Hvordan velge riktige performance marketing-byrå?

Hvordan velge riktige performance marketing-byrå?

Performance marketing, eller resultatbasert markedsføring, er en form for digital annonsering hvor aktivitetene baserer seg på løpende måling og analyse, både via automatiske algoritmer og løpende optimalisering. Å benytte seg av performance marketing kan være en svært effektiv måte å nå virksomhetens mål på. Men, hvor starter man? Last ned gratis budsjettkalkulator for å regne ut annonsekostnader til  leadgenererende kampanjer 

Skal man bruke ressurser internt, eller skal man samarbeide med et byrå? Jeg har tidligere skrevet om hvorfor du bør samarbeide med en performance markedsfører, men hvordan velger du egentlig riktig byrå å samarbeide med?  

Med et stort utvalg av byråer på markedet, kan det være krevende å finne et som passer dine spesifikke behov og målsettinger. Det er derfor avgjørende å velge et byrå med riktig erfaring, kompetanse og tilnærming for å sikre suksess. I denne artikkelen vil vi gi deg 5 nyttige tips om hva du bør se etter når du velger et Performance marketing-byrå for din virksomhet. 

Mine 5 tips 

1. Søk etter erfaring:  

Når du ser etter et performance marketing-byrå, bør du starte med å sjekke erfaring og kompetanse. Å jobbe med et byrå som har omfattende erfaring med performance marketing kan gi deg større tillit til deres evne til å oppnå resultater for din virksomhet. Husk at erfaring ikke bare handler om antall år i bransjen, men også om kvaliteten på arbeidet byrået har gjort for tidligere kunder.   

2. Analyser byråets tilnærming: 

Når du velger byrå, er det viktig å forstå byråets tilnærming til å utvikle en markedsføringsstrategi. Byråene kan ha forskjellige tilnærminger og metoder som passer bedre for noen typer virksomheter og bransjer enn andre. Derfor bør du undersøke byråets metodikk, verktøy og teknologi for å sikre at de har den rette tilnærmingen som passer din virksomhets behov og mål. 

Det lønner seg også å se på bredden i kompetansen til det aktuelle byrået. Markedsføring er mer enn bare annonsering. Derfor er det viktig å se etter et performance-byrå som er i stand til å omfavne hele spekteret av salgs- og markedsføringsstrategier. Byrået bør også være ivrig etter å kaste lys over eksisterende arbeidsprosesser og eventuelt forbedre dem. Hvis byrået dessuten også er i stand til å håndtere interne aspekter som innholdsproduksjon og digital rådgivning, kan dette ytterligere avlaste potensielle utfordringer og kostnader. 

Når du tar beslutningen, velg et byrå som ikke bare svarer til dagens krav, men som også har potensial til å tilpasse seg og håndtere de fremtidige utviklingsmulighetene og hindringene til din virksomhet. 

3. Vurder byråets kompetanse:  

Performance marketing krever en bred og dyp kompetanse innenfor flere fagområder. Derfor bør du undersøke hvilken kompetanse byrået har internt. Sjekk om de har erfarne og dyktige medarbeidere innenfor områder som analyse, datainnsikt, digital markedsføring, kreativitet og kommunikasjon. Det er også viktig å sjekke om byrået har kontinuerlig opplæring og utvikling av sine ansatte for å sikre at de er oppdaterte på de nye trender og teknologi. 

4. Be om referanser:   

Be om å få referanser fra byrået og ta kontakt med kundene for å diskutere deres erfaringer med byrået. Det kan være nyttig å spørre om hvordan byrået jobbet med å nå deres mål, hvordan kommunikasjonen var, og om de var fornøyde med resultatene. 

Det kan også være lurt å se etter referanser fra virksomheter som opererer i samme bransje som deg, da dette kan gi deg et bedre bilde av hvordan byrået kan hjelpe deg med å oppnå dine spesifikke mål og utfordringer.  

5. Pris:   

Det er ikke til å stikke under en stol at pris er en viktig faktor, men det bør ikke være den eneste avgjørende faktoren. Selv om det kan være fristende å velge det billigste alternativet, kan det i mange tilfeller føre til dårlige resultater og tapte muligheter. 

Det er derfor viktig å få en tydelig forståelse av byråets prissetting og hva som inngår i deres tjenester. Det er også viktig å sammenligne priser fra flere forskjellige byråer for å sikre at du får en rettferdig pris for de tjenestene du trenger. Husk at det kan være lurt å velge et byrå med litt høyere pris hvis de har den nødvendige erfaringen, kompetansen og metodikken som passer til din virksomhet og kan hjelpe deg med å oppnå ønskede resultater.  

Som ChatGPT sier: "Remember folks, if you pay peanuts, you get monkeys. But if you're willing to shell out some real cash, you might just get yourself a few talented chimps." 

Les også: Når bør man investere i performance marketing?

Så for å oppsummere er det 5 punkter du bør huske på når du skal finne ditt neste Performance marketing byrå: Erfaring, tilnærming, kompetanse, referanser og pris.  

I et hav av utallige muligheter og byråer, håper jeg at denne listen gjør det litt enklere å finne din neste samarbeidspartner på performance marketing.  

 

Last ned gratis Excel-mal: Budsjettkalkulator for å regne ut annonsekostnader til leadgenererende  kampanjer

 

 

Hannah Freberg's photo

Av: Hannah Freberg

Hannah er leder for performance-avdelingen i Markedspartner. Hennes viktigste oppgave er å hjelpe kunder med å lykkes med annonsering på sosiale medier og Google. Hun har bred erfaring med annonsering både på Facebook, LinkedIn og Instagram.