Dette trenger du av utstyr for å lage gode videoer

Dette trenger du av utstyr for å lage gode videoer-309850-edited

 

I år var vi ivrige med å produsere videoer fra den store INBOUND-konferansen i Boston. Da gjorde vi oss noen nyttige erfaringer om bruk av videoutstyr. I denne artikkelen går vi gjennom utstyret vi brukte og gir deg våre anbefalinger.

Det trenger hverken være komplisert eller dyrt

Vi gjorde det helt enkelt, og hele utstyrspakken vårt besto av:

 

Mobilriggen

Riggen vi brukte, en shoulderpod, har faktisk en fin tre-kvalitet. Viktigst av alt var at vi ikke følte oss nakne eller lett utstyrt når vi møtte intervjuobjektene våre, samtidig som den var enkel å sette sammen og håndtere.

Slik ser riggen ut når den er ferdig skrudd opp. Det tar deg akkurat tre minutter. Du kan også koble til en mikrofon, en shotgun i midten for eksempel.

Vi vekslet mellom en håndholdt mikrofon og myggmikrofoner (lavaliermikrofon) på de intervjuene vi gjorde. Dette fordi det var mye områdestøy der vi skulle jobbe, og vi var nødt til å komme så nærme intervjuobjektene våre som mulig.

Les også: Nye trender innen videomarkedsføring

Lys og lyd

Lyset vi brukte var oppladbart og holdt i massevis til å lyse opp et ansikt på ganske nært hold. Dette lyset setter du enkelt fast i klypa på riggen, og du kan vri på det som du måtte ønske.

Dersom du benytter en iPhone av den nyere typen, vil du trenge en overgang slik at du får plugget inn mikrofonen via en mini jack. Vi brukte i tillegg en iRig for å få riktig stereoinngang ut. Vi benyttet en kondensatormikrofon med batteri.

Uavhengig av hvilken mikrofon du velger, er det viktig å være nøye med gain-knappen når du gjør opptak. Det vil være helt avgjørende for lydkvaliteten i videoen. Et godt tips er å laste ned appen som heter Røde reporter til iPhonen din. Den lar deg styre lyden både på den håndholdte mikrofonen og på myggsettet.

Dette er virkelig alt du trenger. Da har du lys, god lyd og video med HD-kvalitet fra din iPhone.

Ut og intervjue!Gratis videoopptak:  Webinar: Introduksjon til inbound marketing for ledere

 

Magne Henriksen's photo

Av: Magne Henriksen

Magne var leder avdelingen for kommunikasjon og innhold i Markedspartner. Med over 20 års erfaring fra ulike redaksjoner har han gitt et verdifullt bidrag til at MarkedsPartner leverer innhold som gjør seg bemerket hos våre kunder. Uten godt innhold som kler opp kundereisen vil du ikke oppnå suksess. Vi strever etter å være nasjonalt ledende og levere kvalitetsinnhold som gir effekt både på kort og på lang sikt for kundene.