Hva er fordelene med å bruke video i markedsføring og hvordan begynner man?

Dame som står foran videokamera

Visste du at hele 68% foretrekker å lære om et produkt gjennom video, og at kampanjer som bruker video har en økt konverteringsrate på 34%? Video har rett og slett blitt et must have i markedsføring, men hvordan går man fram når man skal begynne?

Se webinaret: Fler kunder og mer business med video

1. Sett deg et mål

Det første du må gjøre etter du har bestemt deg for å begynne med video i markedsføringen din, er å finne ut hvor du har problemer. Er det for få som vet om bedriften din? Da bør du lage en video som skaper oppmerksomhet. Eller får bedriften oppmerksomhet, men ingen kjøper produktene dine? Da bør du for eksempel lage en kundecasevideo, hvor du viser et vellykket kundeforhold. En annen mulighet kan være å lage en video hvor du tester og viser fram de ulike produktene dine, så potensielle kunder får tillit til deg og bedriften din. Det aller viktigste er å tenke gjennom hva du ønsker å oppnå med videoen, og hvorfor du lager den.

2. Godt innhold er det viktigste


Godt innhold med et gjennomtenkt, tydelig formål er det viktigste. Det er ikke lett å lage godt innhold, det krever både tid og penger, men alle må begynne et sted. Jeg anbefaler å begynne med enkle videoer som forklarer typiske ting kundene dine lurer på. Å lage en video gir deg muligheten til å være mer personlig og appellere til kundene dine på et følelsesmessig plan. For potensielle kunder tidlig i kjøpsprosessen kan slike strategisk målrettede videoer føre dem videre til neste steg i kundereisen, hvor de kan foreta kjøp og lære mer om produktene dine. Så vær bevisst på hvor du ønsker at videoen skal navigere kunden i kjøpsprosessen. 

Les også: Slik styrer du kundens kjøpsprosess 

3. Planlegg lengde og kanal

Hvor lang videoen din bør være kommer an på hvilken plattform den skal legges ut på. Alt dette er ting du må finne ut av før du begynner å produsere videoen. Produktvideoer eller videoer som er produsert for å skape oppmerksomhet bør ikke være for lange, spesielt hvis du skal legge de ut på sosiale medier. Videoer på sosiale medier blir delt 12 ganger mer enn annet innhold og de kan også trigge direkte salg. 64% av brukerne som ser på merkevarevideoer på Facebook, ender opp med å kjøpe produktene senere. Hvis videoen skal ligge på nettsiden din kan den være lenger, men det er svært viktig at den er informativ og godt utviklet med en solid strategi i bunnen.

4. Tenk langsiktig

La oss si at du har delt noen videoer på sosiale medier og det har gitt god effekt – ikke stopp der! Hva med å lage en lengre video hvor du deler av kunnskapen du og dine ansatte besitter? Hvis du har en video på nettsiden din, tilbringer i gjennomsnitt brukeren 88% lenger tid der. Videobruk på nettsiden din har også en effekt rangeringen din på Google og kan øke sjansen for et topptreff opptil 53 ganger. Hva med å lage et webinar? Ifølge InsideSales.com uttrykker hele 73% av markeds- og salgsledere at webinarer er en av de beste metodene for å generere leads. Så lenge du klarer å presentere løsninger på problemer en potensiell kunde sitter med, vil de oppleve en verdi som direkte kan knyttes til din bedrift.

Vurderer du å holde webinar? Les våre beste tips her. 

5. Optimaliser for alle skjermstørrelser

En felle det er svært viktig å unngå når du skal produsere videoinnhold er å ikke optimalisere for alle skjermstørrelser. Det kan være lett å glemme, men mesteparten av aktiviteten på internett foregår på mobilen. Mye av denne aktiviteten foregår på farten, og de fleste vil da foretrekke en kort, informativ video. Husk derfor å sjekke at videoen din er optimalisert for både mobiltelefon, Ipad og pc-skjerm!

Etter pandemiens inntog i 2020 har video bare blitt enda mer populært, og hele 9 av 10 sier at de ønsker å se mer videoinnhold fra bedrifter i 2022. Video er et utmerket verktøy for generering av potensielle kunder og økt merkevarebevissthet. Det er bare å komme i gang!

Se webinaret:  En introduksjon til videomarkedsføring

 

 

Michael Gundhus's photo

Av: Michael Gundhus

Michael var tidligere videoprodusent i Markedspartner. Han var ansvarlig for å bringe våre kunders visjoner til liv med levende bilder, lyd og kreative løsninger. Han har jobbet som videoprodusent og klipper i både inn- og utland, og har de siste 5 årene jobbet med promoer og YouTube-innhold for merkevarer som blant annet ArenaCast, MyCall og TerryTV. Han har også jobbet på kjente produksjoner som Kjør meg til OL og OL Kveld.