Arbeidsuke hos MarkedsPartner

Denne uken har vi hatt besøk av Vilde Marie Kingsrød, som er elev i 9. klasse. Hun ville bruke arbeidsuken sin på å finne ut mer om hvordan det er å jobbe i et byrå som MarkedsPartner.

Vilde imponerte med å kunne mye Photoshop fra før, og tok også de andre kreative programmene veldig raskt. Jeg har stilt henne noen spørsmål om hvordan hun synes uka har vært.

Hvorfor valgte du å ha arbeidsuke hos MarkedsPartner?

Siden jeg er interessert i design og data, ville jeg selvfølgelig finne et sted som driver med dette. Jeg og faren min lette etter steder jeg kunne være, men det var ikke lett å finne noen som hadde mulighet til å ta meg imot. Men MarkedsPartner var veldig positive til å ha meg her disse dagene.

Hvordan fikk du interessen for data og design?

Data har jeg brukt helt siden jeg var liten, så jeg kan også mye om det. Når det gjelder design er jeg litt usikker. Det begynte vel egentlig med at jeg startet å bruke Paint, Photoshop og andre tegneprogrammer for data. Tegningene jeg laget lastet jeg opp på nettstedet DeviantART.com, og det var flere ting og personer på den nettsiden som fikk meg interessert i flere ting enn bare tegning, som f.eks. design og å ta bilder.

Hva har du gjort i løpet av arbeidsuka?

Av programmene jeg har brukt i løpet av arbeidsuka er det mest Adobe programmene Photoshop, InDesign og Illustrator. To av de tingene som jeg gjorde var at jeg var med på å lage forskjellige annonser og jeg redigerte bilder.

INSPIRIA_byggetBilde: Vilde har vært ute og tatt noen bilder i det fine været. Her er et bilde av INSPIRIA-bygget hvor vi har kontor.

Var det noe som var annerledes enn du hadde sett for deg?

Før jeg kom hit, visste jeg ikke så mye om hvordan dere jobbet. Det var litt skummelt den første dagen, men alle var så hyggelige mot meg og jeg følte meg velkommen.
Det som var litt rart for meg var at man kan sende e-post til folk uansett hvor langt unna eller nærme man er. F.eks. kan to personer sitte ved hver sin side av bordet og sende hverandre e-post!

Kan du trekke frem noe du har lært?

Jeg har lært mye! Jeg har lært alt fra hvordan man bruker programmer som InDesign og Illustrator til å lage annonser, headere og andre slike ting. Jeg har også lært litt om hvordan det er å jobbe på et slikt sted som dette.

Hva likte du best å gjøre?

Jeg likte alt, så det er vanskelig å si hva jeg likte best. Det beste var vel kanskje å få få være med og se på hva de ansatte gjorde.

Har du lagt noen planer for hva du vil gjøre videre?

Det jeg vet er at jeg vil begynne på Norges Kreative Fagskole (NKF) etter videregående, hvor jeg enten skal gå Grafisk Design eller Illustrasjon. Når det gjelder jobb så håper jeg på at det blir noe innenfor data og design, så takk for at dere var villige til å ta meg inn her, det har vært veldig morsomt og lærerikt!

Temaer:

design
Elise Hofmo's photo

Av: Elise Hofmo

Elise Hofmo var fagleder for brukeropplevelse og design i Markedspartner og er utdannet med Bachelor i Visuell Kommunikasjon på Høgskolen i Buskerud.