2014: Året da content marketing inntok scenen

Av Erlend Førsund 5. januar 2015 | 2 minutter lesetid

Content_marketing_ble_årets_snakkis_i_2014

Fra å være et begrep få nordmenn hadde hørt om i 2013, og som kun et fåtall bloggere begynte å sette på dagsordenen, kom content marketing (les: Hva er innholdsmarkedsføring) virkelig i rampelyset i 2014, godt illustrert av grafen fra Google Trends:

Både i Kampanje, Journalisten og i Dagens Næringsliv blusset det opp en livlig debatt rundt innholdsmarkedsføring, mellom journalister, PR-folk og markedsførere.

Men debatten kom skjevt ut ... 

Dessverre ble debatten en gedigen avsporing før den hadde kommet i gang.

Journalistene hadde egentlig satt i gang et korstog mot reklame forkledd som redaksjonelt innhold i nettaviser (les: digitale bilag eller sponsede artikler merket med "annonse"), og ikke mot content marketing, som er nyttig kvalitetsinnhold (oppleves som verdifullt og relevant) med en tydelig avsender og som fortrinnsvis publiseres i egne kanaler, hvor søk og sosiale medier er de primære distribusjonskanalene.

Blant de mange mediefolkene som uttalte seg om temaet, var VG-journalisten, Anders Giæver, som beskrev content marketing på følgende måte:

En redaksjonell gjøkunge som er ikledd et fjollete navn fra den anglofiserte språket i PR- og konsulentbransjen, og som på norsk like godt kunne ha fått navnet reklamejournalistikk. For det er det det er, reklame maskert som journalistikk.

Jeg tror ingen markedsførere vil være uenig i at det er viktig å markere skillet mellom redaksjonelt og betalt innhold når man er en nettavis, selv om det kun er én av grunnene til at jeg og mange med meg misliker digitale bilag. Men, innholdsmarkedsføring kan eksistere helt uten nettaviser, og det er kanskje det som er det mest skremmende for pressen, som allerede opplever fallende annonsesalg. 

2015 - året for å implementere content marketing 

Hvis 2014 var året alle snakket om content marketing uten helt å vite hva det er, ser det ut til at 2015 blir året hvor mange bedrifter (både små og store) vil begynne å ta i bruk denne markedsføringsformen. Og hvis du fremdeles lurer på hva innholdsmarkedsføring er, last ned vår gratis e-bok her.

Last ned gratis e-bok  Hvordan lykkes med content marketing

Temaer: content marketing, innholdsmarkedsføring


Erlend Førsund's photo

Av: Erlend Førsund

Erlend Førsund er markedssjef i MarkedsPartner og innholdsrådgiver. Han er utdannet i markedsføring og språk ved Handelshøyskolen BI og NHH og har 17 års erfaring fra digital markedsføring innen B2B. Erlend har blogget om marketing på sin egen blogg, Markedsheltene.no, siden 2009 og er forfatter av Hvordan lykkes med content marketing.

Følg på Facebook

Følg på LinkedIn

Følg på Twitter

Epost

Om Inboundbloggen.no

Inboundbloggen.no av MarkedsPartner AS leverer innsikt, ekspertise og inspirasjon om digital markedsføring og salg for å hjelpe ledere og markedsførere med å skape vekst i sine selskaper.

Besøk også markedspartner.no, digitalleder.no og vekstoppskrifter.no

Temaer

Se alle