Personalisering: Derfor bør du vurdere smart innhold på firmasidene

 

Er du en av mange som sliter med å få innholdet på hjemmesiden din til å konvertere? Da bør du lese dette. Jeg skal nemlig fortelle deg hvordan du kan få innholdet til å konvertere hele 42% bedre ved å implementere smart innhold.

Både du og jeg vet at innhold er en viktig del av hjemmesiden, og at personifisering er en trend som kommer til å vokse i tiden fremover. Men hvor er vi i dag, egentlig?

Ikke lett å treffe rett person til rett tid

Hvor mange ganger har du ikke opplevd å bli forstyrret av en totalt irrelevant popup-annonse når du besøker en nettside? Eller opplevd å finne akkurat det du trenger på nett, men hvor teksten er skrevet i en kontekst som ikke er relevant for deg, og du er nødt til å oversette den til din egen situasjon og ditt eget behov?

Dette er bare noen  av mange utfordringer som den digitale markedsføreren møter, fordi det nettopp er vanskelig å treffe den ene unike personen i rett kontekst. Digital markedsføring, og egentlig all markedsføring, handler om å treffe rett person med rett budskap, til rette tidspunkt.

En digital markedsførers våte drøm er å kunne vise de besøkende på nettstedet akkurat det de ønsker å se eller lese om der og da, slik at sannsynligheten for å oppnå ønsket handling fra brukeren maksimeres. Det er dette som er kjernekonseptet for all innholdsmarkedsføring, eller content marketing om du vil.

Lik kommunikasjon til ulike mennesker i ulike situasjoner?

La meg stille deg to kontrollspørsmål:

  1. Ville du kommunisert helt likt med både en eksisterende kunde,
    og en potensiell ny kunde?

  2. Ville du kommunisert det samme budskapet til ulike kundegrupper,
    for eksempel toppledere som en målgruppe og lønnsmedarbeidere som en annen?”.

Antageligvis ikke. Så hvorfor kommuniserer de aller fleste nettstedseiere i dag på denne generelle måten? Utfordringen er at det er utrolig vanskelig - og tidkrevende - å treffe alle besøkende på et nettsted med tilpasset budskap. I hvert fall har det vært slik - frem til nå.

Skreddersydde nettsider med smart innhold

Hva om jeg fortalte deg at det finnes en løsning som gjør statisk innhold på nettsiden din om til personalisert innhold, og som treffer akkurat det mennesket som besøker nettsiden din her og nå med riktig budskap?

Er dette mulig, tenker du kanskje?

Ja, det er faktisk det. HubSpot har utviklet et system for optimalisering av innhold, også kjent som smart innhold eller smart content (dynamisk innhold). Dette er innhold som forandrer seg ut fra hvem brukeren er, deres interesser og digitale atferd. Ved å gjøre innholdet smart, kan du tilby langt mer relevante og skreddersydde opplevelser for dine besøkende - noe statisk innhold ikke er i stand til å gjøre.

Hvordan fungerer smart content?

Gjennom å hente brukerdata fra bedriftens marketing automation-system, kan du tilpasse nettsidene dine for utvalgte målgrupper og personas. Basert på smarte lister som du lager ut ifra kunnskap om interessene til de ulike besøkende og hvor de befinner seg i kjøpsprosessen, kan du skreddersy innholdet på nettsidene dine slik at det treffer  både på riktig tema og på riktig stadie i kundereisen (kjøpsprosessen).

Når en person besøker din hjemmeside legger vedkommende fra seg digitale spor,
i form av for eksempel informasjon via skjemautfylling for navn og e-postadresse. Dette bruker HubSpot videre sammen med din definerte smart liste,
og skreddersyr innholdet som skal vises for brukeren på nettstedet.

Smart, ikke sant?

Når ulike målgruppper er interessert i samme produkt

Ulike målgrupper kan være interessert i samme produkt, men ha forskjellig informasjonsbehov. La meg illustrere for deg med et eksempel:

La oss si du driver et apotek. Du selger medikamenter til meg som privatperson når jeg  har vondt i hodet en helt vanlig dag, og du selger medikamenter til et firma som har spesialisert seg på hodesmerter i forbindelse med brillebruk.

Ville du ha presentert den samme informasjonen om hodepinetabletter til meg,
som til bedriftskunden? Svaret er trolig «nei».

Med smart innhold kan du faktisk skreddersy innholdet på nettsiden, slik at den viser den informasjonen den ene personen trenger, i riktig kontekst. Det er bare fantasien som setter grenser for hva du kan bruke smart innhold til på din hjemmeside!

Bedre konverteringer med personalisert innhold

Ok, så du har forstått hva smart innhold er og hvordan det fungerer. Så kommer spørsmålet: Hvorfor skal du ta deg bryet med å sette deg inn i dette og implementere smart innhold på hjemmesiden din? Som jeg skrev innledningsvis: Fordi personalisert innhold konverterer bedre!

Hele 42 prosent bedre, i følge HubSpot. Alle som driver med digital markedsføring ønsker konverteringer, og HubSpot kan vise til at brukere som ble eksponert for personaliserte call-to-action (CTA), konverterte hele 42% bedre enn generiske call-to-action.

I tillegg til bedre konverteringsresultater, sier hele 56 prosent av markedsførere verden over, at fordelen ved å benytte seg av personalisert markedsføring er høyere engasjement og responsrater (kilde: eMarketer).

Trenger du flere argumenter for å ta i bruk smart innhold? Da bør du også få med deg denne artikkelen om trender i digital markedsføring .

 

Last ned gratis e-bok Hvordan lykkes med content marketing

Cecilie Henriksen's photo

Av: Cecilie Henriksen

Cecilie jobbet tidligere som digitalmarkedsfører i MarkedsPartner og er nå ansatt som markedsfører i Dikom. Hun har en bachelor i markedsføring og merkevareledelse fra Høyskolen Kristiania.