Så mye bedre er "nye" ChatGPT

Mann som ser på skjerm

OpenAI lanserte nylig ChatGPT-4o og etter noen ukers testing er det tydelig at dette er en stor forbedring. GPT-4 var allerede en avansert modell for tekstbehandling, men GPT-4o løfter det til et nytt nivå. Og det beste av alt, modellen er tilgjengelig helt gratis. I denne artikkelen vil vi se på de viktigste forskjellene og nye funksjonene som vil gjøre din opplevelse med ChatGPT enda bedre.

Hva er ChatGPT-4o?

ChatGPT-4o er OpenAIs nyeste flaggskip, lansert som en del av deres 'Spring Updates' i midten av mai. Den tidligere ledende språkmodellen, GPT-4, er nå erstattet med GPT-4o ('o' for 'omni'). Denne modellen er et stort fremskritt innen naturlig menneske-datamaskin-interaksjon og byr på mange forbedringer og ny funksjonalitet.

Dette er de største forskjellene

  • Gratis

ChatGPT-4o er nå helt gratis! OpenAI har fjernet betalingsmuren på flere funksjoner gjennom sin 'Spring Update'. Dette gir alle muligheten til å teste den avanserte AI-modellen uten kostnad. 

  • Hastighet
Når du tester ChatGPT-4o, vil du først merke at modellen leverer svar mye raskere. Modellen er betydelig raskere enn sin forgjenger, med responstider så lave som 232 millisekunder. Der GPT-4 bruker 1 minutt og 10 sekunder på å lage et svar på 488 ord, tar det bare 12 sekunder for GPT-4o å gjøre det samme. Dette betyr at GPT-4o er nesten seks ganger raskere enn GPT-4. Sammenlignet med GPT-4 Turbo, som trenger 24 sekunder på samme instruks, er GPT-4o dobbelt så rask. Denne hastighetsøkningen gir en mer flytende og naturlig samtaleopplevelse. 

Her kommer et eksempel på en sammenlikning på GPT-4 turbo og GPT-4o. Ta en titt på forskjellen her:


  • Økt forståelse

ChatGPT-4o har forbedret forståelse av menneskelige formuleringer og uttrykk, noe som gir mer presise og konsise svar. Der ChatGPT-4 ofte ga generiske svar, gir 4o deg i større grad det du spør etter. Modellen er bedre på å lese mellom linjene og forstå følelser. Prøv å instruere ChatGPT-4o til å opptre overdrevent sarkastisk i alle sine svar - så får du en fin introduksjon til dette.

  • Funksjonalitet for lyd og video

De mest oppsiktsvekkende funksjonene fra OpenAIs demoer var knyttet til ny og forbedret funksjonalitet for lyd og video. Som følge av den raske responstiden, er det nå mulig å holde en muntlig samtale på en naturlig måte med ChatGPT. Plattformen har tidligere tilbudt stemmemodus med tekst-til-tale, men GPT-4o forbedrer dette og gjør interaksjonen mer intuitiv og naturlig.

Med GPT-4o kan brukere stille spørsmål og avbryte ChatGPT mens den svarer. Modellen leverer sanntidsrespons og kan fange opp nyanser i brukerens stemme. Den genererer svar i en rekke forskjellige følelsesladde stiler, inkludert synging, noe som gir en mer dynamisk og engasjerende samtaleopplevelse. Det vil komme mange spennende bruksområder for slik funksjonalitet, og allerede har eksempelvis Apple nylig annonsert et samarbeid med OpenAI, for å utvide funksjonaliteten av "Siri" ved hjelp av GPT-4o.

Les også: Nå endres forventningene til kundeservice radikalt

Oppdateringer for bygging av assistenter 

Funksjoner gjennom OpenAI, lar deg bygge assistenter og chatbotter med deres modeller. Oppgraderinger på deres tjenester, resulterer dermed i oppgraderinger av assistentene. En overgang til GPT-4o, vil dermed kunne forbedre assistenter kraftig. I tillegg til forbedringene som allerede er nevnt, er en av de nye funksjonene for assistenter streaming. Streaming fungerer ved å sende deler av svaret så snart de er tilgjengelige, i stedet for å vente på at hele svaret skal genereres. Det funger i praksis omtrent som å se en video mens den fortsatt lastes ned. For en AI-assistent vil streaming la brukerne se meningsfullt innhold på skjermen mens resten av svaret behandles i bakgrunnen. Med GPT-4o er dette mulig, noe som skaper en raskere og mer flytende opplevelse som er spesielt viktig for interaktive applikasjoner. 

Les også: GPT-er: Personlige AI-assistenter alle kan lage

Hva betyr dette for deg? 

Med streaming, forbedret hastighet, multi-modale kapabiliteter, og mer presise svar, representerer GPT-4o en betydelig forbedring over GPT-4. Denne nye modellen gir en mer intuitiv, effektiv og engasjerende AI-opplevelse, noe som gjør den til det beste valget for alle som søker avansert teknologi til ulike applikasjoner. Som en del av utrullingen av GPT-4o, reduserte OpenAI prisene for bruk av modellen. Det har dermed resultert i både raskere, bedre og billigere AI-assistenter. Vi i Markedspartner har allerede koblet opp GPT-4o på våre AI-assistenter, noe som har løftet kvaliteten og redusert kostnadene for bruk. 

Test "Kjøpshjelpen" vi har bygget for Frydenbø Bil her, en løsning som hjelper deg finne riktig bil for deg.

Tiden er inne for å ta i bruk ChatGPT

Om du har testet tidligere versjoner av ChatGPT, kan du ha opplevd mye venting og ulogiske svar. GPT-4o har gjort brukeropplevelsen av ChatGPT mye mer brukervennlig i form av raskere og mer logiske svar. Selv om ChatGPT har vært et svært nyttig verktøy tidligere, er det på et nytt nivå nå. Min oppfordring er dermed klar: Om du ikke har testet ChatGPT tidligere, eller ikke følt at du har kommet helt i gang med bruken - tiden er nå inne for å ta i bruk ChatGPT.

Marcus Moberg's photo

Av: Marcus Moberg

Marcus jobber som digitalkonsulent hos Markedspartner, og har en master i Markedsføringsledelse fra Høyskolen Kristiania. Han har spesialisert seg på HubSpot og bruk av AI for å løse digitale utfordringer. Marcus fokuserer på praktiske og effektive løsninger for å hjelpe kunder med å vokse.