Nye trender innen videomarkedsføring

Nye trender innen video-markedsføring-736260-edited

 

Video ble løftet høyt på årets INBOUND-konferanse i Boston. Og vi erfarer at stadig flere våger seg ut på videobølgen, men hva skal til for å lykkes? Og er det realistisk at små bedrifter får det til? I denne videoen tar Magne og Espen, fra vår innholdsavdeling, opp de nye trendene innen videoformatet og gir deg tips til hvordan du oppnår suksess.  

Magne Henriksen: Vi har vært på noen gode forelesninger begge to, hva tenker du er årets nytrender innen video, og hvordan skal man bruke det?

Espen Zachariassen: Det viktigste forsøke å få ting realistisk gjennomførbart. Tradisjonelt har video vært forbundet med voldsomme kostnader og veldig mye utstyr. Før skulle man aller helst hyre inn dedikerte mennesker til å produsere video. Dermed har mange bedrifter blitt ekskludert fra å bruke det. Nå går man over til å akseptere at så lenge du vekker tillit, så trenger ikke den tekniske kvaliteten være så himla god. Man kaller det autentisk, og da holder det å bruke smarttelefonen, legge vekten på god lyd og få fram budskapet.

Les også: Derfor bør du vurdere video i din inbound-strategi

Magne: Vi kan egentlig bare se på det vi gjør opptaket med her. Det er et enkelt stativ og en smarttelefon og en mikrofon. Det er det du trenger nå for å komme deg på videobølgen, er det ikke det?

Espen: Jo, og så må du klare å overbevise deg selv og kollegene om at du kanskje trenger litt input til å begynne med og litt opplæring i det. Dessuten må du overbevise kollegene om at det å være på skjerm, det er ikke så veldig farlig. Det skal ikke så mye til for at du faktisk får fram budskapet så lenge du legger trening i det.

Magne: Teknikk er for så vidt en ting, men du kommer jo aldri lenger enn det budskapet du har å melde, enten det er på video eller det er i blogg eller om det er i andre artikkelformater. Så det er budskap og troverdighet som er gjengangerne her?

Espen: Ja, absolutt. Du skal skape tillit ovenfor de du ønsker å nå fram til, med de produktene og tjenestene du leverer. Da skal du ikke være sånn amerikansk bilselger som hopper og spretter og gjør seg til en klovn. Du skal være saklig og du skal være troverdig. Da skaper du den tilliten som står bak det du ønsker å levere.

Les mer: Video på web: Ikke så dyrt og komplisert som du kanskje tror

Magne: Og så har vi dette med «live». Facebook live og andre livetjenester er jo nå virkelig det som har kommet. Hva tenker du om det? Du har vært på et foredrag som var veldig interessant på live-tjenester.

Espen: Ja, da satt det også en blant publikum som streamet hele sesjonen live. Vi får se om vi klarer å spore opp det og finne opptaket senere. Litt av utviklingen her. Når det går live så skaper det en nerve, en forventning om at oi, dette er spennende, dette må jeg få med meg! Og da følger man litt ekstra med på klokkeslettet. Det skaper litt ekstra oppmerksomhet og nysgjerrighet.

Effekten av det her er ganske interessant fordi video viser seg å ha en bedre effekt enn bare tekst og bilder. Du har lettere for å skape en interesse, en kjøpsinteresse og det er ganske viktig. Det er merkbart høyere gjennomslag med levende bilder.

Magne: Ja, det merker jo vi i de sendingene, eller videobloggene vi har hatt herfra også. Video kommer vi sikkert til å bruke mye tid på også i månedene og årene som kommer med våre kunder, tenker jeg.

Espen: Skarpt observert altså!          Gratis videoopptak:  Webinar: Introduksjon til inbound marketing for ledere

 

Magne Henriksen's photo

Av: Magne Henriksen

Magne var leder avdelingen for kommunikasjon og innhold i Markedspartner. Med over 20 års erfaring fra ulike redaksjoner har han gitt et verdifullt bidrag til at MarkedsPartner leverer innhold som gjør seg bemerket hos våre kunder. Uten godt innhold som kler opp kundereisen vil du ikke oppnå suksess. Vi strever etter å være nasjonalt ledende og levere kvalitetsinnhold som gir effekt både på kort og på lang sikt for kundene.