Hvorfor bygge nettsiden din i HubSpot?

HubSpot tilbyr et fleksibelt og intuitivt webverktøy som gjør det enkelt å lage og tilpasse nettsider. Med fokus på brukervennlighet og tilpasning, kan både nybegynnere og erfarne webutviklere finne verdi i dette verktøyet. 

I den relativt nye Content Hub finner du Website Pages. Her kan du enkelt opprette websider og landingssider. Det er et temabasert webverktøy, hvor temaet tilpasses kundens profil. Malene i temaet inneholder header og footer, samt ulike seksjoner. Disse seksjonene i HubSpot kalles moduler.  

Man kan sette opp en nettside i HubSpot på to ulike måter: 

 1. HubSpot har egne standardtemaer med maler og moduler man kan bruke ved å legge inn sin visuelle profil selv, som logo, farger og font, uten å ha noe kjennskap til kode. HubSpot har mange standardmoduler med ulike valg som kan benyttes. Ulempen med å bruke ferdigmoduler fra HubSpot er at vi ikke får gjort endringer på disse modulene både med tanke på utforming og responsivitet. 
   
 2. Det jeg jobber med daglig er å sette opp egne temaer for kunder basert på deres grafiske profil. Vi spesiallager moduler for å vise frem innhold på ulike måter, og her kan man gjøre alle mulige tilpasninger ut fra det enkelte behov. Når jeg koder en modul, tenker jeg på hvilke valg redaktørene skal ha tilgjengelig - men jeg tenker også på hva som skal ligge der som standard og bare fungere. Vi ønsker at det skal være mest effektivt for redaktøren å opprette nye sider uten alt for mange justeringer. Begrensninger kan kanskje høres negativt ut, men det gjør også at nettsiden vil være konsekvent på utseende og dermed ha en rød tråd.  

Felles for begge løsningene er at når temaet er satt opp, kan redaktøren selv opprette nye sider og legge inn innhold som tekst og bilder. Det er nå moroa begynner: 

 1. Du ser endringene med en gang og gjenspeiler akkurat hvordan det vil se ut.  
 1. Du har mulighet til å se hvordan det ser ut på mobil inne i redigeringsverktøyet. 
 1. Webverktøyet har «drag and drop». Det betyr at du kan skyve inn moduler som du selv vil uten at en som kjenner til kode må gjøre det.  

HubSpot sin nettsidebygger fungerer sømløst med andre HubSpot-verktøy, noe som gjør at du kan samle mye data i én plattform. Eksempelvis kan du lagre kontakter fra skjemaer, og bruke dette videre i e-postmarkedsføring. Har du allerede blogg i HubSpot, kan denne gjøres sømløs med weben.  

HubSpot Website Pages er bare toppen av isfjellet når det gjelder funksjonaliteten til HubSpot-plattformen. Utover nettstedshåndtering, kan du også dra nytte av følgende verktøy innenfor samme portal: 

 1. CRM: Effektiv håndtering av kundekontakter og interaksjoner som kan synkroniseres med nettsideaktiviteter.
 2. Markedsføringsverktøy: Administrasjon av e-postkampanjer, sosiale medier, og leadsgenerering direkte fra nettstedet.
 3. Salgsverktøy: Automatisering og rapportering som hjelper med å konvertere nettstedbesøkende til kunder.
 4. Service Hub: Integrerte kundeservicetjenester som styrker kundeopplevelsen direkte fra nettstedet.
 5. Analyse og rapportering: Omfattende verktøy for å måle og forstå nettstedstrafikk og kampanjeeffektivitet.

Disse integrerte funksjonene kan gi en mer helhetlig og effektiv digital strategi. 

Temaer:

design nettside
Therese Broback's photo

Av: Therese Broback

Therese jobber som digital designer og frontend-utvikler i Markedspartner. Hun har tidligere jobbet som grafisk designer og markedskoordinator hos Kärcher, før hun fant ut at hun ville utvikle seg mer. Hun kom inn som en av 15 på et intensivkurs hos Academic Work blant 2000 søkere, med fokus på grunnleggende JavaScript. Etter endt kurs har hun jobbet som konsulent hos Gyldendal, hvor hun har jobbet med å vedlikeholde og utvikle flere ulike digitale læringsplattformer.