Slik kommer du i gang med video i din markedsføring

Video: Et effektivt verktøy enhver bransje kan bruke i sin markedsføring på nett

Har du ingen, eller lite erfaring med video, men ønsker å starte å bruke det som et verktøy for å nå ut med budskapet ditt og markedsføre bedriften din på nett? Da har du kommet til riktig plass – det er nemlig ikke så vanskelig som du tror!

Nedenfor finner du konkrete tips og eksempler som vil hjelpe deg å komme i gang med å bruke video i din markedsføring.

Gjør rede for hva du ønsker å oppnå ved å bruke video

Det er lett å tenke at du vil bruke video eller andre verktøy for å få flere kunder, men om du ikke setter seg et konkret mål , er det liten vits i å starte. Så det første du skal gjøre om du har lyst til å begynne å bruke video som et verktøy i markedsføringen din, er å gjøre rede for hva du ønsker å oppnå.

Se webinaret: Fler kunder og mer business med video

Hvem ønsker du å nå ved hjelp av video?

Det er ingen grunn til å lage mange videoer, om du ikke når de rette seerne. Derfor er det viktig at du bestemmer deg for hvilken målgruppe du vil nå med videoen. Er målgruppen din for bred, og du prøver å treffe alle har du allerede tapt. Se eksemplet nedenfor:

Firma: Selger maling
Bred målgruppe: Folk som pusser opp
Konkret målgruppe: Ungt kjærestepar som pusser opp sin første bolig

Her er det mye lettere å treffe målgruppen fra start – du kan nemlig snakke direkte til det kjæresteparet.

Formidle budskapet ditt fra første sekund

Når konkret målgruppe har blitt valgt, er det viktig at du går rett inn i kjernen av budskapet med en gang videoen starter. Slik fanger du personen du vil nå fra første sekund! Ha denne personen i bakhodet, og still deg selv spørsmålet: «hvordan vil denne personen/personene føle seg truffet med en gang?»

Tenk gjerne på temaet du vil  snakke om som en overskrift i en nettavis. Hvordan kan du oppsummere teamet slik at folk klikker på overskriften?

Hvis vi bruker eksempel-målgruppen fra tidligere, vil en start som fanger seeren med en gang kunne være: «Gratulerer med kjøp av din første bolig! I denne videoen skal jeg gi deg 3 tips til hvordan du pusser opp raskest og billigst mulig».

Skap engasjement i videoen, men også etterpå

I løpet av videoen bør du stille relevante spørsmål for temaet du snakker om, og som er enkle å svare på for seeren. Eksempelvis «har du malt en vegg før?» eller «sliter du med å finne farge til soverommet?».

Dette gjør at videoen din blir en dialog istedenfor en monolog, og skaper engasjement fra seeren. Men ikke glem at du også må være engasjerende selv! Dine formidlingsevner har mye å si og derfor kan det være lurt å skru opp engasjementet to hakk når du står foran en skjerm. Tenk på deg selv som om du er en skuespiller – overdriv bevegelser og ansiktsuttrykk slik at du får frem budskapet ditt og de følelsene du vil at seeren skal se.

Til sist, men ikke minst – fortsett dialogen etter at videoen er ferdig ved å like, lese og svare på kommentarene du får i kommentarfeltet. Merk deg hva folk svarer og er opptatt av – det er gull for deg! Skriv gjerne ned i et dokument hva du får ut av hver enkelt video – hva er det seerne er opptatt av her? Hvilke spørsmål stiller de i kommentarfeltet? Dette kan du bruke til å lage flere videoer, eller annet materiell til hjelpe dine kunder.

Vær tålmodig

Det er ikke å legge skjul på at du ønsker at seerne skal bli kunder – men du vil ikke være den personen eller bedriften i sosiale medier som konstant prøver å selge noe.

Med video har du mulighet til å bygge grunnlaget, skape relasjoner og tillit til din merkevare eller tjeneste. Neste steg er å be seeren om navn og e-postadresse slik at du kan fortsette å gi dem verdi over e-post. Etterhvert kan du tilby kunden å jobbe videre med deg for å oppnå det de ønsker.

Hvis du vil lære mer om video, formidling, og hva slags muligheter du har på ulike plattformer, anbefaler jeg deg å sjekke ut webinaret jeg holdt i samarbeid med MarkedsPartner. Her forteller jeg om hvordan jeg gikk fra 0 til 200 kunder på ett år ved hjelp av video, og hvordan du kan få til det samme.

I tillegg gir jeg konkrete tips til hvordan du best formidler foran kameralinsa, hva slags utstyr du trenger, og hva du bør unngå for å få et best mulig resultat. Se hele webinaret i videoen under:   Se webinaret:  Flere kunder og mer business med video

Eva-Charlotte Stenset's photo

Av: Eva-Charlotte Stenset

Eva-Charlotte er formidlingsekspert med video som spesialitet. Hun har bakgrunn som PR-rådgiver i Geelmuyden.Kiese, programleder i TVNorge, og som politisk rådgiver i regjeringen Bondevik II. I dag driver hun sitt eget firma.