Slik bruker du Canva til å lage profesjonelt AI-generert innhold

Slik bruker du Canva til å lage profesjonelt AI-generert innhold

AI har i hovedsak vært synlig for forbrukere i form av tekst og visuelt innhold. ChatGPT tok verden med storm tidligere i år og nå florerer AI-genererte bilder i sosiale medier. Disse endringene har fått store aktører som Canva til å tilpasse seg et endret marked med egne løsninger. Det gjør at du enklere og raskere kan skape AI-innhold med et profesjonelt uttrykk.

Vil du få utført en gratis innholdanalyse på din nettside eller blogg? Klikk  her!

Nå som hurtigtoget AI kjører med full hastighet vil måten vi jobber med innholdsproduksjon på utvilsomt endres. Canva har fulgt med i timen og lansert Magic Studio, som er proppfull av nye AI-verktøy.

Skal du for eksempel lage enkle innholdstilbud eller innlegg til sosiale medier, er det fint å kunne generere og endre på både tekst, bilder og video i en og samme plattform. De nye AI-funksjonene i Canva vil i så fall komme godt med.

Vi har lest oss opp på og testet ut noen av funksjonene. Her er de vi tror blir mest nyttige for deg som vil utforske generativ AI og piffe opp design i fremtidige prosjekter.

Hjelper deg å skrive og redigere innhold

Enten du føler at en tekst er for lang, for kort, bør lyde annerledes eller du rett og slett mangler ideer til tekst, kan du enkelt be Canva-assistenten gi deg forslag. Her er Magic Write det nyttigste verktøyet.

På samme måte som ChatGPT, er Magic Write basert på OpenAI, men er i stedet innebygd i Canva-plattformen. Det betyr at du kan både produsere, redigere og ferdigstille teksten din i et dokument eller design på ett og samme sted.

Les også: 5 enkle fremgangsmåter i Canva som styrker innholdet ditt

MicrosoftTeams-image (53)-3

Gi teksten din et personlig preg

Verktøyet lar deg også legge inn informasjon om bedriftens merkevarestemme, slik at teksten du produserer alltid holder seg innenfor rammene du setter. Du kan oppgi informasjon om merkevarestemme som del av merkevaresettet ditt. Det er verdt å merke seg at dette er en funksjon som kun er tilgjengelig med Canva Pro.

Når du bruker skriveverktøyet kan du leke deg med ulike innstillinger og velge om stemmen for eksempel skal være:

  • profesjonell
  • uformell
  • vennlig
  • selvsikker

Du kan bruke Magic Write opp til 50 ganger dersom du har en gratis konto, og ubegrenset dersom du har Canva Pro.

MicrosoftTeams-image (53)

Store muligheter for å skreddersy visuelle uttrykk

Har du kanskje en idé om hva slags bilde eller video du ønsker å bruke i designet ditt, men klarer ikke helt å finne noe som passer perfekt? For å vekke idéen til live kan du prøve deg på å skape dine egne bilder og videoer.

Med Magic Media har du uendelige muligheter til å skape AI-generert visuelt innhold. Verktøyet bruker tekst til å produsere innholdet du spør etter – skriv inn hva du vil bildet eller videoen skal vise og Canva lager det for deg. Bruk funksjonene «Tekst til bilde» og «Tekst til video» for å sette i gang.

Magic Media er tilgjengelig for Canva Pro, men i Canva har du også tilgang til betalingsfrie apper for AI-genererte bilder.

MicrosoftTeams-image (53)-1

Nye måter å redigere bilder på

AI-genererte bilder trenger ikke nødvendigvis å lages fra bunnen. Dersom du allerede har et bilde men trenger å legge til mer bakgrunn kan du enkelt utvide det i hvilken som helst retning med Magic Expand.

Verktøyet er spesielt nyttig dersom du ønsker å gjøre vertikale bilder om til horisontale, og omvendt, uten at det går på bekostningen av bakgrunnen. Da blir det enklere å tilpasse bruken av samme bilde på tvers av plattformer med ulike layouts. Du kan også legge til elementer for å fylle ut det utvidede bildet slik du ønsker.

Magic Expand

 Les også: Hvilke bilder bør du bruke i annonsene dine?

Tips! Å utforske AI-verktøy er både gøy og spennende, men sørg for at innholdet du produserer gjenspeiler bedriftens visjon og verdier. En brå og merkbar overgang til kun AI-generert innhold, særlig bilder og videoer, kan virke mot sin hensikt - uansett hvor nyskapende og fint det ser ut. AI-verktøyene er ekstremt nyttige og sparer deg for mye tid og krefter, dersom de brukes med riktig formål.

Vil du få utført en gratis innholdanalyse på din nettside eller blogg? Klikk  her!

Daniela Dahle's photo

Av: Daniela Dahle

Daniela jobber som innholdsprodusent i Markedspartner. Hun har en master i medieutvikling (medier og kommunikasjon) fra OsloMet og en bachelor i internasjonal kommunikasjon fra Høgskolen i Østfold. Hun har lang erfaring innen kundeservice, og har nylig jobbet som CCM (Content & Community Manager) der hun også drev med oversetting.