Content marketing: Slik definerer du ditt innholdskonsept

Av Erlend Førsund 3. desember 2015 | 2 minutter lesetid

I de fleste forretningsplaner finner man en visjon og en forretningsidé. Visjonen sier noe om bedriftens ambisjoner. Forretningsidéen forteller hvordan man skal nå disse. På samme måte trenger vi et retningsgivende utgangspunkt for vår innholdssatsning.

Det var i boken Epic Content Marketing av Joe Pulizzi at jeg først leste om det han kaller virksomhetens Content Marketing Mission Statement. I god, nøktern norsk ånd har jeg valgt å oversette det med innholdskonsept (men er lydhør for bedre forslag).

Hva er et innholdskonsept?

Et innholdskonsept må definere følgende:

  • Hvem er målgruppen vår
  • Hva skal vi levere til dem?
  • Hvilket utbytte vil de få?

La oss se på et eksempel på en beskrivelse av et innholdskonsept - og hva er vel mer nærliggende enn å ta utgangspunkt i bloggen du nå leser:

Inboundbloggen.no leverer innsikt, ekspertise og inspirasjon om digital markedsføring og salg for å hjelpe ledere og markedsførere med å skape vekst i sine selskaper.

  • Hvem er målgruppen vår? Ledere og markedsførere
  • Hva blir levert? Innsikt, ekspertise og inspirasjon om digital markedsføring og salg
  • Hvilket utbytte vil de få? De vil bidra til å skape vekst i sine selskaper

> Les også: Innholdsstrategi: Hvilken nisje skal vi satse på?

Hvorfor trenger du et innholdskonsept?

Enten du jobber med innhold i det små, kanskje gjennom et nyhetsbrev eller en blogg, eller om du jobber med inbound- eller content marketing på et høyere nivå, så vil et innholdskonsept være nyttig - av flere grunner. 

For det første, for å forankre konseptet hos ledergruppen og internt i organisasjonen. Siden den artikulerer strategien med få ord er den enkel å kommunisere og sikrer at nye involverte omtrent umiddelbart forstår hva du snakker om på et overordnet nivå.

For det andre, for å sikre forståelse og en felles retning hos redaktørene og innholdsprodusentene som skal forvalte strategien. Syretesten for hvert blogginnlegg, video, artikkel eller nyhetsbrev som skal produseres er å stille spørsmålet: "Er dette innholdet i tråd med innholdskonseptet vårt?"

Og for det tredje, for å formidle til målgruppen hva de kan forvente seg, hva virksomheten står for og hvorfor den er til. 

Lykke til med å formulere ditt eget innholdskonsept!

Last ned gratis e-bok Hvordan lykkes med content marketing

Temaer: content marketing


Erlend Førsund's photo

Av: Erlend Førsund

Erlend Førsund jobbet som innholdsrådgiver og markedssjef i MarkedsPartner fra 2015-2021. Han er utdannet ved BI og NHH og har blogget om markedsføring og digitalisering på sin egen blogg.

Følg på Facebook

Følg på LinkedIn

Følg på Twitter

Epost

Om Inboundbloggen.no

Inboundbloggen.no av MarkedsPartner AS leverer innsikt, ekspertise og inspirasjon om digital markedsføring og salg for å hjelpe ledere og markedsførere med å skape vekst i sine selskaper.

Besøk også markedspartner.no, digitalleder.no og vekstoppskrifter.no

Temaer

Se alle