salg og bygge sterkere merkelojalitet. Ved å lage forklarende videoer til bruker som er på beslutningsstadiet i kjøpsreisen, kan det bidra til å gjøre dem sikre på valget sitt og dermed bli kunder.

Kort oppsummert

Jeg sier ikke at dere bør kaste dere på hver eneste Tik Tok-trend, men passer det merkevaren din og det du ønsker å oppnå, kan det absolutt være verdt å teste noen av disse videotrendene. Det viktigste er å være autentisk og gi kundene dine noe de trenger. Finn balansen mellom å følge trender og være lojal mot merkevaren din. Viktigst av alt, ha det gøy med video, prøv dere fram og se hva som fungerer for akkurat din bedrift!

Se webinaret:  En introduksjon til videomarkedsføring

 

Michael Gundhus's photo

Av: Michael Gundhus

Michael var tidligere videoprodusent i Markedspartner. Han var ansvarlig for å bringe våre kunders visjoner til liv med levende bilder, lyd og kreative løsninger. Han har jobbet som videoprodusent og klipper i både inn- og utland, og har de siste 5 årene jobbet med promoer og YouTube-innhold for merkevarer som blant annet ArenaCast, MyCall og TerryTV. Han har også jobbet på kjente produksjoner som Kjør meg til OL og OL Kveld.