5 gratis bilderessurser som øker brukeropplevelsen på nettsidene

Ønsker du å styrke brukeropplevelsen på nettsidene dine? Det er vel kjent at det å bruke bilder i innholdet ditt kan forbedre engasjement og delinger, spesielt i sosiale medier. De kan fremkalle følelser, fortelle historier og formidle budskapet ditt mye raskere enn ord. 

Vanligvis er det ganske vanskelig å finne gratis bilder av høy kvalitet. En stor del av markedet for stock photo-bilder er Shutterstock og 123RF, som tar 100 kroner eller mer for et bilde. Når du først klarer å finne gratis bilder, har de fleste lav oppløsning, vannmerker og er som regel ikke særlig imponerende. Men fortvil ikke! Her er en liste over gratis bilderessurser til din blogg, nettsted eller nyhetsbrev.

1. Unsplash


Unsplash er en av fem gratis bilderessurser som øker brukeropplevelsen på nettsidene dine

Alle bildene som er publisert på Unsplash er lisensiert under Creative Commons Zero. Det betyr at du kan kopiere, redigere, distribuere og bruke bildene kostnadsfritt, også til kommersielle formål, uten å spørre om tillatelse fra, eller gi henvisning til, fotografen eller Unsplash. Nettstedet legger ut 10 nye bilder i høy oppløsning hver tiende dag. 

Les også: 16 fototips til digitale markedsførere

2. Pixabay

Pixabay er en av fem gratis bilderessurser som øker brukeropplevelsen på nettsidene dine

Alle bilder og videoer på Pixabay er uten kopirettigheter og er lisensiert under Creative Commons Zero (også kalt Creative Commons CC0). Du kan laste ned, endre, distribuere og bruke disse bildene til hva du vil. Kreditering er ikke nødvendig. 

3. Picjumbo

Picjumbo er en av fem gratis bilderessurser som øker brukeropplevelsen på nettsidene dine

Picjumbo har et bredt utvalg av ekstremt høyoppløselige bilder. Nettstedet kommer neppe til å vinne noen pris for brukervennlighet, men kvaliteten og størrelsen på bildene veier absolutt opp for dette.  

Les også: Grunnleggende om bildeformater til bruk på web

4. Gratisography

Gratisopgraphy er en av fem gratis bilderessurser som øker brukeropplevelsen på nettsidene dine

Gratisography gir deg gratis høyoppløselige bilder som du kan bruke både i personlige og kommersielle prosjekter uten begrensninger. Disse fantastiske fotografiene ble tatt av den svært talentfulle Ryan Mcguire. 

5. Freestockphotos

Freestockphotos.org er en av fem gratis bilderessurser som øker brukeropplevelsen på nettsidene dine

Freestockphotos.org er en ganske ny nettside som er opprettet av HubSpot. Utvalget er foreløpig noe begrenset, og kvaliteten er ikke helt på høyde med de andre bibliotekene i listen. Likevel er dette en flott ressurs hvis du er på utkikk etter bilder som ser autentiske og ekte ut. Nye bilder legges stadig ut, så hold et øye med denne framover.

Lisenser

Alle nettstedene på denne listen tilbyr i skrivende stund bilder lisensiert under Creative Commons Zero (CC0). Dette betyr at bildene kan brukes vederlagsfritt til alle typer bruk:

  • Bildene kan brukes fritt til både private og kommersielle formål
  • Du kan redigere og distribuere bildene
  • Du trenger ikke å be om tillatelse eller å oppgi kilden

Vet du om flere gratis bildedatabaser, hører vi gjerne fra deg i kommentarfeltet under!

 

Gratis e-Bok  4 steg til en mer selgende web  Gjør weben din til en kundemagnet

Først publisert: 21. januar 2016. Republisert: 

Ben Davidson's photo

Av: Ben Davidson

Ben er fra sørkysten av England og har lang erfaring som designer. Han jobbet tidligere som designer i MarkedsPartner og er i dag selvstendig næringsdrivende.