Digital markedsføring er mer enn bare bannerannonser og videoreklame

Av Erlend Førsund 2. september 2015 | 2 minutter lesetid

Digital_markedsfring_er_ikke_bare_bannerannonser_og_videoreklame

Norske bedrifter har skjønt at digital markedsføring er veien å gå. Det ser vi tydelig på tallene. Senest i går meldte Kampanje om rekordfall i reklameomsetningen hos papiravisene, og TV sliter også. Trenden er tydelig: Budsjettkroner flyttes fra papir til digitale flater. Men er det nok?

Spørsmålet er ikke digitalt vs analogt, men om du gir verdi

Digital markedsføring er målbar og kostnadseffektiv. Det har annonsørene forstått og tatt konsekvensene av. Likevel ligger noe av problemet i økenavnet norske selskaper har fått av mediebransjen: annonsører

Når man er annonsør, så annonserer man, og i digitale kanaler er animerte bannerannonser og videoreklame enda mer irriterende og plagsomt enn på papir eller TV. De 5 eller 15 lange sekundene du tvinges igjennom en reklamefilm fra Pepsi, Stabburet eller Nelly.com (før du får se videoen på YouTube) oppleves som mer påtrengende enn en papirannonse eller en TV-reklame.

Riktignok er bedriftene jeg nettopp nevnte i en kategori hvor denne typen reklame ikke er ufornuftig. Det er heller ikke slik at videoreklame ikke fungerer. (Faktisk er den gjennomsnittlige konverteringsraten på YouTube hele 14%, 40% høyere enn på Facebook.)

Likevel er det mange selskaper som ikke bør pøse penger inn i digital annonsering, men istedet utvikle sine egne eide kanaler. Bedrifter må begynne å tenke som mediehus, og fokusere på hvordan de kan gi VERDI til sitt ideelle publikum, i stedet for bare å be om signaturen eller detaljene på VISA-kortet.

Digital markedsføring handler om å bygge marketing equity

For en tid siden lanserte vi begrepet marketing equity (markedskapital). Den består av de eiendelene du har som gjør deg i stand til å drive effektiv markedskommunikasjon.

Du kan lese mer om marketing equity i dette blogginnlegget, men jeg vil her kort gjengi hvilke eiendeler som inngår i denne:

  1. Data om dine kontakter (leads og kunder)

  2. Dine eide digitale kanaler (hjemmeside, nettbutikk, blogg, e-postabonnenter osv.)

  3. Innhold i disse kanalene (blogginnlegg, e-bøker, videoer, podcaster osv.)

Ved å investere i dine egne innholdskanaler blir du i realiteten ditt eget mediehus, og eiendelene dine vokser i verdi over tid. 

Du kan enten gjøre det i liten skala, slik denne bloggen er et eksempel på. Eller du kan gjøre det i stor skala, slik for eksempel Jyske Bank i Danmark har gjort.

De har en egen nettbasert TV-kanal (Jyske Bank TV) med daglige sendinger, hvor de intervjuer Europas ledende tenkere innen business, eksperter, forfattere og celebriteter.

Tenk gjennom fordelingen av markedsbudsjettet

Bruker du i dag 10% på produksjon av innhold/reklame og 90% på distribusjon? Snu på det. I stedet for å bruke mesteparten av pengene på å plassere reklame på steder folk ikke vil ha den, så bør du investere en større andel i å produsere innhold som folk vil ha, og begynne å bygge marketing equity.

Last ned gratis e-bok:  Skap resultater med inbound marketing


Erlend Førsund's photo

Av: Erlend Førsund

Erlend Førsund er markedssjef i MarkedsPartner og innholdsrådgiver. Han er utdannet i markedsføring og språk ved Handelshøyskolen BI og NHH og har 17 års erfaring fra digital markedsføring innen B2B. Erlend har blogget om marketing på sin egen blogg, Markedsheltene.no, siden 2009 og er forfatter av Hvordan lykkes med content marketing.

Følg på Facebook

Følg på LinkedIn

Følg på Twitter

Epost

Om Inboundbloggen.no

Inboundbloggen.no av MarkedsPartner AS leverer innsikt, ekspertise og inspirasjon om digital markedsføring og salg for å hjelpe ledere og markedsførere med å skape vekst i sine selskaper.

Besøk også markedspartner.no, digitalleder.no og vekstoppskrifter.no

Temaer

Se alle