Inboundbloggen - En blogg fra Markedspartner AS

Bruk av video i de ulike stadiene i kjøpsreisen: Del 1 av 3

Skrevet av Maria Pettersson | 5. oktober 2017

 

Bruk av video i markedsføringen din kan øke konverteringer med opptil 65 %. Men hvordan lager du de riktige videoene, og hvilken markedsføringsstrategi bør du implementere for å få mest mulig innvirkning? Svaret er enkelt: Fokuser på kundens kjøpsprosess.   

Med en god inbound marketing-strategi kan du gjøre bedriften din synlig på radaren hos den perfekte kunden din. I denne serien vil jeg gi deg et innblikk i hvordan du kan øke konverteringer ved bruk av ulike typer videoer i kjøpsreisen. Vi starter med erkjennelsesfasen, hvor en potensiell kunde opplever symptomer på et problem eller en mulighet.  

Les også Del 2 (evalueringsfasen) og Del 3 (beslutningsfasen) i denne serien. 

Hvilke typer video kan jeg benytte?

Det finnes flere typer video du kan bruke for å fange oppmerksomheten til potensielle kunder i erkjennelsesfasen. Her får du en oversikt:  

Hubs:
Dette er engasjerende, pedagogiske videoer som bidrar til å løse spesifikke behov for en potensiell kunde. Disse publiseres på nettsider som YouTube, eller på ditt eget nettsted. Innholdet i videoene er utformet for å møte eksisterende proaktiv etterspørsel, og blir funnet gjennom søk på Google eller i sosiale medier.  

Her ser du et eksempel. 

Snacks:
Dette er kreative videoer som ikke møter eksisterende etterspørsel, men som likevel engasjerer målgruppen din og som kan spre seg viralt. Disse videoene blir ofte publisert på sosiale nettverk som Facebook, Twitter eller Instagram, der brukerne navigerer uten en bestemt hensikt.  

Når bedrifter benytter snacks handler det hovedsakelig om å underholde. Her lager du innhold som er kreativt og morsomt, nyttig, interessant og viralt. Dette vil gi målgruppen et godt inntrykk av merkevaren din. 

Her ser du et eksempel:

 

 

 

Guruer:

Guruer er videoer med et pedagogisk innhold som er designet for å vise tankelederskap innen bransjen din. Disse videoene kan være opptak fra forelesninger, eller videoinnhold som har blitt brukt som et supplement til et blogginnlegg. Videoene kan publiseres på eller utenfor nettsidene dine.   

Her ser du et eksempel:


 

Helter:

Dette er vanligvis store virale videoer eller annonsekampanjer som er designet for å skape merkevarebevissthet. Disse videoene krever ofte høye annonsekostnader, og blir lagt ut på nettsider som YouTube eller Facebook.   

Her ser du et eksempel:


Darts
:

Dette er videoer med hyper-målrettede annonser, eller kampanjevideoer som er laget for å engasjere en smal gruppe potensielle kunder på en svært spesifikk måte. Videoene vises gjennom annonser på sider som for eksempel Facebook. De kan også vises gjennom direkte oppsøk eller på e-post.  

Les også: Derfor bør du vurdere video i din inbound-strategi

 Hva bør jeg huske på?

  • Lag nyttige videoer som svarer på spørsmålene til dine potensielle kunder (bedriftens personas), og som enkelt adresserer behovene deres. Innholdet skal oppleves som relevant for målgruppen. Husk at førsteinntrykk er ekstremt viktig i erkjennelsesfasen.
  • Videoene bør ha et leverandørnøytralt innhold som bidrar til å identifisere og artikulere symptomene eller problemene. NB! Du skal ikke være salgsfokusert, men en kunnskapsbærer og problemløser. 
  • Gi videoene dine et personlig preg. 
  • Bruk av menneskelige elementer, som for eksempel voiceover eller talking head, kan bidra til å bygge tillit. 
  • Animasjonsvideo kan hjelpe deg med å få kontakt med potensielle kunder. Dette er en effektiv måte å formidle budskapet ditt, skape interesse, og ikke minst hjelpe målgruppen med å huske informasjon. 
  • Gjennomsnittlig oppmerksomhetsspenn er på 25 sekunder, så sørg for at du fanger oppmerksomheten til seerne tidlig.
  • Tenk søkevennlighet når du skriver tittel på videoen. 
  • Nesten 80 % av videovisninger skjer med lyden av på sosiale medier. Benytt derfor undertekst hvis du skal publisere i disse kanalene. 

Denne serien er inspirert av et innholdstilbud fra HubSpot og Wistia.