Velkommen tilbake Birger Patrick

Birger Patrick

Birger har jobbet i Markedspartner tidligere – og er nå tilbake i rollen som leder for UX. UX vil stå helt sentralt nå som generativ AI og AI-assistenter i stadig større grad blir en integrert del av brukeropplevelsen på nett, og under Birgers ledelse er vi godt posisjonert til å hjelpe våre kunder med å bygge de beste kundeopplevelsene.

Tilbake på kjente jaktmarker 

Jeg spør Birger hvordan han endte opp i Markedspartner første gang og får hele historien. Etter ex.phil og militærtjeneste ble det flere år med prøving og feiling på Høyskolen i Østfold hvor han prøvde å bli både ingeniør og statsviter, før han som mange andre på den tiden ble tilbudt en spennende jobb da han skulle starte andre året på IT.   

Birger var i Telenor et par år, før han endte i Sarpsborg i et datterselskap av Markedspartner som het Respond. Der rakk han å treffe det som skulle bli hans kone, før dotcom-boblen sprakk og den jobben etter hvert gikk med i dragsuget. Da valgte Birger å starte sitt eget foretak som var akkurat passe variert: litt industridesign, flere nettsteder, brand-design og print, han bygde til og med sitt eget CMS med nettbutikk. Etter hvert endte Birger opp med to større kunder hvor han fortsatte som det vi liker å kalle potet – hvor han gjorde alt fra nettverksadministrasjon og support til 3D-design. Birger hadde nå en ny plan som innebar både stabilitet og barn og prøvde seg derfor på fast ansettelse i begge disse bedriftene. DA kom Markedspartner på banen. Birger fikk nemlig en telefon fra ingen ringere enn gründeren av Markedspartner, Stig Hammer. Deretter fulgte det Birger beskriver som 13 fabelaktige år med oss, hvor han fikk være med på en reise hvor utviklingen virkelig gikk unna.  

Etter 13 år fikk Birger det for seg at han skulle sjekke hypotesen om gjerder og grønnfargen på gress. Kanskje var det nomadegener som dyttet på etter mange år hos samme arbeidsgiver? Dårlig fargesyn? Han gikk da over som frontend-utvikler/UX-designer i Simployer, og fikk etter hvert bygget et eget UX-team. Etter noen år her var Birger på jakt igjen, og heldigvis for oss hadde han savnet Markedspartner! Han ville tilbake til oss – og det fikk han lov til!  

Alltid på sykkel 

Birger heter opprinnelig Matthew Birger Patrick Knutsen, hvorav de to siste er etternavn. Hans amerikanske mor er grunnen til det noe originale navnet. Han er født i 1973, men han hevder selv hans mentale alder spretter mellom slutten av tenårene (hobbyer) og født for sent (musikk). Birger bor på Kurland i Sarpsborg med kona og deres to barn. Han har også en stesønn på 25 som holder til på andre siden av Oslofjorden, to stasjonsvogner og en hund. På fritiden er Birger over snittet glad i å sykle, primært over stokk og stein, men han har minst én sykkel pr eksisterende underlag. Han pendler 99% på sykkel, året rundt. I tillegg lefler han med gamle racerbiler og har hatt 15 Mini (den gamle typen) i løpet av livet.  

Velkomment til sesong 2 i Markedspartner Birger! I et selskap du kjenner fra før, men hvor mye er annerledes nytt og spennende. Vi gleder oss.  
 

Temaer:

ansatte
Helene Nissen Woie's photo

Av: Helene Nissen Woie

Helene er digital innholdsspesialist i Markedspartner. Hun kommer fra en rolle som innholdsprodusent og tekstforfatter. Hun har en spennende faglig bakgrunn med studier både ved Norges Kreative Høyskole (tekstforfatter) og en bachelor i Interaktivt design fra Høyskolen Kristiania. I bagasjen har hun har også med seg studier i norsk grammatikk.