Ny kunnskap? Sjekk ut dette!

Av Elise Hofmo 3. mai 2013 | 1 minutter lesetid

MOOC

Nå kan du studere gratis og hvor du vil - på universitetsnivå! Massive Open Online Courses (MOOC) er en økende trend hvor eliteuniversiteter som Harvard, Duke og Stanford tilbyr hundrevis av gratis, spesialiserte, nettbaserte videokurs innen en rekke temaer, holdt av de beste foreleserne innen sine fagfelt.

Flere av mine kollegaer er allerede godt i gang med kurs de interesserer seg for, og er veldig positive til det høye nivået på det som publiseres. Kursene krever noen timer med fokusert arbeid hver uke, men gir til gjengjeld ny kunnskap og innsikt. Noen av kursene som tas her på huset er «Gamification» og «Irrational Behavior». Anbefales!

Coursera og edX er noen av de største aktørene innen MOOC. Coursera skriver på sine nettsider at de har over 300 kurs i 20 kategorier, laget av 62 universiteter fra 16 ulike land. Og de har over 3 millioner medlemmer!

En annen spennende aktør innen videolæring er Khan Academy, men her er nivået tilpasset en yngre målgruppe.
 
 
Mange har skrevet om dette, og her er noen nyttige linker:

- Aftenposten: "Hun har verdens beste lærere hjemme i stuen"
- Aftenposten: "Den akademiske våren"
- New York Times: The Year of the MOOC
- Speiderblogg (UiO): MOOC – er det dette vi har ventet på?
- Universitetsavisa: Kunnskapen er der ute

Temaer: tips, video


Elise Hofmo's photo

Av: Elise Hofmo

Elise er interaksjonsdesigner i MarkedsPartner og er utdannet med Bachelor i Visuell Kommunikasjon på Høgskolen i Buskerud.

Epost

Om Inboundbloggen.no

Inboundbloggen.no av MarkedsPartner AS leverer innsikt, ekspertise og inspirasjon om digital markedsføring og salg for å hjelpe ledere og markedsførere med å skape vekst i sine selskaper.

Besøk også markedspartner.no, digitalleder.no og vekstoppskrifter.no

Temaer

Se alle