Hvordan bli en mester på innholdsmarkedsføring

Åpen datamaskin med masse innhold som kommer "flyvende ut"

Tradisjonell reklame kan for mange oppleves som en pest og en plage. Det er ofte fordi reklamen ikke er målrettet og er derfor irrelevant for mottaker. Innholdsmarkedsføring er det motsatte: en utstrakt hånd som tilbyr deg akkurat det du spør om. Så, hva er egentlig Innholdsmarkedsføring og hvorfor er det så viktig?

Last ned gratis e-bok: Hvordan lykkes med content marketing

Hva er innholdsmarkedsføring?

Begrepet content marketing ble etablert av Joe Puluzzi i 2007. Hans definisjon lyder noe som dette oversatt til norsk:

Innholdsmarkedsføring er en markedsføringsteknikk hvor man skaper og distribuerer relevant og verdifullt innhold for å tiltrekke seg, etablere en relasjon med og engasjere en tydelig definert målgruppe – med et mål om å stimulere til lønnsom kundeadferd.

Det handler rett og slett om å investere i og bygge opp dine egne kanaler, som for eksempel blogg og nettside. I disse kanalene kan du skape og distribuere kvalitetsinnhold som engasjerer, hjelper, underholder og inspirerer målgruppen din. Produserer du ikke innhold vil du etter hvert bli usynlig på Google og uinteressant for målgruppen din.

Eksempler på denne type innhold er:

 

 • E-bøker
 • Blogginnlegg
 • Videosnutter
 • E-kurs
 • Rapporter
 • Artikler
 • Podcaster
 • Inforgrafikk
 • Webinarer
 • Events

Gjenbruk er gull!

Å lage innhold av god kvalitet krever innsats, men er verdt investeringen. Et tips for å få enda bedre avkastning er å gjenbruke hele eller deler av innholdet ditt i andre formater og kanaler, for eksempel: 

 

 • Samme innhold i ulike formater: En lang video kan bli flere korte, en tekst, et bilde eller en gif. En tekst kan bli en video, en quote, et innlegg eller en podcast. 

Les også: Gjenbruk av innhold: Slik går du frem. 

Fordelene med innholdsmarkedsføring:

 Markedsføring og salg handler i hovedsak om tre ting:

 1. Få folk til å bli kjent med deg
 2. Få folk til å like deg
 3. Få folk til å stole på deg.

Får du til dette kommer du i en posisjon hvor du får lojale kunder som kjøper igjen og igjen. Fordi dine potensielle kunder blir bombardert med tilbud fra alle kanter, er det ikke lenger like lett å nå gjennom med tradisjonell reklame. Innholdsmarkedsføring gir deg imidlertid en ny dimensjon i kundeforholdet, et lim som får dine salgsbudskap til å feste seg bedre i dine kunders hoder og hjerter.

Viktig å huske på når du jobber med innholdsmarkedsføring

Det er ingen tvil om at det produseres en svimlende mengde innhold. Visste du at det produseres over 2 millioner blogginnlegg hver eneste dag? Og at det lages mer innhold over en 48 timers periode enn det som ble produsert mellom historiens begynnelse og 2003? Å trenge gjennom med akkurat ditt budskap er en utfordring – for å si det mildt. Så, hvordan gjør du det?

 1. Publikum: Dersom du ikke vet hvem målgruppen er, er det ikke innholdsmarkedsføring. Du må alltid vite hvem du snakker til.

 2. Godt innhold: Dette punktet kom kanskje ikke som noe sjokk? Utarbeid, rediger og optimaliser innholdet ditt.

 3. Opplevelse av innholdet: Å sørge for at innholdet ditt gir målgruppen din den beste opplevelsen mulig bør være førsteprioritet.

 4. Finne de riktige kanalene: Å finne de rette kanalene er svært avgjørende og handler om mer enn å velge den mest populære plattformen. 

 5. Innsikt: Å vite hvorfor du gjør ting og hva som fungerer er nøkkelen til suksess.

Innholdsmarkedsføring kan være vanskelig å mestre, men får du det til er det en av de mest effektive måtene å nå ut til dine potensielle kunder. Og, mulighetene er uendelige!

 

Gratis Ebok - Hvordan lykkes med content marketing

 

 

Helene Nissen Woie's photo

Av: Helene Nissen Woie

Helene er digital innholdsspesialist i Markedspartner. Helene kommer fra en rolle som Innholdsprodusent og freelance tekstforfatter. Hun har en spennende faglig bakgrunn med studier både ved Norges Kreative Høyskole (tekstforfatter) og en bachelor i Interaktivt design fra Høyskolen Kristiania. I bagasjen har hun har også med seg studier i norsk grammatikk.