Video på web: Ikke så dyrt og komplisert som du kanskje tror

Av Erlend Førsund 25. mai 2012 | 2 minutter lesetid

 

Video er det kraftigste mediet som finnes, og har lenge også vært blant de dyreste virkemidlene i markedsførerens verktøykasse. Men den tiden er forbi.

Den teknologiske utviklingen har gitt oss kameraer med HD-kvalitet til en pris som ikke lenger er forbeholdt produsenter med fete lommebøker.

Samtidig har sosiale nettverk som YouTube (verdens nest største søkemotor) og Vimeo har gitt enhver med nettilgang og et kamera muligheten til å bli en innholdsprodusent, og gjort det enda enklere å konsumere video.

Faktisk er appetitten vår for video så stor at Cisco forventer at videorelatert internettrafikk vil øke med 700% fram til 2014, og stå for 90% av den totale trafikken på nettet (som i dag ligger på ca. 51%).

Tradisjonelle nettsteder er omtrent 100% tekstbasert, og de fleste bruker bilder. Men hva foretrekker besøkerne? Se på dette tallet:

Hele 59% av bedriftsledere foretrekker å se video i stedet for å lese tekst, i følge Forbes Insight.

Forbrukere elsker video, og markedsførere i små og mellomstore bedrifter begynner også å få opp øynene, og det med god grunn. Video...

  • gir deg økt synlighet på nett (Google eier YouTube)
  • som blir publisert på YouTube, Vimeo og lignende steder driver trafikk til din web
  • foretrekkes fremfor tekst av 70% av forbrukere
  • spiller på både syns- og hørselssansen
  • lar deg kommunisere ting som er vanskelig å få fram med tekst
  • gir forbrukeren en mer personlig connection med deg
Med andre ord: hvis innholdsmarkedsføring er viktig for deg, før du absolutt vurdere video.
 
I MarkedsPartner inngår videojournalistikk som en del av vårt populære produkt webredaktørstøtte, som benyttes av mange av våre kunder som en del av deres Content Marketing-strategi. Ønsker du innspill på hva du kan bruke video til på ditt nettsted, se også min bloggpost om temaet på markedsheltene.no, Video som del av innholdsstrategien: 6 ideer til hvordan bruke video på ditt nettsted.
 
 
Kilder:

Temaer: sosiale medier, markedsføring, digital markedsføring, video


Erlend Førsund's photo

Av: Erlend Førsund

Erlend Førsund jobbet som innholdsrådgiver og markedssjef i MarkedsPartner fra 2015-2021. Han er utdannet ved BI og NHH og har blogget om markedsføring og digitalisering på sin egen blogg.

Følg på Facebook

Følg på LinkedIn

Følg på Twitter

Epost

Om Inboundbloggen.no

Inboundbloggen.no av MarkedsPartner AS leverer innsikt, ekspertise og inspirasjon om digital markedsføring og salg for å hjelpe ledere og markedsførere med å skape vekst i sine selskaper.

Besøk også markedspartner.no, digitalleder.no og vekstoppskrifter.no

Temaer

Se alle