Noen viktige HubSpot-nyheter du burde få med deg

Hva er nytt fra HubSpot

Hver måned kommer HubSpot med mange store og små nyheter og forbedringer. Er det vanskelig å holde oversikten? Her på HubSpotbloggen velger vi ut nyhetene du absolutt ikke bør gå glipp av. Dette er de 4 nyhetene fra desember jeg syns var mest spennende. 

Vil du lære mer om HubSpot? Meld deg på HubSpot User Group her!

1. AI hjelper deg på veien: Lager rapporter basert på dine innspill 

Jeg syns den største nyheten i desember var at AI-assistenten i HubSpot nå kan hjelpe deg å lage rapporter. Det betyr at du kan skrive inn hva du ønsker å lage en rapport på, så lager den et forslag til deg. Så langt er erfaringen min at den ikke lager rapportene helt ferdig, du må gå over selv og gjøre endringer. Men, den gir deg et godt sted å starte! Særlig hvis du ikke vet helt hvordan du skal gå frem med å bygge kriterier for å lage en rapport som viser det du ønsker, kan AI-assistenten hjelpe deg på veien!

Denne funksjonaliteten er i Public beta og vil være tilgjengelig for alle med professional lisens eller høyere. Les mer om å lage rapporter med AI her. 

Les også: Ikke gå glipp av disse 3 HubSpot-nyhtene fra november

2. AI hjelper deg å oppsummere

Nå kan AI-assistenten også oppsummere ulike ting for deg i HubSpot. Den viktigste av de er at AI nå kan oppsummere records. Det er nyttig dersom du ønsker en rask oversikt over en contact, company, deal eller ticket. Dette er til stor hjelp for en nyansatt som ønsker all historikk på en kunde, eller for en kollega som ikke kjenner historikken fra før.

En annen ting AI-assistenten nå kan oppsummere er samtaler du har loggført i HubSpot. Tidligere har du kunnet transkribert samtaler automatisk, gitt at du har samtykke til å ta opp samtalen. Nå kan AI-assistenten til HubSpot oppsummere en transkribert samtale. Det vil spare deg for mye tid og gir en rask oversikt.

Dette er kun et par måter AI-assistenten kan hjelpe deg å oppsummere ting i HubSpot. Jeg tror denne funksjonaliteten vil rulles ut til flere deler av HubSpot over tid.

Tilgjengelig for alle lisenser, men du må ha aktivert AI-assistant i HubSpot-portalen. Les mer om hvordan AI-assistenten kan hjelpe deg å oppsummere her. 

3. Custom properties for workflows

En stor nyhet i desember er at du nå kan lage custom properties for workflows, som gjør de lettere å strukturere dine workflows. Tidligere har du kun hatt mulighet til å sortere workflows i mapper, og vært avhengig av gode navnekonvensjoner. En annen fordel er at du nå kan legge disse feltene som obligatoriske når du lager en workflow. På den måten kan du for eksempel sikre at du tagger hvilken business unit denne workflowen hører til.

Tilgjengelig for professional lisens og høyere. Les mer om custom properties for workflows her. 

4. Forbedret opplevelse av import til HubSpot

En liten nyhet som kan gi stor effekt på opplevelsen til brukerne, er at HubSpot har forbedret hvordan man gjør import. Denne endringen er først og fremst på hvordan feilmeldinger presenteres.

Den første delen er at du nå ser en status for hvor mange rader i importfilen HubSpot har scannet for feil, og hvor mange feil som er funnet. Det gjør at det er lett å få en totaloversikt.

Det neste er at HubSpot viser hvor mange feil den finner i importfilen per kolonne. I tillegg er disse klikkbare, slik at du kan se akkurat på hvilke rader det er feil på den kolonnen i importfilen. Det gjør det mye lettere å finne feilen og rette opp, før du gjør ny import.

Det siste er at du nå lettere kan rette opp feilen direkte i HubSpot. Når du trykker på feilmeldingen får du opp hvorfor HubSpot ikke kan importere verdien. Et eksempel som jeg har opplevd var at i importfilen var USA skrevet som "USA", men i property-en i HubSpot var det skrevet som «United States». Den store fordelen nå er at du da enkelt kan mappe opp at USA = United States direkte i HubSpot. Det gjør at du slipper å endre dette i importfilen og lagre det som ny fil før du gjør ny import. Nå kan du rette feilen med en gang i HubSpot. Det er små endringer som sparer deg for mye tid!

Denne funksjonaliteten er tilgjengelig for alle lisenser. Les mer om forbedret import her. 

Noen andre nyheter som er verdt å merke seg:

Følg med neste måned for de viktigste HubSpot-nyhetene fra januar! 

Vil du lære mer om HubSpot? Meld deg på HubSpot User Group her!

Temaer:

HubSpot
Tom Kristian Blix-Nilsen Hansen's photo

Av: Tom Kristian Blix-Nilsen Hansen

Tom Kristian jobber som digitalrådgiver Markedspartner. I den rollen jobber han mye i HubSpot, er HubSpot Certified Trainer, og har gjennomført flere titalls opplæringer for ulike kunder. Samtidig har Tom Kristian ofte et prosjektlederansvar på de kundeprosjekter han er en del av. Tom Kristian har fullført en mastergrad i markedsføringsledelse ved Høyskolen Kristiania i Oslo og en bachelorgrad i markedsføring og salgsledelse fra samme skole. Der er han ofte innom som både gjesteforeleser og studentmentor.