Hvordan få best utbytte av video i salgsavdelingen din

Video i salgsprosessen

For mange bedrifter er det helt nytt å bruke video i salgssammenheng, og terskelen er ofte høy for å sette i gang. Men jeg kan lokke med mange fordeler dersom du tar utfordringen.

Oppnå en sterkere tilknytning til leadsene dine og få bedre effekt av salgsprosessene

Video gjør alt mer personlig. Inkluderer du en video i en salgsrelatert e-post, vil personen du sender e-posten til føle at selgeren har lagt både tid og energi i å produsere en videomelding. Dette gir tillit, forutsatt at det du sier har verdi for den som ser videoen.

De fleste jeg prater med i kundemøter får mellom 30 og 50 e-poster hver dag, og da må det noe ekstra til for å fange oppmerksomheten deres. Ved å bruke video kan du på kort tid få frem budskapet ditt, og du kan gjenbruke opptakene i alle de ulike fasene av salgsprosessen. Også etter at noen har blitt kunde.

Gratis webinar: 8 strategier for salgssuksess i 2019

Vi mennesker har lettere for å legge merke til og huske en personlig video enn en tekst. Forskning viser at man oppnår hele 54 % mer oppmerksomhet med en video sammenlignet med en generisk e-post.

En annen fordel er at det ofte er enklere å forklare kompliserte konsepter gjennom video enn med tekst. Det å svare på spørsmål eller å forklare et tilbud er også effektiv bruk av video. Mulighetene er mange.

Den kanskje absolutt viktigste fordelen med video er at det er enkelt å analysere hvordan innholdet ditt har blitt mottatt. Sender du en vanlig e-post, vil du i beste fall få oversikt over hvem som har åpnet e-posten din, men med en video kan du se hvor mange ganger den har blitt klikket på og sett, og om mottagerne faller av før videoen er ferdig, eller om de ser hele.

Dette varierer selvfølgelig litt med hvilken type programvare du bruker. TwentyThree, Vidyard og Wistia er alle gode alternativer hvor du får denne innsikten.

Når fungerer det best å bruke video?

Min erfaring er at video fungerer veldig bra i såkalte «key moments». Eksempler på dette kan være

 • når du ønsker kontakt med et lead som du kan bygge en historie rundt. Eksempelvis har vedkommende vist interesse for produkter/tjenester du tilbyr.
 • ved oppfølging av dialog, og å besvare spørsmål som et lead har sendt i en e-post.
 • ved oversendelse av samarbeidsavtale eller ordrebekreftelse. I en video vil du kunne tilføre tilleggsverdi som en oppsummering eller poengtere viktige punkter.
 • oppfølging av kundeavtaler eller leveranser. 

Det er jo så dyrt og vanskelig

Nei, Ikke hvis bedriften din benytter et CRM-system med innebygd videofunksjonalitet. I for eksempel HubSpot kan hver selger ta opp og sende videoer til sine leads gjennom CRM-systemet. Det kan være alt fra en videohilsen til et opptak av skjermen deres. Her ser du hvordan dette fungerer:  

Video i salgsprosessen 2

Video i salgsprosess

 Alternativt kan du benytte deg av gratis-tjenesten SoapBox. Dette er en utvidelse i Chrome, som lar deg ta opptak av skjermen din og fra webkameraet ditt samtidig. Deretter kan du enkelt redigere opptakene i samme programvare. Denne videoen kan du så lime inn i e-poster og sende til prospekter, kunder eller samarbeidspartnere. Ønsker du analyse, kan du oppgradere til SoapBox Pro.  

Hvordan jeg bekjempet «sceneskrekken»

Syns du det er ubehagelig å både se og høre deg selv? Da er du ikke alene. For å komme over denne terskelen utfordret jeg meg selv til å stadig filme meg selv med mobilen i korte videoer og sende de til venner og kolleger via Snapchat og Facebook Messenger. Dette har hjulpet meg til å bli mer naturlig og avslappet foran kameraet. Verre er det ikke, men det krever en liten innsats. Til gjengjeld får du litt av et adrenalinkick!

Til slutt vil jeg gi deg noen tips du bør tenke på når du skal produsere videoer:

 • Sørg for å ha det ryddig rundt deg.
 • Varier lokasjonene hvor du gjør opptak, og tilpass gjerne miljøet etter hvor i salgsprosessen leadet er.
 • Ha kameraet på en armlengdes avstand og i samme høyde som øynene, og husk å se inn i kamera. Mobilen fungerer veldig bra.
 • Vær naturlig (øv, øv og øv).
 • Ha et tydelig budskap.
 • Sørg for å ha gode lysforhold. Dagslys er best.

Gratis webinar:  8 strategier for salgssuksess i 2019

Lars Hansen's photo

Av: Lars Hansen

Lars er salgssjef i Markedspartner, hvor han har ansvar for oppfølging og utvikling av et antall av våre viktigste kunder. Lars har bidratt til økt omsetning hos en rekke virksomheter ved å hjelpe dem med å skape bedre salgsmuligheter og flere kunder. Han er også forfatter av Inbound sales: Slik tilpasser du deg kundenes digitale kjøpsprosess og medforfatter av Hvordan ende den evige konflikten mellom salg og marked.