LinkedIn lanserer videoannonser

LinkedIn_Native_Video_Ads_er_her

 

Mens Facebook slikker sårene fra Cambridge Analytica-skandalen har LinkedIn sett sitt snitt til å lansere to nye måter å bruke video på i plattformen sin: Video for sponset innhold og firmasider. Vi ser nærmere på hva dette går ut på, og hva det har å si for markedsførere.

LinkedIn annonserte den 28. mars to nyheter. Bedrifter kan nå

  1. bruke video i annonser på LinkedIn
  2. publisere video på sine firmasider

Last ned gratis e-bok: 10 vekstoppskrifter til din digitale markedsføring

1. Bruke video i annonser på LinkedIn (Native Video Ads)

Ifølge studier gjort av LinkedIn, opplever svært mange B2B-markedsførere det utfordrende å finne gode plasseringer for videoinnhold.

Med LinkedIn Video Ads kan du nå plassere videoannonser direkte i målgruppens feed. Det gir B2B-markedsføreren et nytt verktøy i kassen til å kunne:

  • bygge merkevare
  • drive kvalifisert trafikk
  • tiltrekke leads og å samle informasjon om leads via Lead Gen Forms eller via egne landingssider

Siden oktober i fjor har 700 annonsører fått beta-testet videoannonser. Undersøkelser viser at de som eksponeres for videoannonser bruker tre ganger så mye tid på å se disse videoannonsene sammenlignet med statisk sponset innhold (tekst og bilde).

 LinkedIn Video Ads videoannonser

Slik jeg ser det, er videoannonser spesielt attraktivt for å engasjere potensielle kunder i toppen av trakten (TOFU, top of the funnel), for så å bygge segmenter som man kan fortsette å påvirke med målrettet annonsering. 

LinkedIn har tradisjonelt vært dyre på CPM-basis (kost per tusen visninger), så det blir spennende å se hvordan prisingen på videoannonser utvikler seg.

Et annet element er selvfølgelig analysebiten. Hvordan kan vi få data fra de videoene som spilles av på LinkedIn-plattformen over i våre egne CDP-er (Customer Data Platforms)?

LinkedIn annonserer at de via Moat (eid av Oracle) vil tilby tredjeparter (f.eks. marketing automation-plattformer) videomåling og statistikk, og at dette vil bli tilgjengelig senere i 2018.

2. Publisere video på firmasiden (company page)

Frem til nå (siden august 2017) har publisering av video kun vært mulig på private profiler. Konsekvensen av det var enten å legge videoen på YouTube eller andre videoplattformer (noe som gjør at videoen ikke kan spilles av direkte fra LinkedIn, og som derfor skaper unødvendig friksjon for brukeren), eller at man publiserte direkte fra en medarbeiders profil, noe vi har praktisert i egen markedsføring, f.eks. i forbindelse med Inbound-dagen tidligere i år:

Nå kan du poste en video via firmasiden. Her er et eksempel fra LinkedIn:

LinkedIn hevder det er 5 ganger større sannsynlighet for at man får i gang en dialog online (som kan gå viralt) ved å bruke video sammenlignet med tekst- eller bildebaserte oppdateringer.  

Konklusjon

Video i innholdsmarkedsføringen og i en digital kanalstrategi er mer og mer et «must». Banner blindness, vektede algoritmer og synkende konsentrasjonsevne blant brukerne av sosiale medier er blant faktorene som skaper grobunn for innhold som er lett å konsumere.

En økning i antall mobilbrukere, mobilenheter og mobilapper som Snapchat har også drevet frem digitale markedsføringsstrategier som inneholder video.

En rapport fra YouAppi fant at «85 prosent av digitale markedsførere planlegger å øke sin videoinvestering for mobilmarkedsføringsarbeid i 2018, en økning på 10 prosent fra i fjor».

Når vi samtidig vet at Ciscos prognoser tilsier at video kommer til å utgjøre 80 % av den totale båndbredden i 2019, bør enhver markedsfører ha video på agendaen.

En rask titt i LinkedIn-feeden min viser video på Linkedin har kommet for å bli. Nå er det opp til deg som markedsfører å anvende video på en smart måte for din bedrift, og med de nye funksjonalitetene på LinkedIn har du en god anledning til å teste og optimalisere nå, mens plattformen ennå ikke er overfylt. 

Lykke til!Gratis ebok:  Growth hackerens kokebok  10 vekstoppskrifter til din markedsføring

Temaer:

video LinkedIn
John Brenne's photo

Av: John Brenne

John har en bachelor i Business Computing fra University of Sunderland og en MSc i eCommerce fra Leeds Metropolitan University. Han var senior inbound marketing-konsulent i MarkedsPartner, men jobber nå i Condex Advokat Oslo.