Se på innholdskanalene dine som produkter, ikke marketingtaktikker

Av Erlend Førsund 14. juni 2018 | 3 minutter lesetid

Robert Rose_Tenk_paa_innholdskanaler_som_produkter_ikke_bare_taktikker

 

Innholdsstrategen Robert Rose er en ledende global skikkelse innen content marketing. Sammen med Joe Pulizzi har han drevet Content Marketing Institute i en årrekke, og vært en aktiv podcaster på «This Old Marketing». Vi intervjuet ham på Epic Content Marketing-konferansen i år om hvor morgendagens slag står for bedrifter som ønsker å lykkes med content marketing.

Video: Innholdslegenden Robert Rose på Epic Content Marketing
 

Morgendagens slag innen content marketing handler om tillit

Erlend: Hvor står morgendagens slag for bedrifter som ønsker å lykkes med content marketing nå og i fremtiden?

Robert: Jeg tror vi ser på to konkurransearenaer. Tanken er at vi trenger å bygge tillit. Tillit er på et rekordlavt nivå blant forbrukere. Det er en mulighet for oss markedsførere å bygge tillit hos våre publikum, som etter hvert kan bli våre kunder, våre ambassadører, og de som vil dele budskapet vårt på tvers av alle de ulike sosiale nettverkene som vi vil ha problemer med å skalere til.

Det andre er at når vi begynner å dreie kursen, og når medieselskapene begynner å produktifisere sine målgrupper, så blir vi nødt til å gå inn på konkurransearenaen etter talenter og tilliten til dem som jobber for oss, så vi er i stand til å engasjere våre publikum og virkelig se på plattformene vi skaper som produkter i stedet for kun å se på dem som markedsføringstaktikker. 

Så alt dette sammen betyr at vi virkelig må skape strategier omkring innhold for å bli en troverdig kilde for interessante ting. Det er måten vi kan avdempe alt det som skjer i reklame- og annonsemarkedet på, og vi kjenner alle til de disruptive tingene som skjer innen reklame, alt det som skjer innen salg og vår evne til å nå forbrukere.

Hvis en del av vår strategi kan være å bli en troverdig kilde for interessante ting, og kapitalisere på disse målgruppene over tid, da vil vi være i en mye bedre tilstand.

Gjør noen få ting usedvanlig bra

Erlend: Så, hvordan kan bedrifter vinne kampen om tillit i konkurranse med tradisjonelle medier?

Robert: Det handler først og fremst om å tenke verdi. Kunden først, ikke sant. Mange snakker med store ord om å være kundefokusert og å levere gode brukeropplevelser for kundene gjennom kundereisen. Men, hvis vi er virkelig ærlige og finner ut av hvordan vi først kan levere verdi … i alt vi gjør, fra å sette sammen en reklameannonse til å skrive et blogginnlegg til å sette sammen en kundeserviceorganisasjon, må vi først fokusere på hvilken fordel dette gir kunden.

Da vil vi virkelig være i en posisjon hvor vi kan akkumulere og bygge tillit over tid. Det er den eneste måten å gjøre det på, for den [tilliten] kan bli ødelagt så fort nå. Hvis kunden har en dårlig opplevelse på hjemmesiden vår, og deretter har en positiv opplevelse med salg, så spiller det egentlig ingen rolle, for de har allerede hatt den dårlige opplevelsen, og tilliten er ødelagt. Vi må virkelig fokusere på hvordan vi kan levere noen få ting usedvanlig bra. 

Du kan ikke stole ene og alene på betalte medier

Erlend: Du nevnte at Content Marketing Institute brukte 35 dollar [på markedsføring] i fjor? Stemmer det?

Robert: Det var før vi ble kjøpt opp. 

Erlend: På markedsføring ...

Robert: I betalte kanaler.

Erlend: Er det et scenario som er mulig for alle bedrifter å oppnå? Og, dersom du er nødt til å promotere innholdet ditt, betyr det at innholdet ikke er godt nok?

Robert: Nei, jeg tror ikke det. Det betalte aspektet ved sosiale medier er en enorm mulighet, og du kan faktisk argumentere med at den eneste muligheten i sosiale medier er å bruke det som en betalt plattform, og en meget effektiv en, for å si det. 

Jeg har hatt stor suksess for kunder ved å bruke betalte kanaler-strategier for å skape suksess i sosiale medier. Men, når vi ser på hvorvidt 35-dollar-merket er oppnåelig for alle kunder nei, selvsagt ikke. Det er store selskaper og små bedrifter. Poenget er egentlig at du ikke bør sette din lit ene og alene til betalte medier, og du kan faktisk ikke sette din lit ene og alene til betalte medier for å vokse. Vi må bygge en viss grad av kumulativ tillit og engasjement hos publikum. Kun da har vi en langsiktig strategi. Last ned gratis e-bok Hvordan lykkes med content marketing

Temaer: content marketing, innholdsmarkedsføring


Erlend Førsund's photo

Av: Erlend Førsund

Erlend Førsund jobbet som innholdsrådgiver og markedssjef i MarkedsPartner fra 2015-2021. Han er utdannet ved BI og NHH og har blogget om markedsføring og digitalisering på sin egen blogg Markedsheltene.no, siden 2009.

Følg på Facebook

Følg på LinkedIn

Følg på Twitter

Epost

Om Inboundbloggen.no

Inboundbloggen.no av MarkedsPartner AS leverer innsikt, ekspertise og inspirasjon om digital markedsføring og salg for å hjelpe ledere og markedsførere med å skape vekst i sine selskaper.

Besøk også markedspartner.no, digitalleder.no og vekstoppskrifter.no

Temaer

Se alle