Det er vanskelig å velge hvilke plattformer du bør annonsere på. Felles for oss B2B-annonsører er at vi vil nå ut til konkrete målgrupper (ofte beslutningstakere), med bransjespesifikt «nisjeinnhold». Som for eksempel dette blogginnlegget. LinkedIn tilbyr muligheter for å lage målgrupper basert på bransjer, bedriftsnavn, stillingstitler og senioritet.
Innen B2B er det en felles forståelse for at LinkedIn er bedre enn Facebook. Mange mener målgruppen deres ikke bruker tid på Facebook, og at dersom de er der, er de i «feil modus». Likevel forteller ofte resultatene en helt annen historie. Facebook gir mer trafikk og leads enn LinkedIn. Klikk- og leadpriser er langt lavere, og kvaliteten er minst like bra.
Jeg tror veldig få har grunnlaget til å si at en plattform er bedre enn en annen. Her er mine beste tips for å ta en beslutning.
Vær kreativ med målgruppene
Som nevnt er kan være lettere å segmentere målgrupper på LinkedIn. Facebook har ikke like god støtte for dette, men derimot mye data på interesser.
Jeg forsøkte å nå ingeniører innen olje og gass på Facebook for en kunde. Da Facebook ikke hadde stillingstitlene vi ønsket, prøvde vi å segmentere på interesser for programvarene de bruker. Resultatet ble en leadpris på rundt 100,- sammenliknet med LinkedIn som lå på over 1500,-.
Det samme gjelder for LinkedIn. Test ulike tilnærminger, og gå gjerne litt bredere enn kun beslutningstakerne. Ofte kan det være flere involverte i et kjøp.
Les også: Google ruller ut AI-søk: Vil endre annonsering
Testing
Ikke ta beslutninger basert kun på andres erfaringer. Selv om mine erfaringer, og statistikken, tilsier at LinkedIn er dyrere enn Facebook, oppfordrer jeg deg til å utfordre dette. Test derfor begge plattformene. Test også ulike annonseformer, budskap og strategi. Her er noen tips til hvordan du bør sette opp rammeverket:
- Unngå faktorer som kan påvirke resultatene utenom det du vil teste. Dette sikrer at du får nøyaktige data og kan trekke pålitelige konklusjoner om effekten av endringene dine.
- Bestem deg for hva du skal teste, og test en ting av gangen.
- Sørg for at rammeverket for å måle resultatene er på plass, som sporing og liknende.
- Mål etter riktig KPI, men se alltid etter kvalitet over kvantitet (f.eks. er trafikk, antall klikk og CPC viktig, men bør vurderes opp mot session length og bounce rate for å få et bilde av kvaliteten.)
- Ikke konkluder for tidlig, noen ganger bør du teste over lengre tid for å få nok data.
Prøv ulike annonseformater
Test ulike annonseformater på begge plattformene for å finne hva som fungerer best for ditt mål. På LinkedIn kan Sponsored Content, InMail, Conversation Ads og Text Ads være effektive. På Facebook kan du prøve videoannonser, karusellannonser og leadgenereringsskjemaer. Utforsk og utnytt formatene som gir best resultater for din strategi.
Les også: LinkedIn Conversation Ads: kostnadseffektiv og personlig annonsering
Analysér og optimaliser
Når testene er gjennomført, analysér resultatene grundig. Bruk dataene til å forstå hva som fungerer og hva som ikke gjør det. Optimaliser annonsene basert på denne innsikten. Husk at det er en kontinuerlig prosess, og at du hele tiden må justere og forbedre strategien din.
Vurder budsjett og ressurser
Til slutt, vurder hvor mye budsjett og ressurser du har tilgjengelig for annonsering på hver plattform. LinkedIn kan være dyrere, men det kan være verdt investeringen hvis du treffer riktig målgruppe. Facebook kan gi deg flere leads for pengene, men husk å vurdere kvaliteten. Finn en balanse som fungerer for din bedrift.
Ved å følge disse tipsene kan du ta informerte beslutninger om hvor du bør annonsere, og hvordan du best kan nå dine målgrupper. Test, analysér, og optimaliser for å få mest mulig ut av kampanjer på både LinkedIn og Facebook.