Digital markedsføring i egne kanaler gir rentes rente

Av Stig Hammer 24. mars 2015

Digital markedsføring i egne kanaler gir rentes rente

Den langsiktige gevinsten i å investere i innhold i digitale kanaler overgår avkastningen på tradisjonell markedsføring med høy margin. Dette blir mer forståelig når man innser at det å jevnlig produsere kvalitetsinnhold i egne kanaler i praksis er å tilegne seg aktiva og å generere rentes renter. 

Innhold i egne kanaler er aktiva

I motsetning til nettannonser, TV-reklamer og radiospotter (som forsvinner når avtalt tidsperiode er ute) er innhold i egne kanaler eiendeler som lever "evig". Å investere i innhold kan derfor sammenlignes med å investere i aktiva eller eiendom, hvor verdien på eiendelen øker over tid - uten behov for å øke investeringen. 

Hver artikkel, blogginnlegg, video, whitepaper, e-bok eller nettside du produserer er altså et aktivum, som er tilnærmet gratis å vedlikeholde, og som stadig øker i verdi.

Over tid vil kvalitetsinnhold med høy opplevd verdi (informativt, underholdende, nyttig osv.) bli delt av flere og flere i sosiale medier, samtidig som det bygger mer og mer ansiennitet hos Google.  

>> Les også: Content marketing: 5 kjennetegn på kvalitetsinnhold

Innhold i egne kanaler gir rentes rente

Innhold på egne nettsteder og blogger vil derfor fortsette å tiltrekke besøk, leads og nye kunder lenge etter at du har publisert det, fordi det vil dukke opp i søkeresultatene hos de som søker etter temaene du skriver om. 

Om du har en etablert plattform vil innholdet du publiserer ofte få oppmerksomhet og drive mye trafikk i starten av sin levetid, for så å avta og flate ut. Likevel vil det i årevis etter lansering fortsette å levere resultater.

Min kollega, Espen Nordal, liker å sammenligne slik digital markedsføring med effekten du får av å gjøre et innskudd på en høyrentekonto. I tillegg til rentene du får, vil det nesten umerkelig legges til rente på rentene, som en ekstra bonus.

Eksempel: På tredjeplass i trafikkrankingen for denne bloggen for 2015 ligger et innlegg som min kollega Elise Hofmo publiserte i april 2013. Trafikken fra dette innlegget - som ikke krever noe vedlikehold eller ekstrautgifter fra vår side - er rentes rente som betyr trafikk, leads og nye kunder for oss nå og i uoverskuelig fremtid. Har du nok av slike artikler (vi publiserer rundt 100 i året) vil du kunne oppnå en eksponensiell vekst i trafikk, leads og nye kunder på lengre sikt.

Hvis dette høres for godt ut til å være sant, så kontakt meg gjerne for en prat. Er det virkelig ingen "catch"? Nei, så lenge du ikke blir uvenner med Google og slik mister synlighet. Det vennskapet opprettholdes best ved å følge med på Google sine viktigste algoritmeendringer og sørge for at du følger deres råd.

>> Les også: Google endrer algoritmene igjen: Hva betyr det for din web?

Korriger meg om jeg tar feil, men så vidt meg bekjent finnes det ingen andre konvensjonelle medier som gir denne typen strålende avkastning.

Last ned Gratis e-bok Skap resulter med inbound marketing

Temaer: markedsføring, digital markedsføring, content marketing, ROI, innholdsmarkedsføring


Stig Hammer's photo

Av: Stig Hammer

Stig er utdannet siviløkonom, og har jobbet i MarkedsPartner siden han var med på å etablere selskapet i 1997. Stig er leder for forretningsrådgivning og jobber i tillegg som rådgiver for flere av våre største kunder.

Følg på LinkedIn

Følg på Twitter

Epost

Om Inboundbloggen.no

Inboundbloggen.no av MarkedsPartner AS leverer innsikt, ekspertise og inspirasjon om digital markedsføring og salg for å hjelpe ledere og markedsførere med å skape vekst i sine selskaper.

Besøk også markedspartner.no, digitalleder.no og vekstoppskrifter.no

Er inbound riktig for min virksomhet

Temaer

Se alle